Blog: Argumenter for og imod ten Hag

En af de ting, United-fans diskuterer meget for tiden, er, hvorvidt Erik ten Hag skal fyres, eller om han skal have lov til at fortsætte en sæson mere. I denne blog fremlægger jeg argumenterne for begge udfald.

Lad det være sagt med det samme. Jeg bliver ikke ked af det, hvis Erik ten Hag får lov til at fortsætte en sæson mere. Men jeg bliver heller ikke ked af det, hvis han efter sæsonen bliver fyret. Og for at gøre det klart, så er det nok ligegyldigt for Sir Jim Ratcliffe og Ineos, hvorvidt United slutter nummer 6 eller nummer 9. Spørgsmålet er mere hvad man kan se – eller ikke se – i præstationerne i sæsonens sidste otte-ni kampe.

Jeg vil i denne blog komme med tre argumenter for, at Erik ten Hag skal have lov til at fortsætte og tre argumenter for, at han skal fyres efter sæsonen. Og jeg starter med argumenterne for.

1. Truppen er ubalanceret og passer dårligt til den stil, Erik ten Hag sandsynligvis ønsker

Et af Uniteds problemer i denne sæson har været de mange skud, holdet tillader mod eget mål. I de sidste seks kampe har holdet tilladt modstanderne over 20 skud. Og sammenlagt er det kun Luton Town, der har tilladt flere skud mod eget mål i Premier League i denne sæson.

Spørgsmålet er så, hvorfor det sker med potentielt så gode spillere? Et af problemerne er helt klart, at truppen er ubalanceret. Amrabat og Casemiro er de eneste defensive midtbanespillere i truppen, men ingen af de to er gode på bolden, som der nok ingen tvivl er om, at ten Hag ønsker. Og ten Hag ønskede også sin landsmand i Frenkie de Jong fra FC Barcelona, men fik Casemiro. Man behøver ikke at være et taktisk geni for at se, at de Jong og Casemiro ikke er ens som spillere.

Derudover har de mange skader i forsvaret også påvirket balancen på holdet, da i særdeleshed Lisandro Martinez er en vigtig brik i opbygningsdelen af Uniteds spil.

2. De mange skader

United har haft voldsomt mange skader i denne sæson. Og i særdeleshed i forsvaret.

Uniteds sjettevalg i midterforsvaret har spillet 20 procent af kampene. Inkluderet indskiftninger har Victor Lindelöf 27 kampe, Harry Maguire 28 kampe, Lisandro Martinez 11 kampe, Raphaël Varane 30 kampe, Jonny Evans 25 kampe og Willy Kambwala ni kampe. Læg dertil, at United har haft seks spillere, der har startet som venstre back i sæsonen.

Det kan være, det er en dårlig undskyldning at skyde skylden på skader, men det er kun Chelsea, der kan konkurrere med United i både antallet af skader, og hvor mange kampe truppens spillere har misset på grund af skader. Og to af Uniteds vigtigste spillere i Martinez og Luke Shaw har startet i henholdsvis ni og 15 af sæsonens 44 kampe.

3. Dommerafgørelser

Igen et argument, som mange nok mener er dårligt, men det er ikke for at sige, at det er derfor United er elendige. Men det er relevant at kigge på, hvordan dommerne har dømt – specielt i Premier League.

Højlund og Evans scorede mod Fulham og Burnley, men fik målene annulleret, men hvor andre hold ikke har fået mål annulleret i samme situation. Rodri fik straffe med en lille berøring fra Højlund mod City, og det er godt nok sjældent, at der bliver dømt straffe der. United fik ikke straffe, da Christian Romero brugte hånden i kampen mod Spurs, men ugen efter dømte samme dommer straffe til Arsenal i en identisk situation. De to straffespark, som Chelsea fik, og Liverpools straffe i de sidste par uger bliver heller ikke altid dømt.

Alle disse situationer kan man sagtens argumentere for, at dommerne dømte rigtigt, men det er mindst ligeså ofte, at det bliver dømt til fordel for holdet i samme situation som United. Så det er ikke for at skyde skylden på dommerne, fordi vi skal kun kigge på statistikken for at se, at United egentlig har præsenteret som et bundhold. Men det ændrer ikke på, at United har været ekstremt uheldige i denne sæson.

Jeg kunne også have nævnt andre situationer, og disse situationer kunne nemt have hjulpet United til 10-15 flere points. Var det situationen, så havde United godt nok været ret heldige, men så havde vi snakket om en af de store favoritter til at få en plads i top 4.

 

Flere og flere fans ønsker på den anden side, at Erik ten Hag bliver fyret. Og det ville ikke være mærkeligt, hvis han blev fyret. Men hvad er argumenterne for netop det?

