Collina: Tackling på Shaw burde straffes

Tacklingen, der førte til et brækket ben på Luke Shaw, var strafbar mener tidligere topdommer.

Det er tre ugers tid siden, at Luke Shaw fik sin fine sæsonstart ødelagt efter en tackling i Champions League-nederlaget mod PSV Eindhoven. Venstrebacken forlod banen på båre, men Hector Morenos forseelse gik ustraffet hen.

Den øverste chef for UEFAs dommere, Pierluigi Collina, mener, at tacklingen var så hensynsløs, at den skulle have medført en straf. Han er skuffet over reaktionen fra både dommer og spillere på banen.

– Når man ser klippet, rammer Moreno bolden. Det lader til at være forståelsen hos mange, at hvis man rammer bolden, så er det end ikke frispark. Det kunne man også se på spillere og dommerens reaktion. 

– Vi er nødt til at udbrede forståelsen af, at selv tacklinger på bolden kan være farlige. Hvis vi vil sikre spillernes sikkerhed, så skal tacklinger, der rammer bolden men tilsidesætter modspillerens sikkerhed, straffes, udtaler italieneren ifølge The Guardian. 

Collina, der i sin tid som dommer blev regnet som verdens bedste, fortæller yderligere, at de i dommerkomiteen i dagene efter tacklingen på Luke Shaw havde kontakt til dommerne rundt omkring for at fortælle, at sikkerheden for spillerne har højeste prioritet. 

Få Manchester Uniteds nye fodboldtrøjer med Martial, Memphis, Rooney osv. på ryggen

Forrige artikel

Kampe i december flyttet

Næste artikel

Schweinsteiger skadet før landskamp

ANNONCE