BLOG: Greenwood-sagen

Mason Greenwood er en sørgelig historie hvor der kun er tabere. En lokal dreng, der kom ind på Manchester Uniteds første hold som 17 årig og var et af verdens største talenter med mulighed for at slå målrekorden både i United og for England. Men for 18 måneder siden stoppede det hele meget pludseligt.

Jeg har min mening omkring Mason Greenwood-sagen, men det jeg vil komme ind på i denne blog er ikke så meget spørgsmålet om hvorvidt Greenwood er skyldig i anklagerne eller ej. Jeg vil kigge mere på hvilke konsekvenser det ville have for United med Greenwood tilbage i truppen.

Først af alt så er det kun tabere i sagen. Kvinden, der anmeldte sagen, Greenwood, hans familie og Manchester United som klub. Og for såvidt også Uniteds fans har alle tabt i denne sag hvor ingen kan udråbes som vinder.

Jeg vil også sige, at Manchester Uniteds håndtering af sagen har været utrolig dårlig. Den afgørelse, der blev gjort officiel i dag, burde være truffet i februar da anklagerne mod Greenwood blev droppet. Ikke fordi han var skyldig, men fordi det som klubben begrunder med årsagen til, at de enes om at skilles var noget de allerfleste kunne fortælle United-ledelsen om allerede da sagen blev droppet.

Mange vil eller ville bare have Greenwood tilbage for enhver pris da han ikke er dømt og hvertfald var en fremragende fodboldspiller (han har kun trænet privat i 18 måneder og det vil nok gøre en stor forskel). Det er jeg så uenig i. Men at modstanden ville være stor imod et Greenwood-comeback kan ikke komme bag på United-ledelsen. Og hvis det gør så er det endnu et bevis på, at ledelsen er inkompetent.

Men uanset om Greenwood er uskyldig eller skyldig så handler hans farvel om mere end kun et slag og tvang. Det handler ligeså meget om hvordan Greenwood er som person. Jeg kender ikke manden så jeg skal ikke kunne sige hvordan han er. Men det her er ikke den eneste sag hvor man sætte et stort spørgsmålstegn ved Greenwoods attitude.

Under Ole Gunnar Solskjærs tid som manager var det vist nok flere gange, at han kom for sent til træning og han opførte sig dårligt overfor holdkammeraterne flere gange. Der var endda også rygter om, at han har behandlet kæresten dårligt flere gange (det skal siges, at det er aldrig bekræftet og han har heller aldrig været anklaget for det). Det viser en dårlig personlighed. Og den vil ikke blive bedre hvis han kom ind på holdet igen.

Og United har et ansvar fordi en fodboldspiller står i en fuldstændig anden situation end en ekspedient i Netto. Vi hører aldrig “Maria fra Netto-butikken på hjørnet gjorde det her så kan jeg også godt”. Men tager man Greenwood tilbage ud fra det vi ved om ham udfra alle historierne (og dette er ikke et spørgsmål om han har været voldelig) så vil klubben sige godt for at være sådan som Greenwood har opført sig flere gange.

Flere fans, der ønsker Greenwood tilbage peger på Ronaldo og Antony. Ronaldo er jeg enig I da den ikke ser for godt ud (han har betalt en sum til en kvinde, der anklagede ham for voldtægt). Mens Antony endnu ikke er dømt. En del af anklagen handler om, at han skal have udøvet vold i Brasilien samme dag som han spillede en Premier League-kamp for United. Så der skal man heller ikke dømme Antony endnu.

Derudover er Greenwood-sagen meget, meget speciel. Det er sagen fordi de fleste af os har hørt nogle lydfiler og set nogle billeder. Det tegner virkelig ikke et godt billede for Greenwood. Og det betyder faktisk ingenting, at kvinden er sammen med Greenwood igen, og at de har fået et barn sammen. Det ville ikke være første gang, at et voldsoffer ville gøre det. Og nu håber jeg bare, at Greenwood holder sit løfte, bliver en god far for sit barn og finder fodboldlykken i et andet land.

