Optakt: Shrewsbury Town – Manchester United

Manchester United skal forsøge at vende stimen mod Shrewsbury Town i FA Cuppen.

Mandag står den igen på verden mest traditionsrige pokalturnering, FA Cuppen, når United skal forsøge at spille sig videre til næste runde med en sejr over Shrewsbury Town.

De fleste fans vil nok helst glemme den forgangne uge, hvor United på det skammeligste led et af årets mest ydmygende nederlag på MCH Arena. FC Midtjylland lignede i det meste af anden halvleg et langt bedre hold en Manchester United, og det var tydeligt, at indstillingen i kampen var helt forkert. Manchester United fik i sidste ende som fortjent, og så må vi håbe, at den lærestreg kan være med til at sparke noget vilje og aggressivitet ind i den skadesramte trup. Allerede torsdag er der returkamp i Europa League, og der skal helt andre boller på suppen, hvis ikke United skal lide den ydmygende tort at blive sendt ud mod det jyske mesterhold.

Som sagt, så har Manchester United lige en opgave, der skal overstås, før den igen står på europæisk fodbold på Old Trafford. Shrewsbury Town er modstanderen i femte runde af turneringen, og hvis navnet ikke lyder så velkendt, så er der ikke meget at sige til det. Holdet frister lige nu en tilværelse i League One, efter de i sidste sæson sikrede oprykning fra League 2 med en andenplads. Holdet har indtil videre haft det svært i League 1, og de er netop nu placeret på en 21-plads ud af de 24 hold i den tredjebedste række i England.

Shrewsbury Town har aldrig været oppe og snuse til de højere rækker i engelsk fodbold, og af klubbens største resultater kan nævnes kvartfinaler i FA Cuppen i 1979 og 1982, mens de nåede semifinalen i Liga Cuppen i 1961.

Hvis man kigger på de to klubbers historier, så må man sige at de står i en kæmpe kontrast til hinanden. Men vi har også bare set så mange gange igennem årene, at titler og præstationer ikke har den store betydning, når det kommer til engelsk pokalfodbold. Her er der tradition for at de små hold driller de store, og vi så blandt andet i tredje runde, hvordan Manchester United var snublende tæt på fiasko mod Sheffield United.

Der er ingen tvivl om, at Shrewsbury Town-spillerne vil være opsatte på at gribe alle chancer i kampen mod Manchester United. De røde djævle skal derimod ikke undervurdere modstanderholdet, som de desværre har haft tendens til i denne sæson. Hvis de alligevel ender med at gøre det, så kan det blive en svær opgave mod et hold, der har alt og vinde.

Dato og Tid:

Kampen spilles d. 22/2-2016 klokken 20.45

Skader og karantæner:

Igen er Manchester United voldsomt ramt af skader. Holdet må undvære Matteo Darmian, Wayne Rooney, Borthwick-Jackson, Fellaini, Shaw, Young, Schweinsteiger, Rojo, Jones, Januzaj og Valencia, mens David de Gea også forventes at se kampen fra tilskuerpladserne. Donald Love må heller ikke spille i denne kamp, da han tidligere har været involveret i dette års turnering for Wigan Athletic.

Shrewsbury må undvære deres stærke lejesvend, James Wallace, som er ude med en knæskade.

Kampens dommer:

Robert Madley dømmer mandagens kamp.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Riley – Smalling – McNair – Blind

Carrick – Herrera

Lingard – Pereira – Memphis

Martial

Shrewsbury Town:

Leutwiler

Grandison – Whitbread – Knight-Percival

Grimmer- Whalley – Ogogo – Black – Brown

Mangan – Akpa-Akpro

Hold øje med:

Akpa-Akpro er et produkt af det talentfulde akademi i Toulouse i Frankrig. Han fik dog aldrig sit store gennembrud i det franske, hvilket fik flere engelske klubber til at åbne øjnene for den nu 31-årige angriber. Han er en giftig spiller, der ved hvor målet står, og han har gjort det godt for Shrewsbury Town i denne sæson.

Sagt om kampen:

”Det er en fed kamp for fansene. Vi scorede et mål i sidste sekund mod Sheffield Wednesday i den seneste runde, og vi kunne så side hjemme i stuerne og se, at Manchester United blev trukket op af bowlen. Det bliver ikke større for hverken os eller fansene. ” – Shrewsbury-manager, Micky Mellon.

Skribentens bud på kampens resultat:

I hvilken som helst anden sæson, ville man sige, at denne kamp var en ren walkover for storebror fra Manchester. Denne sæson har dog vist, at United kan have problemer med samtlige, de møder. Det kan tælles på en hånd, de gange holdet har sejret komfortabelt, og derfor kan denne opgave også sagtens gå hen og blive lidt af en mundfuld. Manchester United burde i en ideel verden vinde den her kamp med 4 eller 5-0, men jeg tror, at holdet fedter en usikker 2-1-sejr hjem.

Vidste du, at:

  • Shrewsbury Town har tabt tre af deres seneste fem hjemmekampe
  • Alle Shrewsbury Towns seks mål i dette års FA Cup er faldet i anden halvleg.
  • Manchester United har kun vundet fem af deres seneste 18 spillede kampe. To af disse sejre kom mod Derby og Sheffield United i FA Cuppen.
  • United har scoret 19 mål i deres seneste otte kampe mod hold fra den tredjebedste række.

TV:

Kampen vises på 6eren.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Arsenal – Hull (0-0)
  • Bournemouth – Everton (0-2)
  • Tottenham – Crystal Palace (0-1)
  • Chelsea – City

 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Forrige artikel

Rooney afviser kinesiske tilnærmelser

Næste artikel

Lazio: Felipe Anderson skifter til United

ANNONCE