Optakt: Swansea City – Manchester United

United sparker Premier League-sæsonen igang med en svær udebanekamp mod Michael Laudrups tropper.

David Moyes kom fint fra land som United-manager, da han i søndags vandt sin første titel i klubben.. De engelske mestre slog Wigan Athletic med 2-0 og kunne efterfølgende løfte Community Shield-trofæet foran 80 tusinde mennesker på Wembley.

I morgen starter det for alvor, når Premier League-sæsonen bliver fløjtet op. Manchester United lægger hårdt ud og krydser blandt andet klinger med Chelsea, Liverpool og Manchester City indenfor de første fem runder.

Første opgave er Swansea City, der byder velkommen på Liberty Stadium lørdag aften. Waliserne har vist fremragende form i deres pre-season. De spillede Malmö ud af banen i Europa League, hvor svensken samlet set tabte 4-0. Desuden har de vundet samtlige syv træningskampe, de har spillet henover sommeren.

Manchester United derimod har haft en knap så imponerende pre-season. ”De røde djævle” har vundet to ud af deres syv træningskampe og har ikke formået at holde buret rent i nogle af dem. Man skal dog passse på med at vurdere holdets niveau ud fra sådanne kampe.

Der er en del ”eksperter”, som sætter spørgsmålstegn ved Uniteds styrke i forhold til deres konkurrenter. Sir Alex Ferguson er væk, Jose Mourinho er tilbage i Chelsea, og Manchester City har atter en gang haft den store pengepung oppe. Derfor er der flere medier og betting-selskaber, der spår sidste års vindere af Premier League en tredjeplads i denne sæson.

David Moyes skal forsøge at modbevise kritikkerne i sin første sæson på Old Trafford. Den 50-årige skotske manager er blevet kastet direkte i ilden og skal allerede i sin første Premier League-kamp for United træffe en stor beslutning: Skal Wayne Rooney spille?

Den kontroversielle angriber har på grund af skader ikke været med i nogle af kampene i pre-season. Til gengæld spillede han 60 minutter for det engelske landshold i onsdags, og han får muligvis en rolle i lørdagens kamp mod Swansea.

 

Skader
Swansea City må undvære deres midtbanemand Jonathan De Guzman. Hollænderen blev skadet, da han var afsted med landsholdet i midtugen.

Jonjo Shelvey og Pablo Hernandez er begge tvivlsomme for hjemmeholdet.

Manchester United må undvære Rafael, der både er skadet og har karantæne. Brasilianeren udgik fra søndagens Community Shield-kamp med en forstrækning, og han afsoner stadigvæk karantænedage for sit røde kort i slutningen af sidste sæson.

Michael Carrick, Nani, Javier Hernandez, Ashley Young og Jonny Evans er allesammen tvivlsomme.

Dommer
Phil Dowd dømmer kampen.
 

Mulige startopstillinger

Swansea City
Vorm
Rangel – Amat – Williams – Davies
Shelvey – Britton
Routledge – Michu – Hernandez
Bony

Manchester United
De Gea
Jones – Vidic – Ferdinand – Evra
Valencia – Cleverley – Carrick – Zaha
Van Persie – Welbeck

 

Hold øje med:
Spanske Michu gjorde det fremragende i sidste sæson. Angriberen scorede 22 mål og blev dermed Swanseas topscorer. Nu har han det 12 millioner pund dyre nyindkøb Wilfried Bony ved sin side, og det vil skabe mere plads til ham.

Sagt om kampen:
”Der er aldrig noget godt tidspunkt at møde Manchester United. Men vi ved, hvordan vi skal spille dem, og det er ikke skidt at have dem i første runde.” – Michael Laudrup.

Skribentens bud på kampens udfald
”De røde djævle” vil være opsatte på at komme godt fra start i ligaen, men lørdagens kamp bliver vanskelig. Swansea virker til at være i forrygende form, og de har hjemmebanefordel.

Jeg tror desværre, vi lægger ud med et kryds. Kampen ender 1-1.

Vidste du at…

– David Moyes har en god statistik på Liberty Stadium. I sidste sæson førte han Everton til en 3-0-sejr på Swanseas hjemmebane, og i 2011-12-sæsonen vandt han 2-0 der.

– Swansea har ikke slået United siden januar 1982 og har derfor aldrig besejret dem i Premier League.

– United vandt 12 udebanekampe i sidste sæson. Det var flere, end noget andet hold kunne præstere.

– Swansea har scoret 28 mål i syv kampe i deres pre-season.

Husker du?
Den dramatik der udspillede sig på Liberty Stadium, da Manchester United senest var der? Ashley Williams leverede denne svinestreg, der ifølge Sir Alex Ferguson ”kunne have taget livet af Robin van Persie”.

Hvem spiller rivalerne imod:
Uniteds største rivaler spiller alle hjemme. Manchester City har Newcastle, Chelsea møder Hull, Arsenal tager imod Aston Villa, og Liverpool spiller mod Stoke.
 

Forrige artikel

Trøjenumre for 2013/14 bekræftet

Næste artikel

Vidic: Vi er stærke nok

ANNONCE