Interessante statistikker

Lidt om statistik fra denne sæson.

Det bliver tit sagt, at statistik er som miniskørt. Fortæller meget, men gemmer det vigtigste. Hvorvidt det stemmer i de statistikker, vi har kigget på til denne artikel vil vi lade læserne bestemme. Men i en tid hvor der bare kommer flere og flere statistikker, der kan kategoriseres som ukonkrete så kigger vi her på de mere konkrete statistikker.

Med hvilke spillere klarer United sig bedst? Og ved hvilke kombinationer i midterforsvaret og på midtbanen? Nogle tal er lidt overraskende, mens andre måske chokerer. Det skal dog siges, at her bliver det ikke taget højde for, om det er mod Barcelona, Omonia Nicosia, Arsenal eller Bournemouth, eller om det er ude eller hjemme. Og det er kun medregnet spillere, der stadig er i truppen og har startet minimum en kamp. Derfor tæller Cristiano Ronaldo, Martin Dubravka, Facundo Pellistri eller Brandon Williams ikke med.

United har i denne sæson hidtil spillet 44 kampe. Det har givet 31 sejre, seks uafgjorte og syv nederlag med en målscore på 84-47.

Flest kampe og minutter

Marcus Rashford og Bruno Fernandes har været med i 42 kampe, mens David de Gea har 40 kampe. De har flest kampe og er også dem med flest minutter, hvor Fernandes har 3683 minutter, de Gea 3600 minutter og Rashford har spillet 3148 minutter.

Sejre og mål med bestemte spillere

Kigger vi på alle kampe spillet er det interessant, at med Anthony Martial på banen har United vundet 12 af 14 kampe og med Aaron Wan-Bissaka har United vundet 16 og kun tabt én kamp. Ingen spillere har været på banen i alle sejrene, men de Gea og Lisandro Martinez har været på banen i alle syv nederlag i denne sæson. Og af alle spillere med flere end tre kampe er det kun tre spillere, der har færre end et mål imod i hver kamp de har været på banen. Det er Wan Bissaka med 0,6, Harry Maguire med 0,68 og Casemiro med 0,95. Også ret overraskende, at Raphaël Varane er blandt de spillere med både færrest scorede mål, flest scorede mål imod og færrest point i snit.

Når vi kigger på kampe med spillerne i startopstillingen så har United vundet alle ni med Martial i startopstillingen, seks af syv med Anthony Elanga og otte ud af ti med Alejandro Garnacho. Der kommer generelt få mål i de kampe, hvor Elanga starter. Målscoren hedder 10-3 i de syv kampe Elanga har startet, hvilket giver henholdsvis 1,43 scorede mål og 0,43 mål imod per kamp.

Wan-Bissaka har spillet 20 af sæsonens 44 kampe. Alligevel er de 16 sejre med ham på banen mere end de 15 sejre, United har fået i de 24 kampe uden ham. United har vundet ni af 10 kampe, hvor Luke Shaw ikke har været med, mens United har ikke tabt en kamp i denne sæson hvor Lisandro Martinez har siddet udenfor.

Én spiller – Casemiro – har fået spilletid i alle kampe, som ikke har været i Premier League. Udenfor Premier League har United spillet 18 kampe med sejre, én uafgjort og ét nederlag. Målscoren i disse kampe er 43-12. Scott McTominay har spillet 13 af disse 18, og United har vundet alle disse 13. Syv spillere fik spilletid mod både Real Sociedad på Old Trafford og mod FC Barcelona på Camp Nou.

Kombinationer i midterforsvaret

United har i denne sæson brugt seks forskellige kombinationer i midterforsvaret. Det ene af dem, Victor Lindelöf & Casemiro, har kun spillet én kamp sammen i Carabao Cup. De to bedste makkerpar har været med Martinez & Lindelöf og Shaw & Varane med 2,67 points i snit. Med Shaw & Varane har United vundet fem og spillet én uafgjort af seks kampe og Martinez & Lindelöf har vundet otte og tabt én af ni kampe. Ret interessant er, at i de seks kampe i Carabao Cup brugte United fem forskellige duoer. Martinez har været med til 15 clean sheets i sine 39 kampe.

Kombinationer på midtbanen

Der har været 14 forskellige kombinationer, hvis vi kigger på de tre, der har spillet centralt. I de fleste kampe i én klassisk 4-2-3-1, men i enkelte kampe i én 4-3-3. Tre kombinationer, Casemiro, Eriksen & Fernandes, Casemiro, Fred & Fernandes og McTominay, Eriksen & Fernandes har startet 29 af de 44 kampe. I 12 kampe med den først nævnte trio har United endnu ikke tabt i 12 kampe. Og United har kun ét nederlag i de 22 kampe hvor Casemiro og Fernandes er startet centralt.

Andre interessante statistikker:

Med Bruno Fernandes i startopstillingen udenfor Premier League har United vundet 15 og spillet én uafgjort i Fernandes’ 16 kampe. Samme statistik som Rashford har i alle kampe udenfor PL.

Af de syv kampe United har tabt i denne sæson har Tyrell Malacia været på banen i seks af dem. Det er ikke så interessant, men i fire af nederlagene er Malacia blevet indskiftet.

Manchester United har vundet alle fire kamp i Premier League, hvor Luke Shaw ikke har været med.

2 kommentarer
  1. Hold da op der har været dykket godt ned i tallene her…😊 interessant men alligevel mere eller mindre “ubrugeligt” når modstanderne selvfølgelig er forskellige fra kamp til kamp.

    Spændende læsning kan man dog altid bruge😉

    GGMU

  2. Det er fint nok med statistikker, og der er da helt blevet lavet en god gang hjemme arbejde, jeg synes det er tydeligt at se med 47 i mod os I 40 kampe, det er ikke særlig skarp, der skal helt sikkert ske noget i tranfersvinduet..

    ❤️🖤GGMU FOREVER ❤️🖤

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Tysk avis: United interesseret i franskmand

Næste artikel

Optakt: Returopgør i Sevilla

ANNONCE