Blog: Hvad skal der ske med alle de spillere, som snart har kontraktudløb?

Der er kø ude foran kontraktkontoret hos Manchester United i øjeblikket. Inden sæsonen gik i gang, havde klubben udsigt til kontraktudløb hos ikke færre end 10 af sine førsteholdsspillere ved udgangen af den nuværende sæson.

Man er dog så småt begyndt at håndtere situationen og finde lønposen frem. Man kunne således tidligere på sæsonen annoncere, at man var nået til enighed med Chris Smalling om en forlængelse af hans kontrakt, ligesom man har valgt for både David de Gea og Anthony Martial at aktivere de optioner, som var indskrevet i begge deres respektive kontrakter, på et ekstra års automatisk forlængelse, så deres aftaler nu løber til sommeren 2020.

Det efterlader dog stadig 7 spillere fra førsteholdstruppen uden nogen umiddelbar udsigt til et job her til sommer. Det betyder dermed, at de 7 spillere – som vi kommer nærmere ind på senere – allerede nu kan begynde at forhandle kontrakter med andre klubber, såfremt de skulle ønske dette.

Men er det overhovedet spillere, som Manchester United bør forlænge med, og hvem skal egentlig træffe den beslutning?

Oldtrafford.dks skribent, Jonathan Damm Seldorf giver dig i denne blog et overblik over kontraktsituationen for de spillere, som snart står uden kontrakt og forsøger samtidig at give sit eget bud på, hvem man bør beholde.

Men før vi begynder at blive konkrete, er det måske værd lige at dvæle en smule ved det ovenstående spørgsmål – fordi hvordan kan Manchester United overhovedet træffe afgørelse omkring fremtiden for så mange af klubbens førsteholdsspillere, før man ved, hvem der bliver klubbens nye sportsdirektør, hvem klubbens permanente manager bliver, og hvordan man ønsker at bygge sit fremtidige hold op?

United er nærmest som genopstået under klubbens nuværende manager, Ole Gunnar Solskjær. Man har vundet de første 5 kampe under nordmandens ledelse, smilene er tilbage hos spillerne, fansene synger igen på stadion, Mike Phelan er tilbage i trænerteamet og trækker erindringstråde tilbage til Sir Alex Ferguson, det samme gør Solskjær i øvrigt, man spiller lige pludselig flot, offensiv, seværdig fodbold, og man glæder sig igen til at skulle se United spille.

Læs også: Blog: United gør mig glad igen

På overfladen ser der ud til at være ryddet op efter det uvejr, som man befandt sig i under Mourinhos sidste tid i klubben. Men der er stadig en lang række spørgsmål som forbliver ubesvarede omkring klubbens fremtid.

Det har længe været meldt ud, at man ønsker at ansætte en sportsdirektør eller måske endda en hel stab til at tage sig af det sportslige setup og til at tegne klubbens fremadrettede fodboldmæssige profil. Men hvem skal det være? Og hvem skal følge efter Ole Gunnar Solskjær, såfremt han da ikke skal fortsætte efter sommeren 2019?

Det er måske spørgsmål, som midt i al glædeseuforien og den genvundne optimisme, kan være irriterende at skulle forholde sig til. Men det er altså ikke helt uvæsentligt i forhold til at træffe en afgørelse omkring de mange spillere, som snart er fortid i klubben, hvis ikke man får sat sig til forhandlingsbordet og får genforhandlet nye kontrakter.

Ed Woodward og David Gill

Man behøver formentlig ikke en sportsdirektør til at vurdere, om Anthony Martial og David de Gea er spillere, som United også ønsker at have på lønningslisten fremover. De er de selvfølgelig. Og som nævnt, har man jo også købt sig lidt ekstra tid, hvad angår de to. Men hvad med alle de andre?

Lad os prøve at se på, hvem det drejer sig om:

Kontratudløb: Sommer 2019

Andreas Pereira*

Andreas Pereira

Alder: 23 år

Nationalitet: Brasiliansk

Position: Central midtbanespiller

Kampe i 18/19-sæsonen: 4 (5)

Kontratudløb: Sommer 2019

Løn: 10.000 Pund/ugen

Været i klubben siden: 2011 (På førsteholdet siden 2014)

Skribentens vurdering: Bør måske forlænges

Pereira tilbragte de sidste to sæsoner på lån i Spanien hos henholdsvis Granada og Valencia. I denne sæson har han været fast besluttet på at blive og kæmpe sin chance i United og i sommerens Pre-season, imponerede han da også som en af de bedste på et reservespækket United-hold.

Den belgiske brasilianer, som for nylig fik sin debut på det brasilianske landshold har en glimrende teknik og er desuden yderst kompetent på både frispark og hjørnespark. Han kan bruges både offensivt såvel som defensivt på den centrale midtbane og har et fint overblik.

