Zlatan-sakse i Uniteds comeback-sejr

Zlatan Ibrahimovic fik en drømmestart på sin Manchester United-karriere, da han saksesparkede United i front efter tre minutter mod Galatasaray. Tyrkerne vendte kampen til 2-1 før pausen, men United kom stærkt igen i anden halvleg og vandt 5-2.

Lørdag aften var det blevet tid til Manchester Uniteds tredje kamp i pre-season. Efter et par dage tilbage i Manchester var holdet rejst til Sverige for at møde tyrkiske Galatasaray.

Det store tema for kampen var selvfølgelig Zlatan Ibrahimovic, der for første gang skulle på banen for United. Svenskeren ledte an i en stærk United-opstilling, der nok ikke er langt fra den, som manager Jose Mourinho ser som sin bedste.

Zlatan har det med at sætte sig selv i centrum, og det tog ham kun lidt mere end tre minutter at melde sin ankomst i United på spektakulær vis. Antonio Valencia slog bolden ind mod svenskeren i feltet. Indlægget lå en smule bag Zlatan, der saksesparkede bolden ind til 1-0. Selv Zlatan kunne næppe have drømt om sådan en start på sin karriere i United.

Galatasaray arbejdede sig langsomt ind i kampen og fik udlignet efter 22 minutter. Zlatan havde begået et frispark i en farlig position, som tyrkerne slog ind i feltet. Der kunne en umarkeret Sinan Gümüs, der headede udligningen i nettet.

Tyrkerne var marginalt bedst i første halvleg og tvang David de Gea ud i et par fine redninger med omkring ti minutter til pausen. Først på Wesley Sneijders fine langskudsforsøg og bagefter på et hovedstød efter et hjørnespark.

Efter 40 minutter kom Galatasaray fortjent foran. Bruma kombinerede sig igennem i samarbejde med en holdkammerat og lagde flot bolden i det lange hjørne til 2-1.

Mourinho lavede fem udskiftninger i pausen, hvor Zlatan, Herrera, Martial, Mkhitaryan og Schneiderlin havde spillet færdigt. Ind kom Lingard, Fellaini, Carrick, Young og Rashford.

Ti minutter efter pausen fik United udlignet. Valencia spillede en hurtig kombination med indskiftede Rashford og kom til baglinjen. Derfra sendte højrebacken bolden ind til Wayne Rooney, der satte bolden ind til 2-2.

Få minutter senere havde United vendt kampen helt. Rashford blev sendt i dybden af Rooney og satte sin mand af og driblede forbi Galatasaray-keeper Muslera, der hægtede den unge United-angriber. Straffespark til United, som Rooney sikkert satte i nettet til 3-2.

United var ovenpå og kronede syv gyldne minutter med at score et tredje mål. Valencia leverede sin tredje assist, da han lagde bolden i panden på Fellaini, der headede bolden præcist i det fjerne hjørne, og så førte United pludselig 4-2 – syv minutter efter at de havde været bagud 1-2.

Med 25 minutter igen var der endnu en runde udskiftninger, men United var ikke færdige med at score. I det 74. minut spillede United sig flot igennem. Mata sendte bolden ud til Carrick, der lagde bolden tilbage til Mata, der scorede til 5-2.

Det blev ved 5-2, og United kunne glæde sig over en stærk anden halvleg med masser af fine indhop. Næste opgave for United er Wayne Rooneys testimonialkamp mod Everton på Old Trafford onsdag aften.

Bestil den nye Manchester United-trøje her (20% rabat til t.o.m. 31/8)!

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her