Gudemål af Mkhitaryan cementerede United-sejr over Sunderland

United satte trumf på i slutminutterne og hev en komfortabel 3-1 sejr i land over David Moyes’ Sunderland.

United kunne med en sejr over David Moyes’ tropper fra Sunderland på legendariske Boxing Day sikre deres femte sejr på stribe.

På papiret lignede det en overkommelig opgave, da Sunderland kæmper for at komme fri af bunden i Premier League, men United har som bekendt haft gevaldig svært ved at lukke kampene hjemme på Old Trafford i denne sæson.

Ganske som man kunne forvente, satte United sig tungt på begivenhederne fra kampens start, mens Sunderland stod langt tilbage på banen og satsede på omstillinger.

United fandt nøglen til den kompakte Sunderland-defensiv efter 39. minutters spil, da Zlatan fandt en fremadstormende Daley Blind i feltet, som uden problemer kunne bringe United foran med 1-0.

Paul Pogba var i spillehumør og havde et par nærgående forsøg, blandt andet et skud på stolpen, men United måtte tage til takke med at være foran med en enkelt pind ved pausen.

Sunderland var dog i perioder godt med, så Moyes og co. må have gået til pause med en følelse af, at det ikke var helt umuligt at få point med hjem fra Old Trafford.

Fra anden halvlegs start var der dømt stormløb mod Sunderlands mål, men symptomatisk for dele af Uniteds sæson indtil videre, så manglede den sidste skarphed i afslutningerne.

Bedst som man blev nervøs for, at Sunderland på typisk vis kunne få ødelagt sejren på en tilfældig chance, så slog United til i kampens afslutning.

Først svigtede brandvarme Zlatan Ibrahimovic, der ellers havde brændt et par oplagte chancer, ikke, da han alene igennem sikkert gjorde det til 2-0 i det 81. minut.

Så ville indskiftede Henrikh Mkhitaryan også lege med. Zlatan slog et indlæg ind i feltet, og armeneren fik på smuk, smuk vis banket den op i hjørnet med en hælafslutning mens han lå vandret i luften.

En gudekasse af ‘Micki’, der for alvor begynder at vise, hvorfor Mourinho bragte ham til klubben i sommers.

Sunderland fik et trøstemål at gå hjem på i kampens overtid, men United tager de tre point.

Kampen ender 3-1, og dermed er United lige nu af point med – og lægger maksimalt pres på – Tottenham på 5. pladsen, der først skal i aktion i overmorgen.