Rent placeringsmæssigt og fysisk mangler han måske noget for at kunne bide sig fast på midtbanen i United, men han bidrager med både flair og boldsikkerhed. Spørgsmålet er om han nogensinde slår igennem som fast mand på Uniteds midtbane, men hvis han kan stille sig tilfreds med en rolle som rotationsspiller, synes jeg, at man bør forlænge med den unge brasilianer, som stadig kan udvikle sig meget.  

 

Ander Herrera

Ander Herrera

Alder: 29 år

Nationalitet: Spansk

Position: Central midtbanespiller

Kampe i 18/19-sæsonen: 11 (5)

Kontraktudløb: Sommer 2019

Løn: 75.000 Pund/ugen

Været i klubben siden: 2014

Skribentens vurdering: Bør forlænges

Ander Herrera er den eneste markspiller, som har formået at vinde prisen som Sir Matt Busby Player of the Year Award (titlen som årets spiller i United) siden Sir Alex Ferguson stoppede i klubben. Herrera blev kåret som årets spiller i United i 2017 efter at have været fundamental for José Mourinho i portugiserens første sæson som manager for klubben.

Herrera blev hentet til af Louis van Gaal og var købt ind ud fra filosofien, possesion-fodbold. Da Mourinho kom til formåede Herrera dog at lægge sit spil om, så han også passede ind i Mourinhos mere direkte form for fodbold. Herrera så således ud til at være udtænkt en stor rolle i United, men i sidste sæson skete røg han så pludselig ud i kulden hos Mourinho efter en noget sløj sæsonstart og fik kun 13 kampe fra start i Premier League. De tendenser så ud til at fortsætte i denne sæson, hvor han kun startede to ud af de første 13 opgør.

Siden da har han dog været involveret i de samtlige af de seneste 8 opgør, hvor han desuden har bidraget med 2 mål og 3 assists. Herrera ser altså ud til at være tilbage i varmen, hvor han særligt under Solskjær er blomstret op og det er en fornøjelse at se. Fordi om ikke andet, får man altid en 110 procents indsats fra den lille spanier og på et hold, som ofte har manglet gnist og vilje, har man altid kunne forvente at se ild i øjnene hos Herrera.

Det er ikke altid, at han er lige skarp i sine afleveringer eller sine markeringer, men han har en fightervilje, en teknik og en fodboldintelligens, som gør ham til en pålidelig spiller i stort set alle kampe. For nylig har man kunne læse, at Athletic Club skulle være interesseret i at hente Spanieren med de baskiske rødder hjem til Bilbao, og i min optik vil det være et stort tab, hvis man lader ham gå.

 

Juan Mata

Juan Mata

Alder: 30 år

Nationalitet: Spansk

Position: Offensiv midt/højrekant

Kampe i 18/19-sæsonen: 13 (8)

Kontraktudløb: Sommer 2019

Løn: 75.000 Pund/ugen

Været i klubben siden: 2013

Skribentens vurdering: Bør forlænges

Hvor skal man næsten starte med Señor sympatico. Spanieren har fra dag et i klubben vist sig som et mønstereksempel på god opførsel og bør være et forbillede for så mange unge spillere. Det er nærmest umuligt ikke at synes godt om Juan Mata. Ikke alene hører man aldrig den spanske tekniker brokke sig eller tale grimt om klubben, han skriver sågar en blog, hvori han fortæller om livet i Manchester og nå ja, så er han også forgangsmand for velgørenhedsprojektet, Common Goal.

Juan Mata er en helt igennem Nice Guy, og uden at have indblik i de sociale dynamikker på holdet, slår han mig da også som en yderst populær fyr i omklædningsrummet. Han er måske lige så meget et socialt og menneskeligt samlingspunkt og en ambassadør for klubben, som han er en brugbar fodboldspiller. Hvis man skal være lidt grov, så har Mata, i min optik, aldrig rigtigt passet perfekt ind i Uniteds formation, og spørgsmålet er måske om tiden snart er inde til at sende ham videre i teksten.

Mata har dog alligevel altid formået at gøre sig aktuel omkring førsteholdet og har bidraget med både vigtige mål og assists. Og det er primært fordi, han bare er en fremragende fodboldspiller med en gudsbenådet fodboldintelligens. Han har et eminent overblik og en teknik, som de færreste i klubben kan hamle op med.

Men han er også samtidig lidt for langsom til at være kantspiller og lidt for klejn til at være central midtbanespiller og det efterlader kun pladsen som 10’er, som kan enten har valgt at spille uden eller også har været andre, som har gjort krav på den position.

