Di Maria sprudlede i storsejr

United fik sæsonens første sejr, da Rio Ferdinand og QPR blev sendt hjem til London med et nederlag på 4-0.

“I dag starter vores sæson”, sådan sagde flere United-fans inden eftermiddagens kamp hjemme på Old Trafford mod QPR. Mange penge var brugt siden sidste kamp i Premier League, og nu skulle Louis van Gaal og hans mandskab for alvor få gang i maskinen igen.

Og lad det være sagt med det samme, det lykkedes for United at hente sæsonens første sejr og der blev sparket en ordentlig gang selvtillid og tro på tingene ind i alle omkring klubben igen.

Inden kampstart var snakken primært om Angel Di Maria og Radamel Falcao, der begge fik deres hjemmebanedebut i dagens sejr. Men der var også debut på Old Trafford til Marcos Rojo og Daley Blind, ligesom Rafael og Herrera var retur efter skader.

United startede kampen med tro på tingene, og det var tydeligt at se, at indkøbene havde løftet hele truppen. Spillet var mere flydende, der var atter tempo i spillet, der blev skabt chancer, forsvaret lukkede fint af og der blev presset på når modstanderen havde bolden.

United var tilbage i en 4-3-3 formation, med Blind som styrmand på midtbanen sammen med Di Maria og Herrera. De første tyve minutters tid styrede United, og gæsterne kom tydeligvis til Manchester for at forsvare sig til et resultat.

Det lykkedes ikke for Harry Redknapps tropper, da Angel Di Maria midt i første halvleg sendte et frispark direkte i nettet. Generelt var argentineren sprudlende og viste hvorfor han regnes for en af de bedste spillere i verden. Og viste samtidig, at United langt om længe atter har en 7’er som kan noget på egen hånd, og puste liv i offensiven.

Di Maria var med i mange offensive aktioner, og viste samtidig en enorm arbejdsindsats defensivt. Desuden var Daley Blind fremragende inde centralt, hvor han konstant plaerede sig rigtigt, og skilte sig glimrende af med bolden igen.

Ander Herrera og Wayne Rooney fik også scoret før pausen, begge efter ganske pæne opspil på den sidste del af banen, noget der ellers har haltet i lang tid. United styrede totalt i første halvleg, hvor eneste rigtige chance til gæsterne kom, da David de Gea kom skævt ud af feltet. Heldigvis fik Jonny Evans afværget situationen.

United nåede ikke helt samme niveau i anden halvleg, men var stadig i fuld kontrol over kampen. Juan Mata fik scoret, og med lidt mere held i sprøjten kunne van Gaals tropper have scoret mere. Van Persie, Falcao og Januzaj var alle tæt på.

Største jubel i anden halvleg var næsten da Falcao varmede op og derefter kom på banen. Colombianeren gjorde det fint da han kom ind, men mangler tydeligvis lidt mere træning og kamptræning, før han for alvor er tilbage på topniveau.

Alt i alt en rigtig positiv kamp af United, og ros til samtlige spillere på banen. Det var en fornøjelse at se hjemmeholdet kombinere og vise vilje. Men samtidig var der også momenter der viste, at van Gaal endnu har lidt at arbejde med før det for alvor spiller. Det er dog helt naturligt med så maneg nyindkøb og efter landskampspause.

Næste opgave er om en uges tid, når Kasper Schmeichel og Leicester tager i mod Angel Di Maria og resten af de røde djævle.