United tabte i tyrkisk heksekedel

United leverede en tandløs præstation i Istanbul, hvor Fenerbahce sejrede sikkert med 2-1.

En sejr ville for begge hold lune gevaldigt i forhold til gøre sig forhåbninger om at nå knockout-fasen i Europa League.

Desværre for United, var det tyrkerne, der kom klart bedst ud af starthullerne i Istanbul.

Kampen var nemlig dårligt gået igang, før værterne havde bragt sig foran på et decideret gudemål efter blot to minutters spilletid.

Kaldirim slog et tidligt ind i feltet, og Moussa Sow saksesparkede den i mål helt uden chance for David De Gea.

Smukt udført af tyrkernes spydspids og så var United tvunget til at komme frem af banen, hvis de skulle have point med hjem fra Istanbul.

Fenerbahce gik ind til opgøret med en 5-0 sejr i den hjemlige liga i bagagen, og hjemmeholdet virkede mest opsat i kampens indledning, godt bakket op af fansene på lægterne, der er notorisk kendte for at gøre Şükrü Saracoğlu Stadion til et svært sted at spille.

Der var pibekoncert, hver gang United havde bolden, men som halvlegen skred frem, kom gæsterne lidt bedre med i kampen og fik spillet sig frem til et par chancer.

Særligt anfører Wayne Rooney burde have fået mere ud af Anthony Martials fremragende maskerede aflevering, der sendte anføreren alene igennem.

Rooney fik dog – symptomatisk for hans sæson indtil videre – en dårlig førsteberøring på bolden, og så kunne Simon Kjær istedet sende bolden ud af farezonen.

Paul Pogba måtte humpe fra fra banen efter en halv times spil, efter en tackling, hvor franskmanden fik et vrid i anklen. Han blev erstattet af Zlatan Ibrahimovic.

Svenskeren virkede til at få sat lidt gang i United, som fik etableret sig i den sjove ende af tyrkernes banehalvdel. Marcus Rashford var millimeter fra at lægge en klasseaflevering ind til Zlatan, der blot skulle sætte foden på, men målmand Volkan kom i vejen i sidste øjeblik.

Fenerbahce satsede mest på omstillinger og var ikke ufarlige, når de fik bolden ned i Uniteds ende. De fleste afslutninger faldt dog uden for rammen, og derfor blev David de Gea dog ikke testet for alvor.

Spillere fra begge hold røg mod slutningen af halvlegen i infight med hinanden, hvilket ikke gjorde stemningen på både bane og tribune mindre intens. Der blev ikke scoret yderligere, og tyrkerne kunne gå til pause foran 1-0.

Anden halvleg

Anden halvleg fortsatte i samme rille som den første. United var mest på bolden, men formåede ikke at teste keeper Volkan i Fenerbahce-målet for alvor.

Indskiftede Juan Mata – månedens spiller i United – havde et skud på mål, men bolden gik forbi stolpen.

Efter en times spil var det istedet Fenerbahce, der bragte sig foran 2-1.

Lens, der er udlejet fra Sunderland, sparkede et frispark uden for feltet højre om muren, og ind bag De Gea, der blev fanget på det forkerte ben. Flot eksekveret af Lens, og så så det for alvor svært ud for United.

Værterne var tættere på at bringe sig foran 3-0, end United var på at reducere. Indskiftede Emenike havde flere muligheder for at bringe sit hold yderligere foran, men den sidste skarphed manglede.

Tyrkerne havde total kontrol over kampen, og efter 80 minutters spil var United noteret for en sølle afslutning på mål.

Wayne Rooney bragede flot – og helt ud af intenting – bolden ind bag Volkan i Fenerbahce-målet med to minutter tilbage af den ordinære spilletid.

Anføreren var tæt på at udligne på et hovedstød i kampens overtid, men det blev ved det ene trøstmål, og José Mourinho kan næppe være tilfreds med den indsats, hans tropper lagde for dagen i anden halvleg.

Kampen ender 2-0, og dermed hopper Fenerbahce forbi United, der bliver henvist til gruppens tredjeplads.

i gruppens anden kamp overraskede Zorya Lyhansk ved på hjemmebane at tage point fra Feyenoord.

Hvis United skal videre til knock out-fasen i Europa League, så er der ikke råd til flere svipsere. Næste kamp er d. 24 november, hvor Feyenoord gæster Old Trafford.