Rooney slog rekorden og reddede United

Wayne Rooney slog Sir Bobby Charltons målrekord med et flot frisparksmål, der reddede 1-1 til Manchester United i fjerde overtidsminut imod Stoke.

Lørdag skulle Manchester United forsøge at komme tilbage på sejrssporet efter seneste rundes 1-1-kamp mod Liverpool. Der ventede dog ikke United nogen let opgave ude mod Stoke, hvor United ikke havde vundet siden 2013.

Fra start var det en enormt intens og tempofyldt affære, hvor ingen af holdene formåede at sætte sig på kampen i indledningen. Lidt ud af ingenting kom Stoke dog foran efter knap tyve minutters spil. Juan Mata rettede Erik Pieters’ indlæg af, og så ramte bolden David de Gea og gik i nettet.

Efter målet fik United arbejdet sig tilbage i kampen og kom til flere gode muligheder or at udligne. Den største var til Juan Mata, som blev spillet fuldstændig fri af Zlatan Ibrahimovic. Målmanden var væk, men Mata formåede ikke at sætte bolden ind fra kort afstand.

Zlatan havde også selv en mulighed få minutter senere, da han var alene igennem. Han forsøgte dog at finde Mata igen, men burde nok have forsøgt at afslutte selv.

Tæt på slutningen af halvlegen var Pogba også tæt på. Franskmanden flugtede på mål efter et hjørnespark og fik masser af fart på afslutningen. Desværre sad den lige på Stoke-keeperen, og så kunne hjemmeholdet tage en 1-0-føring med til pausen.

Efter pausen sad United endnu tungere på kampen, end i første halvleg. Mourinhos mænd havde dog meget svært ved at bryde Stoke ned, og derfor blev det ikke til mange chancer.

Få minutter før tid var indskiftede Lingard dog lige ved at få udlignet. Lingard vendte med bolden og trykkede af fra distancen, men forsøget ramte overliggeren.

I det fjerde overtidsminut fik United frispark på kanten af feltet. Rooney tog sig af det sparkede det helt op i målhjørnet til 1-1 og slog samtidig Sir Bobby Charltons målrekord for klubben.

United fik et enkelt point med fra en kamp, som de nok burde have vundet, og vil nok have noget blandede følelser på trods af det sene point.