Om Mata er tiltænkt en central rolle på klubbens førstehold i de kommende år, kan jeg godt have min tvivl omkring. Hvis han kan affinde sig med en rolle som indskifter og trupspiller, synes jeg dog bestemt, at man bør forlænge hans kontrakt. Fra et PR-synspunkt og fra et socialt perspektiv giver det, om ikke andet, i hvert fald mening.  

Læs også: 5. dec: Den sympatiske spanier, der elsker United

 

Antonio Valencia*

Antonio Valencia

Alder: 33 år

Nationalitet: Ecuadoriansk

Position: Højreback

Kampe i 18/19-sæsonen: 8

Kontraktudløb: Sommer 2019

Løn: 100.000 Pund/ugen

Været i klubben siden: 2009

Skribentens vurdering: Bør ikke forlænges

Til sommer har Valencia været i klubben i et helt årti og Uniteds nuværende anfører kan se tilbage på en flot karriere i klubben. Valencia startede egentlig som højrekant, men er siden blevet omskolet i vel nok en af de mest succefulde omskolinger i klubbens historie.

Han gik således fra, at være en backup på højrekanten til at sætte sig solidt på højrebackpladsen med så stor overbevisning, at jeg flere gange (for et par sæsoner siden godt nok) har advokeret for, at han var verdens bedste højreback. Jeg har sågar en lille figur af Valencia stående på mit skrivebord.

Når jeg alligevel ikke mener, at man bør forlænge ecuadorianerens kontrakt, så skyldes det selvfølgelig, at den nu 33-årige højreback med de store overarme, har sine bedste år bag sig. Og det bliver bare tydeligere og tydeligere for hver kamp, der går. Han har naturligvis fået store dele af denne sæson spoleret af skader, men det er bare heller ikke selvfølgeligt længere, at han er Uniteds bedste bud på højrebacken, når han er klar.

Solskjær kunne for nyligt konstatere, at han stadig ser ham som Uniteds anfører, og det er også fint. Alt andet havde formentlig vakt for meget opsigt og unødig røre. Men det bør han ikke være fra næste sæson. Med en kontrakt i den størrelsesorden er det ikke ligegyldige løndmidler, som bliver frigjort med hans opsigelse, og man bør, efter min mening, hente en erstatning til sommer.

Læs også: 8. dec.: Ecuadoriansk granit

 

Phil Jones*

Alder: 26 år

Nationalitet: Engelsk

Position: Midterforsvarer

Kampe i 18/19-sæsonen: 10 (1)

Kontraktudløb: Sommer 2019

Løn: 50.000 Pund/ugen

Været i klubben siden: 2011

Skribentens vurdering: Bør måske forlænges

Jeg er virkelig i vildrede omkring Phil jones. Det er endnu en af de spillere, som på mirakuløs vis stadig er at finde i United på trods af aldrig rigtigt at have været god nok. Der var egentlig kæmpe forventninger til den tidligere Blackburn-spiller, da man hentede ham til klubben og på det tidspunkt var han (tro det eller lad være) faktisk en ret så alsidig spiller, som både blev brugt på backen, på midtbanen og i midterforsvaret.

De seneste mange år har han dog lignet en, som ikke har det komfortabelt i nogen anden rolle end som midterforsvarer med begrænsede opgaver. Det ser gevaldigt klodset ud, når han fører bolden frem og han havner ofte i nogle mærkværdige situationer. Dertil kommer, at han alt for ofte render ind i skader, som spolerer den gode form, han givetvis skulle have spillet sig i.

Men Alligevel er Phil Jones her stadig. Og det er der måske en god grund til.

Der er aldrig nogensinde en finger at sætte på indstillingen hos Jones, og rent fysisk er han et monster, som de færreste angribere ønsker at skulle støde sammen med. Han bliver aldrig nogensinde en elegant midterforsvarer og hvis det er det, man ønsker i United, bør man måske skippe ham afsted. Men til gengæld ved man, hvad man får med Jones. Indstilling, fight, og ren råstyrke.

Om kontrakten bør forlænges afhænger for mig at se meget af, om man henter erstatninger til, fordi tragisk som det lyder, er han måske pt. blandt de bedste midterforsvarer, man har til rådighed i klubben.  

 

Matteo Darmian

Matteo Darmian

Alder: 29 år

Nationalitet: Italiensk

Position: Højre back/venstre back ( til nøds midterforsvarer)

Kampe i 18/19-sæsonen: 5

Kontraktudløb: Sommer 2019

Løn: 60.000 Pund/ugen

Været i klubben siden: 2015

Skribentens vurdering: Bør ikke forlænges

Det er efterhånden længe siden, at Gary Neville lagde et billede ud af sig selv som ung og jokede med at sige, at han havde skrevet under med United. Matteo Darmian lignede ganske rigtigt en ung Gary Neville, da han kom til klubben i 2015. Og hans start i klubben fik da også en til at drømme sig tilbage til tiden med Neville som klubbens højreback. Darmian tog Premier League og Manchester United med storm i sin første måned i klubben og blev kåret til månedens spiller i United i august 2015.

