United tabte stort til Dortmund

Manchester United leverede en svag præstation mod Dortmund, der helt fortjent vandt 4-1. Henrikh Mkhitaryan scorede sit første mål i United-trøjen.

Fredag eftermiddag skulle Manchester United i aktion for anden gang i pre-season. Der ventede Jose Mourinhos mandskab væsentlig større modstand end i 2-0-sejren over Wigan, da den første modstander på touren i Kina var Borussia Dortmund.

Temperaturen i Shanghai, hvor kampen blev spillet, var meget høj, og de to hold skulle vænne sig til det i indledningen. Derfor var der ikke et særligt højt tempo og heller ikke de store målchancer.

Kampens første mål blev scoret af tyskerne. I det 19. minut sparkede Pierre-Emerick Aubameyang et frispark mod mål. Sam Johnstone parerede forsøget, men lagde bolden lige ud til Ousmane Dembelé. Franskmanden sparkede lige på Johnstone, der igen gav en ripost, som Gonzalo Castro sparkede op i nettaget.

I det 35. minut fik Dortmund chancen for at fordoble føringen. Aubameyang saksesparkede bolden på Antonio Valencias arm, og dommeren pegede på pletten – måske lidt hårdt dømt mod Valencia, der ikke havde meget tid til at reagere. Aubameyang tog selv og bragte Dortmund på 2-0.

Ti minutter efter pausen fik United deres hidtil største chance, da Henrikh Mkhitaryan pludselig var fri i dybden. Armeneren fik dog ikke ordentlig fart på sit forsøg, og hans gamle holdkammerat, Weidenfeller, reddede uden problemer.

Kort efter viste Ousmane Dembelé, hvorfor så mange europæiske storklubber havde øjnene rettet mod ham. Franskmanden satte Marcos Rojo fuldstændigt af og sparkede bolden hårdt op i målhjørnet til 3-0.

Blot to minutter senere fik United pyntet lidt på resultatet. Juan Mata lagde bolden på tværs til Mkhitaryan, der reducerede til 1-3 mod sin gamle klub.

Dortmund var en del skarpere end United i stort set hele kampen og kom også fortjent på 4-1 med fem minutter igen. Castro scorede sit andet mål, da han sparkede bolden helt op i målhjørnet fra distancen.

Det endte med et 1-4-nederlag til Dortmund efter en svag præstation af United. Jose Mourinhos mandskab skabte meget få chancer, var sløsede med bolden og gav for mange chancer væk. Pre-season eller ej – Mourinho vil formentlig ikke være særligt imponeret af sine spillere.

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her