Ingen scoringer på Old Trafford

Hverken United eller PSV formåede ikke at score i aftenens kamp, og der er derfor maksimalt pres på United inden sidste runde i gruppespillet.

Champions League nærmer sig de afgørende runder af gruppespillet. Flere klubber har kvalificeret sig til forårets knock-out kampe, og United havde i dag muligheden for også at spille sig videre fra gruppen, det krævede en sejr mod PSV.

Det omvendte opgør i Holland tabte United med 2-1, i en kamp hvor den grimme skade til Luke Shaw stjal fokus. Men de hollandske mestre viste i kampen godt spil, taktisk snilde og de fik ikke mindst vist, at de kan spille med i kampen om en billet til videre avancement. Det viste de igen i dag på Old Trafford, hvor Louis van Gaals dårlige stime mod PSV fortsatte.

Louis van Gaal havde atter Anthony Martial og Wayne Rooney til rådighed, efter de missede weekendens opgør mod Crystal Palace med skade og sygdom. Begge startede inde, Martial på spids med Rooney i 10’er rollen, og med hurtige Memphis og Lingard på kanterne.

Potentielt altså en rigtig skarp og spændende offensiv. Lad det være sagt med det samme, det levede ikke helt op til forventningerne. Rooney virkede ikke oppe i gear, og missede en række bolde udenfor feltet, mens Martial for ofte forsøgte lidt for meget. Men PSV havde godt fat i franskmanden kampen igennem.

På kanterne var Memphis fuldstændig anonym, og hans gamle holdkammerater fra PSV havde læst ham, så det var ikke den store overraskelse, at han efter en times tid blev erstattet af Ashley Young.

Jesse Lingard var et lyspunkt i offensiven, hvor han viste vilje til at udfordre, tog gode løb, og viste sit tempo frem. Dog burde han have scoret i første halvleg, da Martial overlod en bold i feltet til Lingard, der dog missede. Lingard fik en endnu større chance i anden halvleg, men sparkede over fra det lille felt. God kamp af Lingard, der dog skal score før han for alvor får topkarakter.

Efterhånden som kampen skred frem viste PSV sig mere og mere frem. De var hurtige i omstillingerne, hvor de med få afleveringer kom frem til feltet, og de bragte mange spillere med frem. David de Gea havde dog styr på de forsøg, der kom undervejs fra hollænderne.

Tiden gik og gik, United manglede tempo i spillet, hvor det i perioder virkede alt for stationært og langsomt, og gæsterne kunne let dæmme op for Martial og co i angrebet. Det hjalp ikke at smide Fellaini på banen, dels da han lå for langt tilbage på banen, og dels fordi PSV samtidig ændrede lidt på taktikken og smed en mand mere på midtbanen. Det gav dem et overtag, og United havde svært ved at spille sig frem på banen.

Stemningen på tribunerne begyndte at ligne noget vi har set før i denne sæson. Frustrationen var til at høre, der var krav om mere bevægelse og tempo. Uafgjort var ikke godt nok, og ville medføre et enormt pres inden den sidste kamp i puljen, ude mod tyske Wolfsburg.

En kamp som United nu med stor sandsynlighed er tvunget til at gå ned og vinde, hvis man vil videre i Champions League. Tyskerne vandt tidligere på dagen i Moskva mod CSKA, og fører dermed gruppen. PSV skal i sidste runde hjemme op mod CSKA, og kan med en sejr spille sig videre i puljen. Dermed er der maksimalt pres på United.

Med ingen mål og endnu en noget svingende præstation af United, må man konstatere, at aftenens højdepunkt næsten var, da tribunerne på Old Trafford efter syv minutters spil blev opløst af en masse telefoner, mens der blev sunget igennem for at hylde George Best, der gik bort for præcis ti år siden i dag.

Næste opgave for United er i Premier League, hvor weekenden byder på et vaskeægte topbrag, når van Gaal og co skal en tur til Leicester, der pt fører Premier League.

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her

Forrige artikel

Startopstillingen imod PSV

Næste artikel

Rooney tror på avancement

ANNONCE