Blog: Coronavirussens konsekvenser og potentielle sommerhandler

Sommerens transfervindue åbner normalt i juli, men som det ser ud i øjeblikket, kan de nationale ligaer verden over komme til at blive færdigspillet i selvsamme periode. Dette skyldes coronavirussens hastige frembrud i Europa, hvilket i øjeblikket har sat samtlige fodboldligaer, som vi fans elsker og kender til, på standby.

I denne blog ønsker jeg at se på, hvilken betydning den verdensomspændende epidemi kan få for Manchester Uniteds muligheder for at forstærke sig frem mod 2020/2021-sæsonen. På samme måde vil jeg komme med mit bud på, hvilke økonomiske og strategiske konsekvenser coronavirus-pandemien kan få for United, når klubben inden længe skal ud at bruge store million- eller måske ligefrem milliardsummer til sommer. Til sidst vil jeg lege Football Manager og give mit bud på, hvordan Ole Gunnar Solskjær bør udforme sin trup for at få mest muligt succes. Hvem skal smides på porten, og hvem skal der sættes alle segl ind for at skaffe til klubben?

Premier League bold

Ligaernes sene afrundinger kan trække handler i langdrag

I går lød rygterne på, at Premier League arbejder på at genstarte ligaen den 1. juni. Dette er et udgangspunkt, som lyder mere realistisk, end dem vi tidligere har måtte lægge ører til. Hvis det er sådan, det kommer til at udforme sig, kan vi se frem til et radikalt anderledes transfervindue, end det vi normalt er vant til.

Hvis de engelske rækker har planer om at blive færdigspillet i samme periode, som transfervinduet har åbent, kan United få problemer med at hente transferemner tidligt på sommeren. I Aston Villa har man eksempelvis en interessant midtbanekreatør kaldet Jack Grealish rendende rundt. Man må formode, at nedrykningskandidaterne fra Villa ikke er interesseret i at slippe deres anfører, før de ved, om de igen til næste sæson er at finde i Premier League eller ej.

Min pointe er, at vi kan komme til at se frem til flere og flere handler, der bliver lukket senere på sommeren. Agent- og rygtemarkedet vil blive påvirket af corona-krisen, og vi kan potentielt set komme til at opleve et mere desperat transfermarked set fra agenternes side.

Mange spillere får måske ikke mulighed for at promovere sig selv, før handlerne skal i hus. Det vides dog endnu ikke, om desperationen vil ende ud i flere eller færre rygter – og flere eller færre absurd høje transfersummer. Det bliver dog en sommer, hvor klubberne virkelig skal tænke sig om og handle klogt, hvis de vil undgå at gøre en dårlig handel.

Ed Woodward og Avram Glazer

United er rustede til at klare en økonomisk krise

I fodboldverden er corona-pandemien også en kæmpe økonomisk udfordring. Herhjemme ændrer de danske klubber på deres økonomiske forventninger til året, og flere spillere er blevet sendt hjem på ubestemt tid i håbet om, at forretningen skal overleve.

I England er de små engelske klubber i store problemer. Forleden udtalte Swindon Town-direktør, Paul Jewell, at klubber fra den fjerde- og tredjebedste engelske række ikke vil kunne afværge den økonomiske krise, hvis den fortsætter som nu. Disse klubber er nemlig dybt afhængige af billetindtægter fra kampdage.

Man må dog formode, at Premier League-klubberne står bedre rustet. Jeg er af den overbevisning, at United er en så stor aktør på den nationale såvel som den globale fodboldscene, at klubben sagtens vil kunne klare en længere periode med minimale indtægter.

Problemet kan dog blive Glazer-familien, som har en historik for ikke at vil ofre flere penge end nødvendigt på at holde United kørende på nogenlunde konkurrencemæssigt niveau. Vil coronakrisen komme til at påvirke det transferbudget, som Glazers stiller til rådighed for Ed Woodward og Solskjær til sommer? Jeg tror det ikke, men scenariet er bestemt realistisk.

Tre store transfermål og en franskmand på vej ud

Coronakrise eller ej; United må og skal handle til sommer. Selvom holdet i den seneste periode har leveret opadgående resultater, skriger truppen fortsat på forstærkninger på bestemte positioner af banen.

