United liga-etter efter dramatiske slutminutter

Watford pressede og pressede Manchester Uniteds 1-0-føring, og fik deres belønning til sidst via et straffespark, men til allersidst stjal United alle tre point og ligger nu nummer 1 i ligaen.

I fraværet af Wayne Rooney og Anthony Martial var dagens kamp en god anledning for Memphis Depay til at vise sit værd, efter han ellers ikke har fået meget spilletid på det seneste. Med Memphis med udgangspunkt i højresiden og Lingard inde mere centralt skulle United dermed forsøge at tage alle tre point med fra Vicarage Road, der ville sende dem op på en midlertidig førsteplads.

Gæsterne dominerede begivenhederne i første halvleg. Allerede i det første spilleminut får de en god chance, da Juan Mata lægger et skarpt indlæg ind fra højre, men hverken Memphis og Lingard fik ordentlig ram på bolden. På grund af en kraftig vind blev det hurtigt en lidt rodet affære, men efterhånden som minutterne skred frem, fik ”de røde djævle” efterhånden sat sig nogenlunde sikkert på affærerne.

Selvom Schweinsteiger har et par mistimede afleveringerne i startfasen, får United efter 10 minutter etableret et stærkt angreb. Herrera modtager bolden fra Mata, som spiller den tilbage igen til Herrera. Med et millimeterpræcist indlæg rammer bolden for fødderne af Memphis, der flot får sat højrepoten på efter at have taget et godt løb inde i feltet. 1-0 til United, og en perfekt start.

Scoringen satte gang i udefansene, der som altid var højlydte. Efter 19 minutter finder Schweinsteiger Mata i højresiden med et stærkt sideskifte, men Matas indlæg bliver lige nøjagtigt clearet af Watford-forsvaret. På trods af United-dominansen får Watford dog en god mulighed for at true United-målet, efter et boldtab fra den tidligere Watford-spiller Ashley Young. Troy Deeney lægger bolden videre til Odion Ighalo. Han tørrer forsvaret med et par gode træk, men misser klart målet fra en spids vinkel.

Ander Herrera havde endeligt fået chancen igen fra start, men må efter 24 minutter udgå med en forstrækning i baglåret. Ærgerligt for spanieren, der ellers var startet fint med sit oplæg til føringsmålet. I stedet kommer Marcos Rojo ind, og Louis van Gaal skifter over til et tremandsforsvar, mens Juan Mata lægger sig op på 10’er-positionen.

Efter ca. en halv times tid falder der et par gode chancer til Morgan Schneiderlin. Først falder et hjørnespark ned for franskmanden, der header over målet, og lige efter får han en chance fra kanten af feltet, men skyder lige nøjagtigt over fra en spids vinkel. Memphis er ligeledes tæt på at udbygge sin føring med syv minutter tilbage af halvlegen. Hollænderen modtager bolden i højresiden, trækker ind på kanten af feltet og trykker af fra distancen, mens hans flotte skud bliver akkurat reddet af Gomes.

Resten af halvlegen var en rodet affære. Gomes giver dog United-offensiven endnu en mulighed for at true, da et skidt udspark ender hos Memphis, men hollænderen formår ikke at spille Lingard fri med en præcis nok aflevering. Til slut får United en kontrachance, men Juan Mata forvalter den ikke ordentligt, og den fiser ud mens spillerne går til halvleg.

Knap var spillerne kommet tilbage fra pausen, før Watford-spillerne igen kiksede i opspillet, og bolden havnede for fødderne af Memphis, der kunne spille den videre til en fri Lingard, men hans skud blev reddet af Gomes i Watford-målet.

Memphis får igen en chance for at hugge udefra, men skuddet truer ikke rigtigt. Til gengæld begynder Watford efterhånden at etablere et flot pres mod Uniteds mål, og det er desværre et billede, der fortsætter i store dele af anden halvleg. Deeney får en kæmpechance efter 55 minutter, da han hugger til fra kanten af feltet, men David de Gea disker op med en glimrende redning.

De Gea var igen på pletten godt 10 minutter senere. Efter at have presset United i en del minutter, bliver der sendt et lumsk skud afsted i feltet efter et hjørnespark. Bolden bliver rettet kraftigt af af en United-spiller, og ”de røde djævles” spanske målmand må igen diske op med en helt vildt flot refleksredning. Måske hans bedste indtil videre denne sæson.

Phil Jones bliver herefter erstattet af Paddy McNair grundet en skade med omkring 20 minutter igen, og pludselig står United med hele 10 spillere skadet, hvis vi regner dagens tilskadekomne med. Rigtig dårligt nyt for Louis van Gaal.

Watford forsøger at holde presset mod gæsternes mål. De må satse, og det giver selvfølgelig nogle kontramuligheder til United. Med syv minutter igen får Jesse Lingard en fremragende mulighed efter en god aflevering i dybden, men hans forsøg på at loppe bolden over Gomes fejler.

Mod slut får Watford desværre belønning for deres enorme indsats i anden halvleg, da Marcos Rojo klodset får nedlagt Ighalo i feltet og dommer Robert Madley peger mod pletten. Troy Deeney sætter bolden i kassen bag de Gea, og pludselig står United til at miste point mod en ellers overkommelig modstander.

Scoringen ser ud til at vække United fra deres skønhedssøvn. Udeholdet etablerer et enormt pres mod Watfords mål i slutminutterne, og i dommerens 92. minut bærer indsatsen frugt. Bastian Schweinsteiger, der så tit har været kampafgørende for Bayern München og det tyske landshold, dukker op ved bagerste stolpe. Fra en næsten 90 graders spids vinkel hugger han til bolden, der afrettes af Troy Deeney til et selvmål.

Dermed ender Manchester United højst dramatisk med at stjæle alle tre point alligevel i en kamp, hvor Uniteds lyst til at vinde kampen til sidst selv Paul Scholes må have fulgt med begejstring.

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her