LVG: Di Marias alsidighed vigtig

Louis van Gaal forklarer, hvordan Angel Di Marias evne til at spille i forskellige positioner på banen har været vigtig for holdet.

Det har været op og ned for Angel Di Maria siden ankomsten til “Drømmenes Teater” fra Santiago Bernabeu i sommers. Argentineren er det dyreste indkøb nogensinde i engelsk fodbold, og forventningerne til den vævre dribler fra Sydamerika har været skyhøje. Om det har været det dyre prisskilt, der har resulteret i de svingende præstationer, eller om det har været de utallige skader, der har været skyld i det, er svært at sige. 

Louis van Gaal er dog godt tilfreds med sin argentinske troldmand. Hollænderen mener, at det har været en velsignelse at kunne spille Di Maria i så mange forskellige positioner i, hvad der har udviklet sig til at blive en foreløbig halvskuffende første sæson på Old Trafford.

– Han spillede venstre kant i 4-4-2-systemet, men i 3-5-2-systemet har han ikke spillet så meget, eftersom han har været skadet, udtaler van Gaal til klubbens hjemmeside.

I de sidste par kampe har argentineren spillet som angriber for “de røde djævle”, da Louis van Gaal har haft brug for fart oppe foran.

– Da Di Maria kom tilbage fra skade, prøvede jeg at spille ham som angriber, fordi vi også har brug for fart på den position. Vi er nødt til at strække banen ud – det er af afgørende betydning, når du spiller som angriber, siger van Gaal og fortsætter.

– Så gør du banen større, og din midtbane kan spille i større rum og derved spille en bedre kamp ved at placere sig bedre.

Om Uniteds manager vælger at stille op med Di Maria på toppen i dag er et åbent spørgsmål. Men én ting er sikkert: “De røde djævle” skal vinde 4. runde-kampen i FA-cuppen mod Cambridge United i aften kl. 21:00. Hvis United vinder turneringen i år, generobrer de titlen som den mest hæderkronede klub i FA-cup regi med 13 sejre.  

Angel Di Maria har bidraget med tre scoringer og seks assist i sine 14 kampe i Premier League i år. 

Forrige artikel

Video: Vi elsker dig, LVG!

Næste artikel

Startopstillingen mod Cambridge United

ANNONCE