Sent nederlag efter svag præstation mod Southampton

Endnu en dårlig kamp og endnu et dårligt resultat for Manchester United, der hjemme tabte med 1-0 til Southampton.

Manchester United havde ikke tabt de seneste fem kampe før lørdagens opgør mod Southampton, men den stime blev brugt med 1-0-nederlaget. Igen var United ufarlige og skabte ikke en eneste reel scoringsmulighed.

Kampen startede med ganske lav intensitet. Ingen af holdene tilspilllede sig en ærlig chance i de første 30 minutter; et par ufarlige langskud var, hvad det kunne blive til. Det var faktisk en lille smule kedeligt som så mange gange før i denne sæson.

Louis van Gaal havde valgt en opstilling med tre mand; Matteo Darmian, Chris Smalling og Daley Blind; i forsvaret, formentlig for at matche Southamptons lignende opstilling. Hvis formålet var at neutralisere gæsterne, fungerede det efter planen. Southampton kom ikke frem til noget i den første halve time. Desværre gjorde United heller ikke.

Efter 36 minutter fik Sadio Mané første halvlegs største chance. Han indgik i fint kombinationsspil med en holdkammerat og kom egentlig fri med David de Gea. Hans tæmning og afslutning svigtede ham dog, og dermed endte bolden i hænderne på United-målmanden.

Derpå fulgte godt 11 rædsomme minutter. United var dårlige, Southampton var dårlige, og et forkert dømt målspark til udeholdet var noget nær det mest ophidsende i en afslutning på første halvleg, der kendetegnede Uniteds sæson; ingen mål, mange afleveringer til siden. Den naturlige konsekvens var, at der stod 0-0 ved pausen, hvilket var tiende gang ud af de seneste 11 hjemmekampe.

Der kom mere liv i det rødklædte hjemmehold i begyndelsen af anden halvleg. Juan Mata kom på banen i stedet for Marouane Fellaini, og han var med til at sætte fart i Uniteds spil, der samtidig blev mere direkte. De første 10-15 minutter af halvlegen var holdets med afstand bedste periode i kampen.

De store, oplagte målchancer kneb det dog fortsat med, og efterhånden som tiden gik, svandt Uniteds greb om kampen. I stedet kom anden halvleg mere og mere til at ligne første. Ingen af holdene skabte for alvor noget, og de mest nærgående forsøg kom fra et par Southampton-dødbolde.

Vær er bemærke er det, at Louis van Gaal med fem minutter tilbage af opgøret gav comeback til Adnan Januzaj efter dennes ufrugtbare udlejning til Borussia Dortmund. Det var en dårlig beslutning, for belgieren kom direkte ind og begik det frispark, der førte til kampens eneste mål. James Ward-Prowse sendte frisparket ind i feltet, og så stod debutanten Charlie Austin fuldstændig umarkeret og kunne heade bolden i mål.

United var efterfølgende ikke i stand til at mobilisere et pres for at fremtvinge udligningen, selvom Chris Smalling i desperation blev sendt frem i forreste linje. I stedet fes opgøret ud, og Uniteds spillere kunne forlade banen til en velfortjent pibekoncert efter endnu en bovlam præstation.

Køb nu din billet – Der er kun få billetter til det store supportertræf den 7. februar i København tilbage. Få sikret sin plads inden der er udsolgt.