Optakt: Derby County – Manchester United

Ganske uventet blev Manchester United i weekenden ekspederet ud af FA Cuppen. Uniteds overmænd fra Portsmouth samt tre mandskaber fra the Championship…

Ganske uventet blev Manchester United i weekenden ekspederet ud af FA Cuppen. Uniteds overmænd fra Portsmouth samt tre mandskaber fra the Championship udgør de fire semifinalister. Altså er der ingen af Premier Leagues tophold, som længere skal koncentrere sig om pokalfodbold. Ligaens fem bedste klubber deltager dog stadig i europæisk fodbold, så det er svært at sige, hvilket hold, der har det nemmeste kampprogram.

Manchester United er som bekendt stadig med i Champions League, mens det også kører derudad i den hjemlige liga. Topholdet Arsenal har nemlig ikke formået at vinde i tre kampe i streg, hvilket vil sige, at United kan indtage toppen af tabellen med sejre i de næste par kampe. Første duel ser overkommelig ud, da det er ligaens absolutte bundprop Derby County, som lægger hus til det næste opgør.

Derby blev før sæsonen spået en meget hård skæbne, og eksperter mente, at The Rams’ sæsonmål måtte være, at rykke ned med æren i behold. De forventninger er dog ikke blevet indfriet, eftersom man i 28 kampe blot har hentet en enkelt sejr og 10 point. Det ene point blev hentet i den seneste kamp, hvor Sunderland måtte nøjes med 0-0 på Pride Park.

Uniteds og Derbys første møde i indeværende sæson endte ikke overraskende med en storsejr til de regerende mestre. Derby blev sendt hjem fra Old Trafford med et 1-4-nederlag i bagagen. Paul Jewells mandskab kunne dog glæde sig over at have scoret sæsonens første mål på udebane. Opgøret på lørdag er lidt af et jubilæum, eftersom det bliver de to klubbers møde nr. 100.

Der hersker stor tvivl om, hvem der står mellem stængerne for United på lørdag. Edwin van der Sar måtte lade sig udskifte i halvlegen mod Portsmouth på grund af en skade, og hans afløser, Tomasz Kuszczak, blev senere udvist og er altså ikke spilleberettiget mod Derby. Bliver van der Sar ikke klar, står valget mellem den netop tilbagevendte Ben Foster, der har været ude med en langtidsskade, og den noget mere urutinerede reservekeeper Tom Heaton. Det vides stadig ikke med sikkerhed, hvornår Ryan Giggs igen bliver klar til at tørne ud for førsteholdet.

Skribentens bud på kampens udfald
Selv med en reservemålmand og et par andre uvante navne i startopstillingen skal Derby besejres. Derby County 0-2 Manchester United.

Sandsynlig startopstilling
Foster
O’Shea – Ferdinand – Vidic – Evra
Park – Carrick – Scholes – Nani
Tévez – Saha

Uniteds trup: Foster, Brown, Vidic, Ferdinand, Evra, Ronaldo, Carrick, Fletcher, Hargreaves, Nani, Rooney, Tévez, Scholes, Giggs, O”Shea, Saha, Anderson, Park, Piqué og Heaton.

Derbys trup: Carroll, Leacock, Moore, Todd, McEveley, Lewis, Edworthy, Savage, Pearson, Jones, Miller, Earnshaw, Ghaly, Villa, Robert, Price og Sterjovski.

Seneste kampe
Indbyrdes
08-12-07 United 4-1 Derby
03-03-02 Derby 2-2 United
12-12-01 United 5-0 Derby
05-05-01 United 0-1 Derby
25-11-00 Derby 0-3 United

United
United 0-1 Portsmouth
United 1-0 Lyon
Fulham 0-3 United
Newcastle 1-5 United
Lyon 1-1 United

Derby
Derby 0-0 Sunderland
Wigan 2-0 Derby
Derby 0-3 Tottenham
Birmingham 1-1 Derby
Derby 1-1 Man. City

Historie
Kampe: 99
United-sejre: 41
Derby-sejre: 29
Uafgjorte: 29

Odds
Derby 13,80
Uafgjort 5,82
United 1,19

TV
20:10 Canal+ Sport 2 (forskudt)

Forrige artikel

United melder sig ind i kampen om 17-årig

Næste artikel

Queiroz afviser Benfica-rygte

ANNONCE