Ray Wood

Raymond Ernest Wood blev født i Hebburn-on-Tyne, Co. Durham den 11. juni 1931

I maj 1949 kom Ray Wood til Newcastle United som amatør spiller, hvor han var indtil han gik til Darlington i september 1949. Hos Dalington nåede han kun at spille 12 liga kampe, inden Manchester United i december 1949 købte ham for £5.000. Mindre end 24 timer efter hans ankomst spillede han sin første kamp for Manchester United, mod Newcastle United den 3. december 1949.

Årsagen var at Jack Crompton havde brækket et håndled og man havde solgt Berry Brown til Doncaster i januar. Ray Wood fik dog kun denne ene kamp i den sæson. I Jack Cromtons fravær stod Sonny Feehan og Joe Lancaster på mål. Fra 1953 blev Ray Wood fast mand på målmand posten og var med til at vinde to mesterskaber.

I 1957 F.A. Cup finalen mod Aston Ville kom Ray Wood i centrum. Efter seks minutter kom der et indlæg hvor Peter McParland havde et hovedstød, lidt ude i den en side af straffespark feltet. Han stod cirka på linje med straffespark pletten og hovedstødet gik ned i jorden og blev sikket holdt af Ray Wood, der stod cirka en meter uden for sit mål. Peter McParland forsatte sit løb direkte ind i Ray Wood, der voldsomt blev slået i jorden. Kampen var afbrudt i nogle minutter, men Ray Wood kunne ikke forsætte og blev båret fra banen.

Jackie Blanchflower fik hans grønne målmands trøje og erstattede ham på mål mands posten. Da der manglede 12 minutter af første halvleg kom Ray Wood tilbage på banen som højre wing. Den trøje har bar havde intet nummer på ryggen og han var usynlig indtil pausen. Ray Wood kom ikke på banen fra staren af anden halvleg men kom dog ind efter 9 minutters spilletid, igen som højre wing.

Aston Villa scorede efter 67 minutters spilletid ved Peter McParland. Kort efter havde Ray Wood et godt forsøg på mål, men skuddet blev blokeret. Peter McParland scorede igen efter 71 minutters spilletid. Manchester United fik reduceret til 1-2 ved Tommy Taylor på hovedstød, da der manglede 7 minutter af kampen. Derefter gik Ray Wood tilbage som målmand og Jackie Blanchflower blev igen markspiller. Det lykkes dog for Liam Whelan at få bolden i mål, men der blev dog korrekt underkendt, da han havde lavet frispark.

Peter McParland beviste svinestreg betød at Aston Villa kunne vinde kampen. Det skal siges at man dengang ikke beskyttede målmanden på samme måde som i dag, men den handling betød helt klart at forbrydelse betales sig, når det ikke bliver straffet.

I efteråret 1957 gik der ikke så godt, måske var det efterveerne efter skaden i F.A. Cup finalen, at han ikke var så god mere, så Manchester United købte Harry Greeg i november 1957. herefter blev det kun til en kamp mere på førsteholdet.

Ray Wood var med på turen til kampen mod Røde Stjerne i 1958 og overlevede flyveulykken i München, da Manchester United var på vej hjem, efter en mellemlanding.

Ray Wood fik 3 landskampe for England og spillede 205 kampe for Manchester United. I december 1958 blev Ray Wood solgt til Huddersfield Town for £1.500. Her spillede han 207 liga kampe inden han skiftede til Bradford City i oktober 1965. Her spillede han kun et år og var med i 32 liga kampe, inden han sluttede karrieren af i med 30 liga kampe i Barnsley.

Matt Busby sagde om Ray Wood: “You didn”t get miracles from Ray, he was just there when it mattered.”

Efter han holdt som spiller blev Ray Wood træner i Canada, Kenya, Amerika, Cypern, Grækenland, Kuwait og de Forenede Arabiske Emirater.

Ray Wood døde den 7. juli 2002, kort tid efter han var blevet 71 år.