– FA Cuppen er mit største trofæ

Louis van Gaal åbner nu op, og fortæller om det sidste halve år i Manchester United.

Der var masser af op- og nedture i de to år Louis van Gaal var i spidsen for Manchester United. Den hollandske træner blev i går hyldet i hjemlandet, og har samtidig valgt at trække stikket for en flot karriere i flere europæiske storklubber.

65-årige van Gaal fik en kontrakt på tre år sommeren 2014, men efter to år blev han fyret og erstattet af Jose Mourinho. Inden da nåede van Gaal at vinde Uniteds første trofæ siden Sir Alex Ferguson stoppede i 2013. Og netop sejren i FA Cuppen står for van Gaal som noget af det største i karrieren.

– Forholdene de sidste seks måneder i United var ekstremt vanskelige. Det er også derfor, at jeg anser FA Cup-trofæet som det største i min karriere. De havde sat mig på scenen, og mit hoved var i en løkke de sidste seks måneder.

– Men selv under de forhold blev det forventet, at jeg skulle inspirere spillerne hver dag. Det var lidt et klimaks at ryge i finalen, være ti mand og så afgøre det i forlænget spilletid. At være gået igennem alt dette, og så gå derfra med trofæet, det var fantastisk for mig, lyder det fra van Gaal i følge Manchester Evening News.

Louis van Gaal havde egentlig besluttet sig for at gå på pension efter VM-slutrunden med Holland i 2014. Men da tilbuddet fra United kom, kunne han ikke sige nej til udfordringen i United, og muligheden for at træne i England.

– Jeg ønskede at stoppe efter VM, men ændrede mening da tilbuddet fra England kom. Det er et fantastisk sted, som nu også er på mit CV. 

– Men i de sidste seks måneder stod jeg på planken, mit hoved var sat i en guillotine af medierne i England. Det var en svær situation at stå i, og fortsat inspirere og give din vision videre til spillerne i Manchester United, siger van Gaal.

Louis van Gaal vil nu bruge tiden med familien, efter en langvarig trænerkarriere i blandt andet Ajax, Barcelona, Bayern München og United.
 

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Van Gaal går på pension

Næste artikel

U23: Sen scoring sikrer sejren på Anfield

ANNONCE