Blog: En tak til Maguire

Harry Maguire har haft en turbulent tid som Manchester United-spiller. Han er blevet hårdt kritiseret og endda været udsat for direkte had fra United-fans. Men den måde han har slået tilbage på er beundringsværdigt. Jeg vil i denne blog give ham den tak han fortjener for den måde han har håndteret kritikken på og er vendt tilbage til holdet på en sådan måde, at han er en stærk kandidat til årets spiller i klubben.

Dette er en blog. Den fremstiller udelukkende skribentens egen holdning.

I de sidste 11 år har de fleste United-spillere været udsat for megen og hård kritik. Og de har fortjent kritikken uanset hvem de har været selvom man godt kan være uenig i noget af kritikken. En af dem, der har fået den hårdeste kritik er uden tvivl Harry Maguire. I mine øjne har det i flere tilfælde været helt over i direkte had af den forhenværende anfører.

 

Maguire skal ikke være første valg

Jeg synes helt klart, at Harry Maguire har haft et par elendige sæsoner og der var nok ikke mange United-fans, der mente at det var ufortjent, at United forsøgte at komme af med englænderen sidste sommer. Han er lidt tung i sine bevægelser og er ikke specielt hurtig. Og som Erik ten Hag ønsker at spille så passer han ikke til stilen hvor forsvaret helst skal stå højt. Derfor kan jeg godt forstå logikken hvis United forsøger at komme af med Maguire til sommer. Han kostede alt for meget da han blev købt i Leicester City. Skal United have noget for Maguire så er det nok sidste mulighed denne sommer.

Men når det er sagt så kan man ikke se bort fra, at han giver alt hvad han har hver gang han spiller. Og også er en af de få spillere, der vitterligt forstår hvad det betyder at iklæde sig en Manchester United-trøje. At han i den sidste stykke tid har spillet med en mindre skade fordi han er den eneste midterforsvarer i truppen, der har været spilleklar viser også, at han vil gøre meget for at iføre sig den ikoniske trøje.

Hvis han bliver solgt til sommer vil jeg ikke komme til at savne hans kvaliteter på banen. Bliver han solgt så er det mest sandsynligt fordi United køber to eller tre andre midterforsvarere hvilket for alvor vil begrænse hans spilletid. Forudsat at vi ikke får ligeså mange skader næste sæson. Men jeg vil alligevel være taknemmelig for hans indsats i den røde trøje.

 

Andre spillere kan lære af det

Vi har set hvordan nogle spillere har reageret på kritik af manager og fans. Vi kan tage Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo som to soleklare eksempler alene under Erik ten Hag. De kunne begge to lære af Maguires attitude. Midterforsvareren med 63 kampe for England tog skeen i den anden hånd og kæmpede sig tilbage.

Der skulle godt nok flere skader til for, at Maguire kom ind i varmen hos ten Hag, men siden han fik sin første start under hollænderen har han ikke set sig tilbage. Raphaël Varane, Lisandro Martinez og Victor Lindelöf var foran Maguire, som skulle kæmpe med tilbagevendte Jonny Evans om at være fjerdevalg i Uniteds midterforsvar.

Der var endda fans, der hellere ville se Casemiro, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay og nogle ungdomsspillere i midterforsvaret i sidste sæson i stedet for Maguire. Men var alle midterforsvarere klare til lørdagens kamp mod Burnley ville det ikke være udelukket, at Maguire var at se i startopstillingen. Og det ville have været fortjent.

Kigger vi både på oldtrafford.dks karakterer og andre sider, der rater spillerne, så er Maguire en af sæsonens bedste United-spillere. På vores side har han en gennemsnitkarakter, der hedder 6,41, hvilket er 0,29 højere end Varane, der er næstbedst. Hos United.no har redaktionen ham som den fjerdebedste og læserne har ham som den næstbedste af de spillere, der har spillet mere end en kamp.

Efter al den kritik er det utrolig beundringsværdigt. Og jeg må indrømme, det glæder mig enormt meget. Jeg var ikke den, der kritiserede Maguire hårdest, men at se en United-spiller løfte sit niveau så enormt er noget, der burde glæde alle United-fans.

Jeg tror det mest sandsynlig er, at Maguire slutter med omkring 210 kampe for United. For jeg tror han bliver solgt denne sommer. Og bliver han solgt vil jeg kun sige tak til ham for hans indsats for denne klub. Bliver han ikke solgt så er jeg ikke bekymret for niveauet fremover.

1 kommentar
 1. Jeg må erklærer mig enig med dig Nattestad i din bolig om Maguire…

  Jeg har selv kriseret manden for hans tvivlsomme præstationer på banen mange gange og havde også helst set Maguire smutte, især efter hans degradering fra Club Captain rollen.

  Jeg kunne ikke se en vej tilbage efter sådan en mistillidserklæring fra Gafferen…og slet ikke med tanke på hans form samt det voldsomme stormvejr han befandt sig i på daværende tidspunkt, meget af kritikken var helt uhørt grænseoverskridende og unfair.

  Jeg tænkte han ville takke ja til nærmest det første tilbud der kom.på ham, for at slippe væk fra den klub som havde degraderet ham både udenfor og på banen og henvist ham en mindre sekundær rolle i truppen.

  Men hatten af for Maguire, den mand har nosser af stål og en rygrad der kan tåle mere end de fleste….at hans hovedet så også er stort er jo kun en fordel, hvilket vi så igår.

  Jeg ser gerne Maguire blive næste sæson også, men ikke som det klare 1.valg, men som backup først og fremmest, han laver stadig fejl, men er bestemt brugbar endnu i min optik.

  Og det faktum at hans indstilling og vilje er i top kan de unge spillere lære meget af især til træning.

  Så lad endelig Varane, Lindeløf og Evans smutte, så beholder vi Maguire.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Karakterbogen: Bruno scorer højest i sejren over Sheffield United

Næste artikel
Ivan Toney dribler over for Fred og Scott McTominay

Torsdagens rygter

ANNONCE