United klar til næste runde

United sejrede på iPro Stadium, og er videre i FA Cuppen.

Stort set hele optakten til aftenens FA Cup-kamp mellem Derby County og Manchester United, havde været med fokus på manager Louis van Gaal og hans fremtid – eller mangel på samme.

Her til aften galdt det så selve spillet på grønsværen, og kampen mellem Paul Clements Derby og van Gaals United. Derby, der pt kæmper for at finde storformen fra starten af sæsonen, og komme op og kæmpe om oprykning til Premier League, havde god opbakning hjemme på iPro Stadium.

Det samme havde United, hvor de 5.500 medrejsende United-fans gav solid opbakning til spillerne på banen. Og de mange fans fik for engangs skyld et mål i første halvleg at varme sig på, da Wayne Rooney elegant sendte bolden i nettet efter et kvarters tid.

Ganse vist var Rooney offside, men da flaget forblev nede, kunne United juble over en god start mod et særdeles defensivt hjemmehold. Derby stod kompakt på egen banehalvdel, og lod i starten af kampen United styre spillet.

Boldbesiddelse havde United altså masser af. Igen. Men de helt store åbne chancer manglede. Igen. Dog var der i perioder glimrende takter at spore, specielt på venstrekanten, hvor Anthony Martial gang på gang gjorde hvad han ville i de første 45 minutter.

Det unge franske stortalent var tæt på flere gange, og viste i glimt godt samspil med Rooney og Mata. Netop Mata var flyttet ind på favoritpositionen lige bagved Rooney, mens det endnu engang var Jesse Lingard der udgjorde højrekanten. Her var fokus dog primært på Guillermo Varela, der energisk kom med frem fra sin back.

Føringen til United holdt dog ikke til pause, for med nærmest første skud indenfor rammen fik Derby scoret. Fint mål af hjemmeholdet, skabt af Tom Ince og scoret af George Thorne, men kommunikationen mellem Blind og Smalling i midterforsvaret manglede, og Schneiderlins tilbageløb var bestemt heller ikke noget at skrive hjem om.

Anden halvleg blev lidt mere som en klassisk cup-kamp, med mere tempo og åbent i begge ender. Derby havde et par forsøg, uden David de Gea dog for alvor måtte hive de helt store redninger ud af handskerne. Daley Blind kom godt imellem en enkelt gang, hvor United blev fanget i en omstilling.

Samme Daley Blind var manden bag scoringen til 1-2. Midterforsvareren gik med frem og i stedet for at vende om og finde tilbage til forsvaret, var Blind på plads i feltet og scorede fornemt bag Scott Carson. Intelligent spil af hollænderen.

Herefter gik United lidt længere tilbage på banen, uden hjemmeholdet dog for alvor fik tilspillet sig de store åbne målchancer. Der kom enkelte gode indlæg, men ellers var der kontrol over tingene. I det der efterhånden er blevet vanlig United-stil.

Med små ti minutter tilbage kom så scoringen, der endegyldigt punkterede kampen. Juan Mata fik scoret til 1-3, inden han blev erstattet af Ander Herrera. Og hvem andre end Anthony Martial var manden med assistenten. Franskmanden spillede en stor kamp på venstrekanten, og var konstant udfordrende og farlig.

Dermed er United med i hatten når der på søndag trækkes lod til 5.runde af FA Cuppen. Og samtidig giver sejren en smule ro på til Louis van Gaal og spillerne, i hvert fald indtil på tirsdag, hvor Stoke gæster Old Trafford.