Tidligere managere hylder Rooney

Sir Alex Ferguson, David Moyes, Louis van Gaal og Jose Mourinho er alle fremme med de store roser til Wayne Rooney forud for anførerens testimonial-kamp mod Everton i aften.

Wayne Rooney spiller i aften sin testimonial-kamp mod barndomsklubben Everton på Old Trafford, som tak for 12 års tjeneste i Manchester United.

Fire managere har trænet 30-årige Rooney i hans tid i klubben, og i det officielle kampprogram til aftenens kamp er de alle fremme med store ord om holdets anfører:

Sir Alex Ferguson:

– Vi forsøgte at hente Wayne første gang, da han var 14, forsøgte igen da han var 16, og vi bibeholdt interessen, før vi endelig fik ham i 2004. Selvom vi måtte vente med at give ham sin debut, da han var skadet, satte jeg ham lige ind mod Fenerbahçe, og han scorede et hattrick. Hvad kan du sige? Han havde ikke haft nogen forberedelse, så at starte på den måde var helt utroligt. Han var en spændende signing.

– Det var ret kort tid efter, jeg havde skiftet mening og havde sluppet af tanken om at gå på pension. Jeg var nødt til at genoverveje, hvordan vi skulle bære klubben fremad. Der var Cristiano Ronaldo, og så var der Wayne Rooney, og det var en fantastisk periode. De to var helt utrolige. Wayne kom ind som en førsteholdsspiller med det samme, selvom han kun var 18, og han har spillet videre for United i 12 år, hvilket er meget vanskeligt i dag.

– Jeg har altid troet, at store spillere kan spille i enhver æra. Bobby Charlton ville have været en stor spiller i dag, og Wayne Rooney ville have været en stor spiller dengang.

David Moyes:

– Da jeg fik jobbet i Everton, var der en, der sagde til mig, at vi havde en havde en helt særlig knægt. Jeg tænkte bare: ‘ja ja, det har jeg hørt før’. Men den næste måned tog jeg ud og se Youth Cup semifinalen mod Tottenham, og Wayne spillede. Han var utrolig. Han scorede, og jeg sagde til ham efter kampen, at han ville være på førsteholdet den næste sæson, men vi hentede ham faktisk op tidligere. Han var 16, og vi var nødt til at tage ham ud af skolen! Den slags talent er meget sjældent. Jeg var heldig at være kommet til klubben, der havde Wayne.

Louis van Gaal:

– Jeg kunne lide arbejde med Wayne. Jeg lagde ud med et blankt stykke papir, da jeg tog til Manchester United, og gav alle mine spillere en frisk start. I de første tre-fire uger i klubben observerede jeg bare spillerne, og det var rart for mig at se, hvordan han opførte sig i truppen, og hvordan han var over for mig, og den måde han tog øvelserne til sig.

– Jeg var meget hurtigt overbevist om hans personlighed, og det er derfor, han er så nem at arbejde med. Jeg besluttede mig hurtigt for, at han skulle være min anfører, også på grund af hans attitude over for sine medspillere.

Også klubbens nuværende manager, Jose Mourinho, takker Rooney for den foreløbige indsats i klubben.  

– Det bliver en meget stor aften for Wayne og hans familie, og jeg er ikke i tvivl om, at fansene vil vise ham den kærlighed og respekt, han fortjener. Wayne har givet mange mindeværdige mål og optrædener i hans tid her.

– Jeg er sikker på, at ingen vil glemme hattricket han scorede i sin debutkamp, eller det fremragende saksespark mod Manchester City i 2011. Jeg er overbevist om, at han vil tilføje mange flere store øjeblikke i United i de kommende år.

Overskuddet fra kampen går til en række velgørende formål, som Rooney selv har valgt. Kampen blæses igang klokken 21 og kan ses på TV3 Sport1.

Bestil den nye Manchester United-trøje her

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

 

Forrige artikel

Ancelotti: Enhver træner ønsker en Zlatan-type

Næste artikel

De Gea forventer stor sæson

ANNONCE