United sejrede sikkert over Fenerbahce

To straffespark inden for få minutters mellemrum grundlagde en stensikker United-sejr over Fenerbahce.

For United ville en sejr i aftenens Europa League-kamp mod tyrkiske Fenerbahce lune gevaldigt på både holdmoralen og stillingen i gruppen.

Omvendt ville Fenerbahce, der med fire point i de første to kampe indtog gruppens dukseplads, nok være ganske fint tilfreds med at tage fra Old Trafford med et point i bagagen.

Det kunne også afspejles i kampens indledning, hvor det tyrkiske hold havde en afventende tilgang, mens United var mest på bolden uden dog på nogen måde at komme tæt på at teste Fenerbahce-keeper Volkan Demirel.

Denne tendens fortsatte indtil kampen havde rundet den halve times spil, hvor der til gengæld hurtigt kom gang i sagerne.

Simon Kjær på klodset vis fik nedlagt Juan Mata i feltet. Dommeren pegede korrekt på pletten, og Paul Pogba omsatte stensikkert straffesparket til at bringe United foran, og score sit andet mål i sæsonen.

Blot få minutter efter var den igen gal for Fenerbahce. Anthony Martial blev tacklet og faldt til jorden, netop som han lagde an til at skyde på kassen, og så kunne dommeren igen pege på 11-meter pletten.

Straffesparket tog Martial sig af selv, og så var United pludselig foran 2-0 efter 34 minutters spil.

Nu var Fenerbahce tvunget frem af banen, men foruden en god chance til Souza som David de Gea fik clearet med en af sine velkendte fodparader, så var tyrkerne tandløse i angrebsfasen.

Det var Pogba til gengæld ikke, da han bragte United foran med 3-0 i halvlegens tillægstid med et perle af et mål.

Simon Kjær lavede en fejlaflevering i forsvaret, og Jesse Lingard lagde bolden tilbage til Pogba, der flot bragede bolden op i det fjerneste målhjørne.

Dermed var der lidt tiltrængt medvind for både United og den udskældte franskmand, mens Kjær og co. havde en del at snakke om i pausen.

Anden halvleg

Kjær, der ikke spillede sin flotteste halvleg i karrieren, blev ved anden halvlegs start ofret til fordel for en offensiv indskiftning i form af angriber Emmanuel Emenike.

Dermed var der endnu mere rum i Fenerbahce-defensiven, og det udnyttede Jesse Lingard til at bringe United 4-0 efter kun et par minutters spil i anden halvleg.

Wayne Rooney spillede bolden tilbage til Lingard, der lidt uden for feltet sikkert sparkede bolden ned i venstre hjørne uden for keeper Demirels rækkevidde.

Dermed begyndte det så småt at lugte af en decideret afklapsning, men som halvlegen skred frem virkede United tilfredse med at spare på kræfterne til søndagens svære udebanekamp mod Chelsea.

Derfor blev der også plads til værdifuld spilletid til Marcos Rojo, Memphis og Timothy Fosu-Mensah.

Robin van Persie fik mod kampens slutning prikket bolden ind bag De Gea, og så brød Old Trafford ud i den velkendte ‘van Persie-hymne’, som en symbolsk tak for indsatsen i United.

United havde et par muligheder for at cementere sejren yderligere, men det blev ved en sikker 4-1 sejr, og dermed får United et opløftende udgangspunkt forud for søndagens brag på udebane mod Chelsea.