Klubbens udtalelse om årsagen er også meget ulden for mig. For mig siger den “Vi synes du er skyldig, men det koster os for mange penge at rive kontrakten i stykker så vi siger, at du er uskyldig så kan vi forhåbentlig sælge dig og få lidt ind igen”. Hvis deres undersøgelse viste, at Greenwood var uskyldig så var han taget tilbage.

At skylde på uroen hvis han kom tilbage er noget vrøvl. David Beckhams 1998/1999 sæson er et fremragende eksempel på det. Beckham fik et dumt rødt kort for at sparke ud efter argentinske Diego Simeone i VM 1998 og England endte med at tabe mod Argentina. Alle fodboldfans i England angreb Beckham hele sæsonen. Men hvad var Beckhams reaktion? Han blev verdens næstbedste spiller efter Ronaldinho (og spørger man en Beckham- og United-fan som mig så burde Beckham have vundet prisen den sæson).

Mente klubben, at Greenwood var uskyldig så var denne Beckham-historie også deres forklaring på hvorfor Greenwood blev taget til nåde igen. “Vi har ikke set alle beviser, men vi har set beviser, som vi ikke kan afsløre”. Det er et af udsagnene fra United. Det er igen et klart signal om, at der er sket noget, som ikke er acceptabelt. Nu forsøger klubben så bare at sørge for den ikke taber ansigt.

Denne sag er meget svær for alle parter, men det var selvfølgelig den rigtige afgørelse som United kom til. Uanset om Greenwood er skyldig eller uskyldig. Uanset om det var dårligt håndteret af klubben eller ej. Vi skal også huske på, at problemerne har stået i kø for Erik ten Hag siden han blev manager i klubben og det ville så være endnu en problemstilling og en kamp som ten Hag skulle tage. Nu skaber denne sag så et helt andet problem som burde være afviklet forlængst.

Og så mit sidste point: Denne sag viser også, at vi fans har en enorm magt overfor klubben. Vi stoppede European Super League, vi sørgede for at Arnautovic med sine højreekstremistiske udtalelser blev droppet og nu har fanpower stoppet Greenwood i at komme tilbage. For det var utvivlsomt meningen, at Greenwood skulle komme tilbage. Alle de pålidelige kilder har rapporteret det. Men på grund af fanprotester ændrede ledelsen mening. Og det kan vi alle glædes om, uanset om man mener, at det er rigtigt eller forkert som klubben gør.

Nu skal vi bare samle os om, at få de amerikanske kapitalister væk fra klubben.

1 kommentar
  1. IDIOTI
    Kæft hvor er der mange dumme mennesker efterhånden som køber ind på alle krænkelses og me too sager.
    Den stakkels mand er total uskyldig og et offer, Intet bevis har jeg set men nogle ord som er taget ud af en sammenhæng er åbenbart årsagen til at nakke en stakkels uskyldig ung mand, i nogle svin i mine øjne og uden some var dette aldrig sket men sådan går det nogle kendisser og andet ajle tager ordet så følger i alle trop som en flok lemminger. Latterligt.
    Tror sgu man skal være fan af City i stedet snart de kan få det til at virke. og hvad det for noget med MOunt skal ha tid han er lige kommer ? HALLO der en spiller over i LIverpool Szoboszlai, lige ankommet, fra tyskland der en spiller i city Gvardiol lige ankommet fra tyskland begge går ind og er kampafgørende, mount er fra PL me nskal falde til nu må i sgu snart be om vor herre himmelblå, er Ten Hag den rette ? 3,5 mia og 6 / 7 topspillere og sådan en gang bææ
    Slut og godnat

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

MEN: United sælger ungt talent

Næste artikel

Telegraph: Premier League klub vil leje United-wing

ANNONCE