United måtte nøjes med uafgjort mod Leicester

Manchester United skulle helst have haft en sejr mod Leicester, men Wes Morgans udligning efter Anthony Martials åbningsmål skaffede Leicester 1-1 på Old Trafford.

Søndag eftermiddag skulle Manchester United forsøge at holde liv i håbet om en top fire-placering i Premier League. Det var dog langt fra en let opgave, der ventede United, der tog imod de formentligt kommende mestre, Leicester.

Udeholdets manager Claudio Ranieri ville næppe have nogle problemer med at motivere sine spillere til opgøret. Italienerens mandskab kunne nemlig endegyldigt sikre sig mesterskabet, hvis de hentede tre point på Old Trafford.

United var selvfølgelig ikke interesseret i at se et andet hold vinde titlen på Old Trafford og kom stærkt ud fra første fløjt. Hjemmeholdet trykkede Leicester baglæns og kom foran i det 7. minut. Antonio Valencia slog bolden over i bagrummet, hvor Anthony Martial var umarkeret. Franskmanden sparkede bolden fladt i nettet og gjorde det til 1-0.

Den gode start fra United fortsatte, og Jesse Lingard fik en god mulighed for at fordoble føringen efter et kvarter. Marouane Fellaini, der truede Leicester-forsvaret i luftspillet flere gange, lagde bolden til rette for Lingard. Højrekanten sparkede fladt på mål, men Kasper Schmeichel kom hurtigt ned og blokerede forsøget.

Leicester ligger dog ikke nummer et uden grund og fik udlignet efter 17 minutters spil. Udeholdet havde fået et frispark, som den tidligere United-spiller Danny Drinkwater lagde ind i feltet. Kaptajn Wes Morgan slap fri af Marcos Rojo og headede bolden ind bag David de Gea til 1-1.

Kampen faldt i intensitet efter udligningen, der i en periode tog tempoet ud af Uniteds spil. Efter en halv time truede Lingard igen, da han opsnappede en dårlig aflevering af en anden tidligere United-mand, Danny Simpson. Lingard løb mod mål, men Simpson kom tilbage og fik presset Lingard til at falde. Lingard appellerede for frispark, der ville have givet et rødt kort, men dommerens fløjte var tavs.

Syv minutter senere var det Leicesters tur til at appellere. Sæsonens spiller i Premier League, Riyad Mahrez blev væltet af Marcos Rojo i feltet, men argentineren, der ikke havde gang i sin bedste halvleg, kunne ånde lettet op, da dommeren igen vinkede afværgende.

Modsat første halvleg var det Leicester, der kom stærkest ud til de sidste 45 minutter. Udeholdet havde et par fine muligheder i de første ti minutter efter pausen, men ligeså stille arbejdede United sig tilbage ind i kampen.

United havde bolden i store dele af anden halvleg, men havde meget svært ved at bryde Leicester-defensiven ned. Derfor blev anden halvleg en meget chancefattig affære. Med 12 minutter igen var Chris Smalling dog tæt på at genetablere Uniteds føring, da han headede på mål. Forsøget tog desværre for United ydersiden af stolpen.

Fire minutter før tid kunne United med rette føle sig snydt. Indskiftede Memphis Depay blev nedlagt af Danny Drinkwater, og det så meget ud, som om at det var inde i feltet. Dommeren fløjtede dog for frispark, mens Drinkwater fik sit andet gule kort.

Med en mand i overtal forsøgte United at finde et sejrsmål. Tættest på var Memphis, der var lige ved at nå en løs bold før Kasper Schmeichel. Den danske keeper kom dog lige akkurat først og fik afværget.

Det blev ved 1-1, hvilket betyder, at Leicester ikke fik glæden af at fejre mesterskabet på Old Trafford. United tabte dog to vigtige point i jagten på en Champions League-plads.