Siden har der dog været lidt længere mellem roserne til Uniteds italienske højreback og de sidste par år har man oftest set ham, når der enten skulle spares spillere eller der har været skader til nogle af de andre. Darmian er dog en helt igennem professionel person, som altid leverer en solid, professionel indsats uanset hvad. Men publikumsfavorit bliver han formentlig aldrig.

Mourinho meldte ud allerede i sommer, at det stod Darmian frit for at skifte, såfremt man modtog et ordentligt bud på ham. Grundet manglende indkøb i United blev en handel dog aldrig til noget, da man havde brug for ham som backup. En tilværelse som backup kan dog næppe være i den italienske landsholdsspillers interesse fortløbende og det er for mig at se, meget usandsynligt, at man forlænger den nuværende aftale, som udløber til sommer.

 

Ashley Young

Ashley Young

Alder: 33 år

Nationalitet: Engelsk

Position: Venstre Back/Højre Back

Kampe i 18/19-sæsonen: 18 (2)

Kontraktudløb: Sommer 2019

Løn: 110.000 Pund/ugen

Været i klubben siden: 2011

Skribentens vurdering: Bør måske forlænges med et år

Ashley Young har nøjagtigt ligesom Valencia gennemgået en omskoling fra at være en offensivt orienteret kantspiller til at være back. Og ligesom med Valencia, har Youngs omskoling også været yderst vellykket. Young har faktisk vist sig at være en utrolig vigtigt spiller for United de seneste par sæsoner, hvor han både har ageret højreback og venstreback.

Han har stadig et fremragende spark og er rimelig pålidelig uanset om det er i den ene side eller den anden side, han bliver bedt om at spille. Young er formentlig næppe nogen ønskevalg som back i United, men igen kommer det bare an på, om man har i sinde at hente erstatninger ind til sommer. Ellers kan det vise sig at være en gevaldig streg i regningen, hvis man siger farvel til både Darmian, Valencia og Young på samme tid.

Af de tre ville jeg selv vælge at forlænge med Young. Han er væsentligt bedre end Darmian og ser ud til at være mindre skadesplaget end Valencia. Som backup ser jeg stadig en fremtid et års tid endnu for Young i United.

Det bringer os til en foreløbig ende på denne lange liste af snart (måske) tidligere United-spillere.

Men til næste sæson, står man med hovedpinen igen. Følgende spillere har nemlig kontraktudløb i sommeren 2020:

Anthony Martial

David de Gea

Dean Henderson*

Marcus Rashford*

Eric Bailly*

Timothy Fosu-Mensah*

Cameron Borthwick-Jackson*

Nemanja Matic*

Marouane Fellaini*

Lee Grant

Demetri Mitchell*

Omfanget af spillere, som står foran kontraktudløb hen over de kommende par transfervinduer, understreger endnu en gang behovet for at få kørt en sportsdirektør ind så hurtigt som muligt, så man kan træffe et valg angående de spillere, som er baseret på en udførlig analyse af spillernes potentiale og deres rolle i det setup, som man ønsker i klubben.   

Hør også: Podcast: Kontraktudløb – Kulturbærere eller dødvægt?

Forklaring:

* = Option på endnu et år

Tallet i parentes ud for kampe i sæsonen indikerer kampe som indskifter. Det første tal indikerer kampe som starter.

Oplysningerne om spillernes løn er hentet hos Daily Star og Sillyseason og skal derfor tages med et vis forbehold for unøjagtighed.

 

Har du besøgt Unisports sommerudsalg?

Handler du hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Har du en stærk holdning til sommerens transfers?
Bliv en del af vores nye debatforum!

Total
0
Shares
Forrige artikel

På lånt tid: Wilson med mål og oplæg

Næste artikel

Rejsetilbud: Kom til United - Chelsea i tredjesidste spillerunde

Relaterede artikler
Sir Alex Ferguson og holdet fejrer titlen i 2013. Skottens sidste af slagsen som manager i klubben
Gå til siden

Blog: Hvorfor er vi egentlig United-fans?

Manchester United skuffer både inde på og uden for banen. Holdet præsterer ikke i nærheden af det, logoet på brystet kræver, og uden for kridtstregerne udspiller der sig foruroligende anklager om vold, voldtægter og slagsmål. I sådanne tider er det vigtigt at huske på, hvorfor vi egentlig blev fans af klubben.
ANNONCE
Total
0
Share