Fiaskofalken

Når jeg skriver dette, håber jeg, at jeg tager fejl, men Falcao ligner en hundedyr fejlinvestering.

Der var så mange ting galt ved at købe Falcao, at han skulle blive en kæmpesucces, for at retfærdiggøre det. Sådan ser det bestemt ikke ud nu, hvor skader driller, og målnæsen stadig ikke for alvor har vist sig. Derfor gør jeg status over problemerne ved at købe ham.

1 Pris og kontrakt

For det første mener jeg ikke, at Manchester United bør leje spillere. Hvis vi vil have en stjerne, må vi købe. Det bliver en ekstrem dyr løsning, uanset hvordan det går. Hvis Falcao bliver en fiasko, har vi kastet penge ud af vinduet. Hitter han, bliver han en ekstrem dyr 29-årig at købe. Det leder mig til næste punkt.

2 Alder

Det undrer det mig også, at den gyldne tommelfingerregel, som Ferguson satte (men så sandelig også brød) ikke er blevet fulgt. Ferguson udstak et pejlemærke om at købe spillere, der helst ikke var over 25 år. Det skulle gerne sikre, at der stadig var et udviklingspotentiale og, at man fik spillere, der havde deres bedste år til gode. I mine øjne er Falcao for gammel til at have udviklingspotentiale, og jeg frygter, at han har haft sine bedste år.
Derfor ærgrer det mig, at United ikke gik efter en yngre angriber.
Alexis Sánchez (25), Diego Costa (26), Romelu Lukaku (21) og Robert Lewandowski (26) blev alle handlet i sommerens vindue.
Med van Persie har vi set, hvordan det kan gå, når man køber en angriber, der kun har et godt år tilbage. Jeg frygter, at vi slet ikke får set Falcao, som han var bedst.
Naturligvis er Falcao, når han er bedst, bedre end Welbeck, men det smerter alligevel at se potentiale blive foræret væk for dyrt indkøbt berømmelse.

3 Skadeshistorik

Naturligvis kan man komme tilbage efter en knæskade, men der er ingen garanti. Det er risikabelt at tilknytte en spiller, der ikke har været i kamp længe, og jeg forstår simpelthen ikke, at United er villige til at løbe den risiko, når det samtidig betyder, at der bliver mindre plads til unge talenter.

Konklusion

Jeg håber virkelig, at jeg tager fejl, at Falcao kommer tilbage til det niveau, han har haft tidligere. Men når jeg ser på Uniteds hold, kan jeg kun konstatere, at pengene havde været meget bedre givet ud til en defensiv styrmand end en tvivlsom skarpretter.
I det omfang, han har spillet, har han ikke set skarp eller frisk ud, og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse af have ham til at sidde bag Rooney og van Persie i angrebshierarkiet.
De bedste køb, United har gjort, er lykkedes fordi sigtekornet blev rettet ind efter lysende talenter, som Rooney, Ronaldo og de Gea. Det er på tide, at klubben husker det, så vi ikke fortsat skal se på Costa i Chelsea, Agüero i City, Sánchez i Arsenal, Lukaku i Everton og ærgre os over, at vi ikke så talentet først.

Forrige artikel

Woodward: Ingen panikkøb til januar

Næste artikel

Medie: Vidic tættere på United-comeback

ANNONCE