Singing section

Det er altså nu blevet besluttet, at der i næste sæson vil være en permanent såkaldt singing section på Old Trafford. Efter to prøvekampe i denne sæson,…

Det er altså nu blevet besluttet, at der i næste sæson vil være en permanent såkaldt singing section på Old Trafford. Efter to prøvekampe i denne sæson, mod Real Sociedad og Fulham, har klubben nu besluttet at gøre det permanent.

Denne singing section vil være modsat Stretford End, hvor Uniteds mest syngende fans traditionelt set holder til. Det nye afsnit vil være ved J Stand – ved North/East Quadrant om man vil, og have plads til knap 1.600 fans.

Der er blevet arbejdet med indførelsen af singing section, samt andre forslag til at forbedre stemningen på stadion gennem de seneste to år, men projektet har altså virkelig fået fart under vingerne i denne sæson, og vil fra august være fast inventar på Old Trafford.

Ikke alle er glade

Det er dog ikke alle fans, som ser frem til den nye singing section. Størtedelen af de nuværende sæsonkortholdere på J Stand skal flyttes, flere af dem har haft sæsonkort til samme plads gennem mere end 25 år, og har svært ved at skulle flytte fra plads og faste makkere omkring sig.

Flere har kritiseret placeringen af singing section, og ytret ønske om at plcere den i det nuværende område for modstandernes fans. Noget klubben tidligere har undersøgt, men ikke kunne gennemføre. Denne ide ville dog også kræve, at sæsonkortholdere ville skulle flytte plads andetsteds på stadion.

Et problem er desuden, at mange fans slet ikke føler sig som en del af projektet. Det er primært folkene bag Stretford End Flags, som har været primus motor bag singing section, men blot ganske få fans ved hvem der egentlig står bag denne gruppe. Det har ført til en del kritik af gruppen fra flere sider af fan-miljøet.

United har siden Glazer-familiens ankomst ikke arbejdet meget sammen med klubbens fan-grupperinger, noget der ærger folkene bag eksempelvis Red News. Her sad man med flere gode forslag og var klar til dialog om hvorda stemningen kunne forbedres. Men klubben har afvist gang på gang, og ikke ønsket samarbejde med dem.

Manglende kommunikation fra United

Det de fleste fans også kritiserer ved indførelsen af singing section er, den totale mangel på samarbejde og information fra Uniteds side. Mange fans føler sig ganske enkelt kørt over, og kan ikke kommunikere med klubben. Flere har derfor valgt at opsige deres sæsonkort, mens andre ikke ønsker at forny til sommer.

– Der har ingen kommunikation været, og vi er på intet tidspunkt blevet informeret af klubben. Hvis de havde grebet det hele anderledes an, ville der nok ikke have været så mange kritiske røster, fortæller Eiffion Evans, sæsonkortholder på Old Trafford gennem mere end 30 år.

– Det eneste de siger er, at vi kan flytte til tier 2 eller 3, og få eventuelle hjemmekampe i cup-turneringerne gratis næste år, dog uden at give endelige garantier. Jeg har skrevet til klubben flere gange, og spurgt om muligheden for et sæsonkort til North/West Quadrant – hvilket er næste som mit nuværende og til samme pris. Skulle jeg flytte længere ind mod midten eller op, vil det efter næste sæson koste mig mindst 12 pund ekstra per kamp, siger Eiffion Evans, der ellers vil droppe sæsonkortet.

Uanset hvad er alle fans enige om at der skal gøres noget for at forbedre stemningen på Old Trafford. Men hvad og hvordan er man ikke enige om. Naturligvis vil tiltag såsom dette med singing section koste nogle fans, men det er nogle gange nødvendigt. Man kan dog sørge for at gøre det på en ordentlig måde.

Hvad kunne gøres i stedet?
Bedre samarbejde og info – United burde jo helt klart have kommunikeret bedre med de forskellige fan-grupperinger og ikke mindst de nuværende sæsonkortholdere på J Stand. Med kommunikation og samarbejde opnår man nu engang altså bedre resultater.

Sænk priserne – urealistisk i dagens verden måske, men med billigere priser vil man igen kunne tiltrække nogle af de fans der efterhånden er begyndt ikke at kunne tage fast til fodbold på Old Trafford. Ligesom den næste generation United-fans ville kunne komme på stadion, pt risikerer man at udelukke de unge fans, grundet de høje priser.

Safe standing – det fungerer ganske fint i eksempelvis Tyskland, så selvfølgelig kan det også fungere i England og på Old Trafford. Med safe standing områder, hvor der er disse “rail-seats” vil der dels kunne komme flere ind, og priserne kunne sænkes da det er ståpladser.

Forrige artikel

Koke skal ingen steder

Næste artikel

Valencia: Jeg skal spille mere

ANNONCE