Schmeichel: City er større end United

Peter Schmeichel anser Manchester City for at være en større klub end rivalerne fra Manchester United, når du sammenligner de to holds resultater.

Mange fodboldelskere ser frem mod sæsonens første store Manchesterderby, som sparkes igang søndag eftermiddag. Optakten til kampen er i fuld gang, og den tidligere United- og Man City-keeper udtaler sig til BBC Sport om styrkeforholdet mellem “de røde” og “de blå”. 

– I mine første år i United forstod jeg ikke helt den store rivalisering mellem United og City. Liverpool og Leeds var meget større. Nu er det anderledes, da Man City er mestrene. De vandt deres andet mesterskab i sidste sæson, og måske er de en større klub end United på nuværende tidspunkt i forhold til resultater, udtaler den pensionerede målmand. 

Peter Schmeichel nåede i sine otte år i United ikke at tabe et eneste Manchesterderby, og den dag i dag er han stadig stor United-tilhænger. Når “The Great Dane” ser frem mod søndagens kamp på Etihad Stadium, er han som så mange andre United-tilhængere ikke helt tryg ved holdets svingende form.

– Derbyet er en tricky kamp (for United red.) på grund af deres svingende resultater. Før sidste sæson vurderede mange, at Man City var favoritter. De endte da også med at vinde Premier League, men i år har de Chelsea som konkurrent. Dog har Man City haft en sløv start, og man er på nuværende tidspunkt ikke helt klar over, hvor de er, lyder det fra danskeren, der nåede at spille 398 kampe for “de røde djævle”.

– Jeg tror, at det er “work in progress” for Louis van Gaal. Han lavede nogle gode køb i sommers, hvilket løftede fansene og bragte håb, entusiasme og tro på, at det kan lade sig gøre, men vi er nødt til at styrke forsvaret.

– Når du lukker så mange mål ind, så kommer du aldrig til at vinde noget. Januar-transfervinduet er lige om hjørnet. Traditionelt køber United ikke ind i det transfervindue, men vi gjorde det sidste sæson (da klubben købte Mata red.), og jeg tror de bliver nødt til at gøre det igen i denne sæson.

– Vi er nødt til at forstærke forsvaret, og hvis de gør det, så slutter de i top fire, siger Peter Schmeichel.

“The Great Dane” har som én af de få både spillet i den røde og den blå trøje. Han nåede at spille en enkelt sæson hos “de blå” fra City, efter at have vundet fem mesterskaber med United under Sir Alex Ferguson.

Søndagens derby sparkes igang kl. 14.30 på Etihad Stadium. 

Forrige artikel

Football, bloody hell!

Næste artikel

Andy Cole: van Gaal bliver en succes

ANNONCE