Optakt: Manchester United – Ipswich Town

United skal hjemme på Old Trafford i kamp mod Ipswich Town i Liga Cuppen.

Efter blandede resultater i Champions League og ligaen i den seneste uge, så rettes fokus nu på Liga Cuppen, hvor Manchester United onsdag tager imod Ipswich Town.  

Efter en skuffende kamp i Holland måtte holdet tage hjem med et ærgerligt 2-1-nederlag til PSV Eindhoven i Champions League. I ligaen var der til gengæld mere positive takter at spore, da det blev til en vigtigt 2-3-sejr på udebane over Southampton. Resultatet sender Manchester United op på en foreløbig andenplads i Premier League, nu blot to point efter Manchester City.

Af opløftende oplevelser i kampen mod Southampton bliver vi nødt til at fremhæve den unge Anthony Martial, som har taget Premier League med storm, og står noteret for tre mål i to kampe. En ganske glimrende statistik af den kun 19-årige franske forward. Juan Mata kom også på tavle i weekendens opgør, og det mål er Louis van Gaal nok særligt godt tilfreds med. Hele 45 afleveringer brugte holdet, inden bolden lå i nettet. Et mål helt efter den filosofi, som Louis van Gaal ønsker at praktisere.

Til kampen mod Ipswich får vi nok et noget anderledes hold at se end det mod Southampton. Man må formode, at Louis van Gaal giver chancen til nogle af holdets yngre kræfter, specielt med tanke på de kommende kampe, hvor Sunderland venter i ligaen, og Wolsburg er modstanderen i Champions League. Det er dog nok stadigt utænkeligt, at Phil Jones er med i kampen, da han først i sidste uge startede den fulde træning med truppen, efter den blodprop han pådragede sig i starten af sæsonen.

Modstanderholdet vil uden tvivl se frem til opgøret mod Manchester United, som vil være ligesom en finale for dem. Vi har tidligere set, hvordan Cup-turneringer er en utilregnelig størrelse i England. Hvem husker ikke det smædelige 4-0-nederlag til MK Dons i sidste års Liga Cup. Hvis Manchester United skal gå sejrrigt fra opgøret, kræver det derfor også, at spillerne går ind til opgøret med respekt og koncentration. Hvis Manchester United spiller op til niveau, så burde Ipswich Town dog ikke blive en modstander, som volder holdet nogen problemer.

Får vi et ungt og skrantende United-mandskab at se i Liga Cuppen igen, eller bliver Ipswich Town kanonføde for Premier Leagues nuværende nummer to? Det bliver vi meget klogere på i morgen på Old Trafford.

Dato og Tid:

Kampen bliver spillet onsdag d. 23/9-2015 klokken 21.00 på Old Trafford.

Skader og karantæner:

Luke Shaw er ikke overraskende ude med det forfærdelige benbrud. Derudover er det usikkert, om Phil Jones bliver aktuel til kampen.

Hos gæsterne kan der stort set mønstres en skadesfri trup. Den tidligere West Ham spiller Freddie Sears og Ainsley Maitland-Niles, som er udlejet fra Arsenal, ser ud til at være klar til at indgå på holdet.

Kampens dommer:

Simon Hopper er manden med fløjten i onsdagens opgør.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Valencia – Smalling – Blind – Young

Herrera – Carrick

Mata – Rooney – Lingard

Fellaini

Ipswich Town:

Gerken

Chambers – Smith – Berra – Knudsen

Skuse – Bru – Fraser – Maitland Niles

Pitman – Sears

Hold øje med:

Efter at have scoret på sin West Ham-debut i en alder af 18 år, levede Freddie Sears aldrig helt op til forventningerne. Han er dog siden ankomsten til Ipswich Town blevet genfødt som spiller, og han har indtil videre allerede nettet fire gange i syv kampe i denne sæson for Ipswich Town.

Sagt om kampen:

– Det er ikke hver dag, du får chancen for at spille på Old Trafford. Alle i truppen håber selvfølgelig at få chancen fra start. Det er første gang i min karriere, at jeg får chancen for at spille der, og jeg ser virkelig frem til det – Brett Pitman, Ipswich Town

Skribentens bud på kampens resultat:

Manchester Uniteds store styrke burde blive en alt for stor mundfuld for Ipswich Town. De små hold har per tradition drillet de store i de små klubturneringer, men det kommer til at ske denne aften på Old Trafford. Jeg tror, at United gør kort process, lukker kampen i første halveg og vinder kampen sikkert 3-0.

Vidste du, at:

  • Tilbage i 1970erne og 1980erne var dette opgør en hyppig begivenhed i ligaen. United har vundet 28, spillet 9 uafgjort og tabt 19 til Ipswich Town.
  • Ipswich Towns sidste sejr over United kom i Liga Cuppen tilbage i 1997.
  • United har vundet 12 af de seneste 13 opgør på hjemmebane i Liga Cuppen.
  • United har i scoret 18 ud af 20 opgør i Liga Cuppen de seneste år.

Hvem møder modstanderne:

Tirsdag:

Sunderland – Manchester City

Onsdag:

Tottenham – Arsenal

Walsall – Chelsea

Liverpool – Carlisle United

TV:

Kampen bliver vist på Canal 9

 

Brug for tips og rådgivning til at se Manchester United live på stadion? Læs vores guide her 

Forrige artikel

LvG sparer Lingard og Wilson

Næste artikel

Aftenens opstilling - Pereira starter inde

ANNONCE