Optakt: Manchester United – Zorya Luhansk

Det er en klassisk ’must win’-kamp for Manchester United, når ukrainske Zorya Luhansk kommer på besøg på Old Trafford i Europa League.

Manchester Uniteds nederlag til Feyenoord i første kamp i Europa League-gruppespillet betyder, at klubben næppe kan tåle endnu et pointtab, når gruppens på papiret svageste hold, Zorya Luhansk, kommer på besøg. Et nederlag ville formentlig betyde, at United skal vinde tre af de sidste fire kampe for at gå videre til Europa Leagues knockout-runder.

Stemningen i og omkring klubben er dog blevet løftet væsentligt af weekendens imponerende 4-1-sejr over de engelske mestre, Leicester. Uden Wayne Rooney på holdet var United flyvende i en første halvleg, der skabte fornyet optimisme blandt klubbens fans.

Torsdag er fokus tilbage på Europa League, hvor Jose Mourinho endnu engang kommer til at rotere holdet. Turneringen er tydeligvis laveste prioritet, og derfor bliver den brugt til at give reserverne spilletid. Det ændrer dog ikke ved, at Manchester United er klare favoritter til at tage sejren hjemme mod Zorya.

Det ukrainske mandskab er med i Europa League-gruppespillet for første gang i klubbens historie og kommer til at være topmotiverede til kampen på Old Trafford. De tager også fin form med ind til kampen. De er nemlig startet godt i den ukrainske liga, hvor de kun har tabt én af de første ni kampe.

Efter nederlaget til Feyenoord behøver Mourinho dog næppe at minde spillerne om, hvad der sker, hvis man ikke har den rigtige indstilling til kampen, og Zorya er ikke noget dårligt fodboldhold. De var også lige ved at hente en sejr over Fenerbahce i første runde, men et mål af danske Simon Kjær langt inde i overtiden betød, at kampen endte 1-1.

Uanset hvad vil spillerne, manageren og fansene føle, at det er en kamp, som Manchester United skal vinde.

Dato og Tid:

Kampen spilles torsdag den 29. september klokken 21.05.

Skader og karantæner:

Anthony Martial og Luke Shaw missede kampen mod Leicester, og Martial er klar til kampen, men Shaw er syg. Phil Jones er også stadig ude, mens Henrikh Mkhitaryan træner med igen, men kommer ifølge Mourinho ikke til at spille torsdag.

Kampens dommer:

Israelske Orel Greenfield er kampens dommer.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Darmian – Smalling – Blind – Rojo

Schneiderlin – Fellaini

Lingard – Rooney – Memphis

Zlatan

Zorya:

Shevchenko

Kamenyuk – Sivakov – Forster – Sobol

Karavaev – Ljubenovic – Grechyshkin – Chaykovskiy – Petriak

Kulach

Hold øje med:

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke kendte en eneste Zorya-spiller, før de fik en tur i google i forbindelse med den her optakt. Men klubbens formstærke spiller i denne sæson har været højrekanten Oleksandr Karavaev. Kantspilleren har nemlig scoret fire mål i ni kampe i den russiske liga.

Derudover skal United vist også være opmærksomme på Dmytro Grechyshkins langskud, hvis kampen mod Fenerbahce skal tages i betragtning. Midtbanespilleren stod nemlig for ukrainernes mål med et drøn af et langskud.

Sagt om kampen:

”For at være ærlig tror jeg, at vi skal vinde. Hvis vi ikke vinder, vil jeg sige, at vi skal vinde de resterende fire kampe, og det er svært. Så det er meget vigtigt at vinde kampen.” – Jose Mourinho

Skribentens bud på kampens resultat:

Jose Mourinho kommer til at stille op med en masse reserver, selvom han siger, at han tager kampen seriøst, men uanset hvilke 11 spillere, der starter inde, så er de selvfølgelig gode nok til at slå Zorya. Jeg tror, at det bliver relativt ligetil for United. 4-0 til United.

Vidste du, at:

  • Det er første gang, at Zorya er med i Europa League-gruppespillet
  • United har aldrig tabt til et ukrainsk hold med fire sejre og to uafgjorte fra seks kampe
  • Henrikh Mkhitaryan har scoret fire mål i tre kampe mod Zorya, da han spillede for Shakhtar Donetsk

TV:

Kampen bliver vist på 6eren.

Hvem spiller rivalerne imod:

I gruppens anden kamp mødes Fenerbahce og Feyenoord i Tyrkiet.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Rashford lærer meget af Zlatan

Næste artikel

Rashford nomineret til Golden Boy-prisen

ANNONCE