United sled sig til sejren mod Zorya

Manchester United havde mere end almindeligt svært ved at bryde ukrainske Zorya ned, men Zlatan Ibrahimovic’ mål var nok til en 1-0-sejr i aftenens Europa League-kamp.

Nederlaget til Feyenoord i første Europa League-kamp betød, at Manchester United var under pres forud for mødet med ukrainske Zorya Luhansk på Old Trafford. Alt andet end en sejr ville være en skuffelse.

United kom langsomt i gang i en første halvleg, hvor Zorya stod dybt og stort set aldrig var på bolden. Den første chance kom dog først efter lige knap tyve minutter, da Zlatan Ibrahimovic sparkede på mål fra distancen. Bolden ramte en forsvarsspiller og var ikke langt fra at gå ind, men uheldigvis for United røg bolden udenfor rammen.

I det 20. minut var marginalerne på Zoryas side. Efter et hjørnespark landede en løs bold for fødderne af Marcus Rashford, der hamrede bolden på undersiden af overliggeren. Det ville have været et fantastisk mål, men bolden var et par afgørende centimeter for højt placeret.

Imod slutningen af første halvleg skabte United et par gode muligheder. Først fandt Marcos Rojo en umarkeret Jesse Lingard, der headede på mål. En Zorya-forsvarer fik dog blokeret hovedstødet. Få minutter senere blev bolden sendt ind mod Fellaini, der af uforklarlige årsager ikke fik headet på mål, og derfor stod der også 0-0 til pausen.

United kom skidt ud efter pausen og virkede meget sløsede på bolden og i defensiven. Derfor kom Zorya også til et par farlige situationer, men fik alligevel ikke testet Romero for alvor. Kampens første skud på mål stod ukrainerne dog for. Paulinho sparkede på mål, men Romero havde godt styr på forsøget og leverede en fin redning.

Med omkring 25 minutter igen blev Rooney smidt på banen, og det havde en effekt med det samme. United kom for en gangs skyld til baglinjen, og Timothy Fosu-Mensah fandt Rooney midt i feltet. United-anføreren ramte bolden med knæet, da han forsøgte at afslutte, men det blev heldigvis til en perfekt aflevering til Zlatan, der headede United foran.

Zorya formåede ikke rigtigt at true United i de sidste tyve minutter, og så endte det med en 1-0-sejr til United. Jose Mourinhos mandskab havde bestemt fortjent at vinde kampen, men manageren vil næppe være særligt tilfreds med præstationen.

Sejren og Fenerbahces 1-0-sejr over Feyenoord betyder, at United ligger på tredjepladsen med tre point. Fenerbahce har hentet fire point, mens Feyenoord har tre fra sejren over United, hvilket selvfølgelig giver hollænderne en bedre indbyrdes statistik mod United. Zorya har et enkelt point.