1. Efter næsten to sæsoner ses stadig ikke en tydelig stil

Erik ten Hag er i gang med at slutte sin anden sæson som manager i Manchester United. Og på den baggrund er det yderst kritisabelt, at man ikke ser nogen tydelig stil i forhold til spillet på banen.

Liverpool og Tottenham er to hold, der både holder sig til en bestemt stil og kan præstere godt selv med mange skader. Så det er altså ikke godt nok, at United kun kan præstere på et nogenlunde niveau, når alle er klar til at spille.

2. United præsterer stadig som et bundhold

Én ting er, at man ikke kan se nogen tydelig stil. Det er dog endnu værre, at United bliver udspillet nærmest af samtlige hold, og det er ligemeget, om det er på Old Trafford, eller om det er på udebane. FC København, Galatasaray, Bournemouth, Luton Town, et kriseramt Brentford, Nottingham Forest og Fulham har alle været klart bedre end United. Og flere af dem både på Old Trafford og når United har været på udebane.

Det er simpelthen ikke godt nok. Og kigger vi på statistikken, så har United spillet til en 15. plads. Og det ansvar falder tilbage på manageren. Og kigger man på Uniteds hold, er det tæt på en katastrofe, at holdet har spillet så dårligt.

3. Mange muskelskader

United er det eneste hold i Premier League, der ikke har en fysisk træner. Og det har medvirket, at holdet har haft mange skader i denne sæson. Men kigger vi på skaderne, så ser vi, at rigtig mange af dem er muskelskader. Og det skyldes, at spillerne enten spiller og træner for meget eller for hårdt.

Og igen er det noget, der falder tilbage på Erik ten Hag. Flere skader har United været uheldige med, men muskelskader er Uniteds egen skyld. I sæsonstarten blev det også sagt, at United trænede mere fysisk træning (og det er nok her, at en fysisk træner havde hjulpet) end de andre hold. Det gjorde man fordi, spillerne skulle være friske til at være på toppen i slutningen af sæsonen. Men hos United er det eneste resultat af disse hårde træninger mange skader.

Afstemning

Hvad synes I læsere?

This poll is no longer accepting votes

Skal Erik ten Hag fyres som manager?
3 kommentarer
 1. Hmm nu kan man ikke se hvor mange der har stemt….

  Men jeg er overrasket over hvor mange der ønsker EtH skal fortsætte…?

  Næsten halvdelen….det er godt nok vildt, jeg kender ingen United fans der ser EtH forsætte, og selv fans af vores rivaler som jeg (til nøds) taler med😊 ser EtH forsætte, uagtet lige præcis de kunne have en smag for at United underpræstere mange år frem endnu…

  Nå men vi må se på resultatet i sidste ende….

 2. Hvorfor kan man ikke se hvor mange stemmer der er afgivet…?

  Nu har jeg stemt 4 gange de 3 gange kun for at se resultatet eller “stillingen”….

  Så bliver afstemningen jo mindre troværdig….hmm.

 3. Ud af de tre argumenter for hvorfor EtH skal fortsætte kan jeg kun se det ene argument holde vand, og det er ikke engang et reelt forsvar for EtH, tværtimod hvis jeg ser på de modargumenter der også fremføres.

  De mange skader har selvfølgelig været et stort problem i denne sæson, når EtH stort set ikke kan stille med de samme 11 kontinuerligt kamp efter kamp så ville alle managers have det svært, rytmen og Morten Olsens berømte automatisme, relationer osv er svære at få ind i holdet, der er klart

  Men at organisere sit hold bedre burde kunne lade sig gøre uanset skader, at implementere en spillestil burde kunne lade sig gøre, måske ikke helt så tydelig som den kunne med en skadefri trup, men alligevel, to ting EtH har fejlet på, og når manageren f.eks vælger at bænke en Eriksen med hans kvaliteter i den offensive del permanent mens en Rashford kamp efter kamp underpræstere og Højlund igen næsten ingen servicering får fra kanterne hvor Garnacho desværre ser udbrændt ud nu efter en lang række af kampe fra start trods hans unge alder, Antony har løftet sit spil en smule men langt fra nok til at være overbevisende, ja så ser vi resultatet, en midterplacering i denne sæson.

  Måske vi med lykke og fromme kan hive FA Cup titlen hjem, men enten et City hold der kan tage “the treble” for andet år i træk eller et Chelsea hold der formmæssigt er på vej frem som modstander i finalen ser svært ud.

  Uanset hvad kan selv et FA Cup trofæ ikke redde EtH, de dårlige præstationer, elendige resultater og den manglende spillestil og organisation på holdet taler for sig selv.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Romano: Martial forlader klubben til sommer

Næste artikel

Manchester Uniteds kvinder er i FA Cup-finalen

ANNONCE