United dominerede – men tabte på Stamford Bridge

Et mål af Eden Hazard afgjorde opgøret på Stamford Bridge, hvor United ellers sad på spillet kampen igennem.

Selvtilliden er stor i United, efter en række sejre på stribe, hvor spillet samtidig er begyndt at flyde. Så der var stor tro på tingene, inden dagens kamp på Stamford Bridge mod førerholdet Chelsea.

Troen på at tage tre point med hjem fra London fik dog et knæk i går, da van Gaal kunne meddele at United måtte undvære Jones, Rojo, Blind og Carrick til dagens opgør.

Det betød at van Gaal valgte at starte med unge Paddy McNair i forsvaret, Luke Shaw kom ind på venstrebacken igen, mens Rooney måtte tilbage på midtbanen. Det gav chancen til Radamel Falcao oppe i front.

Lad os starte med at evaluere deres præstation. McNair gjorde det ganske fint i forsvaret med Smalling, havde okay styr på Didier Drogba og gik til tider fint med frem i banen, da Chelsea lod United-forsvaret bringe bolden langt frem. Havde også et par forsøg fra distancen.

Luke Shaw spillede cirka 80 minutter, og gik godt med i spillet. Han har været ude i et stykke tid, men kæmpede fint for tingene og kom flere gange godt med til baglinjen.

Rooney og Herrera på midten er bare ikke det samme som Michael Carrick, og den aldrende styrmand var i den grad savnet. Specielt når hans normale reserve til denne position, Daley Blind, samtidig også var ude med en skade. Herrera er uden tvivl bedre en tand længere fremme på banen, ligesom Rooney – som vi har set på det seneste – er markant bedst som angriber.

Mens kaptajnen vikarierede på midten, var det Falcao der fik chancen i front, og fik fuld tid i dag. Men mon ikke det var sidste skud i bøssen for colombianeren, der leverede en noget anonym præstation. Van Persie var på bænken i dag, og vil nok komme i spil om en uges tid mod Everton.

Det gav naturligvis en del uro på holdet op til kampen med de mange øndringer, eftersom United inden da ellers havde haft en god periode uden skader og har haft mulighed for at stille med samme mandskab flere gange i træk.

Jose Mourinho havde helt som forventet valgt at starte med Kurt Zouma på den defensive midtbane ved siden af Nemanja Matic, hvor de skulle bryde Uniteds opspil. Og lad det være sagt med det samme, Chelsea havde en meget negativ og defensiv tilgang til kampen. Men endte altså alligevel med at tage sejren.

Hjemmeholdet stod kompakt med deres backkæde, med Zouma og Matic lige foran, så der var lukket solidt af. Specielt virkede det til at Zouma udelukkende havde en opgave i kampen, nemlig at stoppe Fellaini. Det gik ganske fint, for den lange belgier fik aldrig for alvor vist de kvaliteter han har gjort på det seneste.

United var tæt på at snuppe sejren kort inde i kampen, da Luke Shaw fornemt gik til baglinjen og lagde den retur til Rooney, der dog fra kanten af feltet fik sendt bolden lige forbi stolpen. Så selv om de Gea i United-målet jublede, så blev det lige ved og næsten for gæsterne.

Chelsea trak sig kampen igennem langt tilbage på egen banehalvdel og lod United styre spillet, helt somt vi kender det med Jose Mourinho, når han skal ind og have noget med hjem i de store opgør. De to centrale midtbanespillere hos hjemmeholdet lukkede af foran feltet, hvor United derfor ganske naturligt havde svært ved at komme igennem.

Samtidig lukkede Cesar Azpilicueta fint ned for Juan Mata, der specielt i første halvleg ikke var med i spillet. Ashley Young og Luke Shaw havde mere succes i venstresiden, hvor flere udemærkede indlæg kom fra.

Louis van Gaals tropper havde flest hjørnespark, flest skud på mål og havde mere end 70% af boldbesiddelsen i opgøret. Men med et så defensivt-orienteret Chelsea-mandskab som vi så i dag, så er det svært at bryde ned.

Kampens enlige mål stod Eden Hazard for efter 38 minutter, da John Terry vandt en duel med Radamel Falcao, hvorefter Oscar elegant spillede den videre med hælen til Hazard, som sendte bolden i nettet bag en chanceløs David de Gea.

Van Gaal forsøgte i anden halvleg at ændre lidt på tingene ved at sætte Januzaj og Di Maria ind, uden det dog fik den ønskede effekt på kanterne. Chelsea stod ganske enkelt for solidt i blokken, og United fik aldrig for alvor truet Thibaut Courtois i målet.

Største mulighed havde Radamel Falcao, da han tog et godt løb men ramte stolpen. Han havde ellers fået sendt keeperen væk, så colombianeren burde nok have sendt bolden i nettet.

Kunne United have gjort noget anderledes? Chelsea var svære at lokke ud af position, og med en Zouma der nærmest mandsopdækkede Fellaini, en stationær Matic og en solid bagkæde, var det svært. Mere fart i spillet og flere hurtige omstillinger kunne måske have været vejen frem for United, for det viste sig umuligt at bryde igennem Chelsea-defensiven i det normale opspil.

United tabte altså med 1-0 på Stamford Bridge, men kan tage hjem med oprejst pande efter at have domineret opgøret. Godkendt præstation af langt de fleste spillere, som om en uge skal på endnu en svær opgave på udebane, når Everton tager i mod på Goodison Park.