Aston Villa bremsede Uniteds sejrsstime

Manchester United måtte nøjes med et point på Villa Park, selvom man var en mand i overtal i næsten en halv time.

Manchester United skulle lørdag eftermiddag forsøge at sikre sig sejr nummer syv på stribe på Villa Park i Birmingham. Efter et skuffende halvår for hhv. Darren Fletcher og Radamel Falcao var der blevet plads til begge bænkevarmere i startopstillingen.

United lagde ud med at dominere kampen på midtbanen, hvor man langsomt, men tålmodigt forsøgte at finde huller i  Aston Villa-forsvaret anført af en storspillende Ron Vlaar og Jores Okore.

Til trods for massiv boldbesiddelse lykkedes det ikke United at nedbryde Villa-defensiven, der var hurtige til at sætte en kontra i gang, når chancen bød sig. Robin van Persie og Radamel Falcao havde det generelt svært i første halvleg, hvor ingen af dem nåede frem til nogle chancer.

Efter godt 18 minutter begik en svagtspillende Darren Fletcher, der brugte det meste af første halvleg på at smide bolde væk, et frispark på midten af banen.

Bolden blev sendt ind til Christian Benteke, der fra højre side af straffesparksfeltet elegant krøllede bolden ind i det modsatte hjørne af målet hos en chanceløs David de Gea. Det var Aston Villas første chance i kampen.

Efter føringsmålet til 1-0 forsøgte United atter at lægge pres på hjemmeholdet, der dog igen og igen formåede at lukke ned for Uniteds angribere. En hårdt kæmpende Ashley Young, der uden sammenligning var de detroniserede mestres bedste over 90 minutter, var dog tæt på at snyde Brad Guzan på det, der mest af alt lignede et fejlslagent indlæg.

Amerikaneren kvitterede dog med en refleksredning og sørgede dermed for, at United ikke kopierede Villa og scorede på sin første chance i kampen, der kom efter 30 min.

United måtte derfor gå til pause et mål bagud.

Anden halvleg

Louis van Gaal brugte pausen på at pille Darren Fletcher ud og erstatte ham med Tyler Blackett. Det betød samtidig, at Michael Carrick rykkede frem på midtbanen.

Den alsidige midtbanespiller var dog tæt på at koste United et mål, da han kort inde i anden halvleg mistede bolden på midten af banen. Phil Jones kvitterede med endnu et fejlslagent indgreb over for Christian Benteke, hvilket udløste en kontra til Aston Villa.

På det efterfølgende hjørnespark viste David de Gea for Gud ved hvilken gang i sæsonen, hvorfor han er at regne blandt verdens bedste målmænd, da han afværgede Bentekes kraftfulde hovedstød. United slap derfor med skrækken.

Fem minutter efter pausen indledte United et sandt stormløb mod Aston Villa, der kæmpede hårdt for at holde føringen. Forløsningen kom endelig i det 52. minut, da Radamel Falcaos pandebrask udlignede for United efter et indlæg fra Ashley Young.

Det var colombianerens anden scoring i sæsonen for United. To minutter senere var van Persie tæt på at bringe United foran.

Efter ti minutter af anden halvleg havde United haft 82 pct. af boldbesiddelsen.

Villa så rødt

Angel Di Maria gjorde comeback efter en times spil, hvor han afløste Robin van Persie. Men bortset fra et par tamme afslutninger gjorde den 26-årige argentiner ikke meget væsen af sig.

I det 64. minut fik United et kæmpe rygstød, da Gabriel Agbonlahor blev sendt tidligt i bad af dommer Lee Mason efter en alt for hård tackling på Ashley Young.

Udvisningen bragte stemningen op på kogepunktet på Villa Park. Men selvom United efter 73 minutter sendte James Wilson på banen i stedet for Antonio Valencia, formåede hjemmeholdet at holde stand.

Faktisk lignede Aston Villa flere gange et hold, der med en smule held kunne have sendt United tilbage til Manchester med et nederlag i bagagen.

Efter 90 minutter stod det derfor klart, at United på trods af at være i overtal måtte tage til takke med et enkelt point.

Det er første gang i syv kampe, at Louis van Gaals mandskab forlader banen uden maksimumpoint.

Dagens resultat betyder, at United nu blot er et point foran West Ham på tredjepladsen, samtidig med at klubben mistede et vigtigt skridt til Manchester City på andenpladsen.