Wayne Rooney i “club 200”

Med to mål mod Leverkusen i tirsdagens Champions League-opgør, kom Wayne Rooney op på 200 mål for Manchester United. En bedrift få spillere har klaret før…

Med to mål mod Leverkusen i tirsdagens Champions League-opgør, kom Wayne Rooney op på 200 mål for Manchester United. En bedrift få spillere har klaret før ham. Vi tager her et kig på de fire spillere, som har passeret 200 mål for United.

Sir Bobby Charlton – 249 mål

Sir Bobby Charlton er en vaskeægte legende. 758 kampe i United blev det til for Charlton, som blev hentet til klubben i en alder af blot 15 år tilbage i 1953. Her blev han en del af de berømte Busby Babes, og vandt blandt andet Europa Cuppen for mesterhold i 1968.

Som i Rooneys debut lykkedes det også Charlton at score i sin debut for United. To gange scorede han, og i alt blev det til 12 mål i 14 kampe i hans første sæson i United. Sir Bobby Charlton blev i 1966 kåret til årets spiller i Europa.

Sir Bobby har også rekorden for flest mål på det engelske landshold. Her har han scoret 49 gange i 106 landskampe. Også her er Rooney en seriøs udfordrer. Pt er Rooney på 36 mål i den engelske landsholdstrøje.

Denis Law – 237 mål

Denis Law er en af de få spillere, som har repræsenteret både United og City. Law, der blev hentet til Old Trafford fra italienske Torino, spillede i United fra 1962 til 1973, hvor han skiftede tilbage til Manchester City.

Law er den eneste skotske spiller, som har er blevet kåret til årets bedste spiller i Europa. Det skete i 1964, to år før Charlton fik samme hæder. Law missede Uniteds triumf i 1968, da en skade holdt ham ude af finalen.

I Citys sidste kamp af 1973/74-sæsonen scorede Law med hælen mod United, foran Stretford End, et mål der dog ikke vakte glæde hos skotten, der nedtrykt gik ned i omklædningsrummet efterfølgende. United rykkede ned denne sæson, dog ikke grundet Laws mål.

Jack Rowley – 211 mål

3000 pund måtte United slippe for at sikre sig Jack Rowley tilbage i 1937. Rowley var som ung knægt kommet frem hos Bournemouth, hvor han lavede ti mål i 11 kampe. Det vakte Uniteds interesse, og kort efter var han på Old Trafford.

Allerede i hans anden kamp i United-trøjen viste Rowley sin farlighed foran mål. Fire kasser blev det til i kampen mod Swansea. Rowley var med til at vinde FA Cuppen i 1948, hvor han lavede to mål i finalen, og vandt også mesterskabet i 1952.

I 1955 drog Rowley videre, og blev spillende træner i Plymouth. Siden da var han også træner for Olham, Wrexham og hollandske Ajax. Rowley nåede seks landskampe for England, og lavede seks mål i disse kampe.

Wayne Rooney – 200 mål

406 kampe skulle Rooney bruge på at lave sine første 200 kasser for United. I en alder af 27 år må Rooney siges at have gode chancer for at nå op og passere Sir Bobby Charltons fantastiske rekord. Såfremt Rooney bliver på Old Trafford.

Rooneys første mål i United-trøjen kom i debut-kampen mod Fenerbahce i Champions League. Det blev faktisk til hattrick i hans debut i United, og samtidig blev Rooney yngste mand nogensinde til at lave hattrick i Champions League. Blot 18 år og 335 dage var englænderen.

Rooney er startet flyvende i denne sæson, og kan han holde sig skadesfri og i topform, er der gode muligheder for at Rooney kan nå op omkring de 30 mål som David Moyes har udfordret ham til at nå i denne sæson.

Forrige artikel

Pellegrini: Kun en sejr tæller

Næste artikel

Rooney: Liverpool-kampene er større

ANNONCE