Taget de hidtidige pointer i denne blog i betragtning, forventer jeg dog ikke, at United går ud og plyndrer transfermarkedet for syv-otte spillere denne sommer. I stedet bør man måske sætte sig fast på tre positioner, som man går fuldt og fast efter at forstærke sig på. Mit bud er, at vi skal forstærke os i det centrale forsvar, den centrale midtbane samt hente en offensiv spiller, som kan dække flere af de forreste pladser.

I det centrale forsvar er vi i øjeblikket for sårbare over for skader, hvorfor vi skal have fundet en kvalitetsspiller, der kan dække ind for Victor Lindelöf og Harry Maguire. Eric Bailly har også vist gode takter på det seneste, men chancerne for at han holder sig skadesfri i en hel sæson er lig nul.

I tyske RB Leipzig har man en interessant fransk tank, som kunne være interessant for United. Dayot Upamecano er 21 år og spiller i øjeblikket fast mand på et af de bedste hold i tysk fodbold. Dem der ikke normalt følger med i Bundesligaen har muligvis set ham, da Leipzig udspillede Tottenham i Champions League-ottendedelsfinalerne for nyligt. Upamecano har en god fart, er brølstærk og vil passe godt ind i Premier League.

På den centrale midtbane går United en vigtig sommer i møde. Skal klubben beholde Paul Pogba, eller har franskmanden brændt sine broer i Manchester? Forleden kunne du læse en blog på OldTrafford.dk, hvor der blev argumenteret for, at Pogba kan blive den helt store spiller for Solskjær og co. i den kommende sæson. Jeg er dog af den modsatte holdning; skip den franske verdensmester afsted og lad os bruge pengene på noget, vi i længden vil få mere ud af.

Her har jeg udset mig to potentielle transfermuligheder. Den første er nævnt tidligere i denne blog og hedder Jack Grealish. Midtbanekreatøren er nærmest ene mand om, at Aston Villa fortsat kan nå at redde sig i denne sæson. Han vil bringe en dimension til Uniteds spil, som kan komme til at se yderst interessant ud. ”Desværre” er han engelsk, hvilket gør, at hans pris unægteligt vil blive en del højere, end hvad der måske er fair.

Jude Bellingham fejrer scoring

Når vi nu taler om engelske spillere, er der endnu en englænder, som United bør sætte alle segl ind på. Hans navn er Jude Bellingham, og han spiller til dagligt for Birmingham i Championship. Hvad gør ham så god? Ført og fremmest er han 16 år, og han har i denne sæson spillet 32 ligakampe. Dette alene bør tale for sig selv, og Bellingham bør lokkes til klubben, inden han ender hos en af konkurrenterne.

Fornyligt florerede der billeder af Bellingham på Carrington, og meget tyder på, at Woodwards folk allerede har indledt fedteriet for den talentfulde midtbanespiller. Desværre går rygterne dog også på, at Borussia Dortmund er meget interesserede i at få en transfer i hus.

Det sidste og måske vigtigste sted, hvor United bør forstærke sig, er på de offensive pladser. Her burde Dortmunds Jadon Sancho gå som varmt brød. Det bliver en hård kamp at skaffe det tidligere Manchester City-talent til klubben, men lykkes det, vil Uniteds offensiv være af så høj kvalitet, at man bør anses som outsidere til Premier League-titlen.

I den kommende tid vil du muligvis kunne komme til at blive endnu klogere på nogle af de ovenstående spillere. På OldTrafford.dk bestræber vi os nemlig på at udgive talentspejder-rapporter på nogle af de spillere, som United potentielt set kan komme til at hente til sommer.   

Køb din trøje hos Unisport, så støtter du OldTrafford.dk. Handler du hos Unisport.dk gennem linket, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

OT.dk tilbageblik: Sir Alex' sidste kampe

Næste artikel

Fellaini ramt af coronavirus

Relaterede artikler
Sir Alex Ferguson og holdet fejrer titlen i 2013. Skottens sidste af slagsen som manager i klubben
Gå til siden

Blog: Hvorfor er vi egentlig United-fans?

Manchester United skuffer både inde på og uden for banen. Holdet præsterer ikke i nærheden af det, logoet på brystet kræver, og uden for kridtstregerne udspiller der sig foruroligende anklager om vold, voldtægter og slagsmål. I sådanne tider er det vigtigt at huske på, hvorfor vi egentlig blev fans af klubben.
ANNONCE
Total
0
Share