Blog: Hvor gode er “vi”?

Manchester Uniteds sæson har for de fleste fans vedkommende været en opløftende sæson. Men resultaterne og ikke mindst spillet er den seneste måned faldet drastiskt i niveau og nu er der risiko for, at det hele falder til jorden.

For et år siden stod Manchester United i en forfærdelig situation. Ralf Rangnick kom ind som brandslukker i oktober, men formåede ikke at slukke den kæmpebrand, som var i United. Flere, deriblandt mig, mener, at han var med til at gøre situationen værre. Ved sæsonslutningen sidste sæson mente mange fans, at det var den mindst elskede trup, de havde set i United. Der snakker vi om fans, der kan huske holdet, spillet og resultaterne helt tilbage til start-70’erne.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Rangnick skulle kun være manager frem til sidste sommer. Der blev han afløst af en manager fra Holland, der var blevet et kæmpenavn, selvom han aldrig havde været cheftræner i en af de fem store ligaer. Erik ten Hag var for mig en ønsketræner af forskellige årsager. Før sæsonen startede sagde jeg to ting. Formåede ETH at vinde en pokal og skaffe United CL-fodbold i sin første sæson, så fortjener han en statue udenfor Old Trafford, og at humøret ville være godt i klubben igen inden jul.

At humøret allerede sidst i oktober var godt i United var overraskende hurtigt. Men at vi er i den situation, vi er i lige nu er faktisk ikke så overraskende på trods af mit udsagn. Jeg sagde det, inden Casemiro blev hentet skal det lige siges. Men starten på sæsonen var alt andet end god. 1-2 nederlag på Old Trafford mod Brighton, og så smæk på udebane mod Brentford gjorde, at der var mange United-fans, der snakkede om manglende europæisk fodbold og andre dystre spådomme.

Men som vi har set har The Bald Genius, som nogen i England har døbt ham, vendt skuden. Og det på trods af, at Christian Eriksen, en af vores vigtigste spillere, har været skadet i et par måneder og Casemiro, som har været en sensation, har siddet udenfor, fordi han har fået to hårdt, men fair dømte røde kort.

Erik ten Hag har dog spillet rigtig meget med de samme spillere. Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Casemiro, Lisandro Martinez og Luke Shaw har spillet næsten alle kampe. Siden januar har Wout Weghorst startet alle kampe. Derfor ser vi tit et træt hold. Hvis United får en god start på en kamp, har spillerne lidt mere energi, men de falder også meget hurtigt sammen, når det bliver sværere, fordi de ikke kan leve på den samme energi.

Ten Hag roterer af gode grunde ikke så meget. Der er altid enkelte spillere, fans vil se, men vi ser også, at ligeså hurtigt en af de faste startere er væk, så får vi problemer. Sværest har vi det altså uden Casemiro. Kigger vi på resultaterne i Premier League, så ser vi, at vi har tabt seks af seks udekampe mod de ni øverste. Vi mangler udekampene mod Spurs og Brighton, hvor det som nævnt endte med et nederlag til sidstnævnte på Old Trafford. Og sammenlagt fem sejre af 13 mod top 9.

Det viser klart, at vi har problemer, ligeså snart der er kvalitet på det andet hold. Det kommer næppe bag på nogen med den trup, United har og med de skader og karantæner, vi har haft på det sidste. Men for mig viser det også, hvor stort et arbejde, Erik ten Hag har udført.

Da har jeg endda ikke taget al den andre uro med. Demonstrationer mod Glazers, Ronaldo, muligt ejerskifte og mange andre situationer. Så kan vi tænke os, hvordan situationen havde været, hvis han kom til for et år siden, før Ronaldo blev hentet og fik den samme indflydelse. Det er ikke for at komme med et tænkt eksempel, men det er for at vise, at selvom vi skal 42 dage tilbage i tiden for at finde vores seneste sejr i Premier League, at det hele er ikke kulsort i United.

Jeg hører til dem, der er imod et qatarsk opkøb af United. Jeg trækker mig helt som fan, hvis det sker. For at være ærlig, så er det dét, jeg forventer vil ske. Men uanset om Glazers fortsætter som ejere, eller om det bliver Ratcliffe eller Al Thani, så kan man godt være optimistisk, når man ser fremtiden med United-øjne. Erik ten Hag har vundet rigtig mange kampe i klubben allerede, og der er ingen tvivl om, hvem det er, der bestemmer. Ten Hag er en verdensklassemanager, der helt sikkert skal gøre Manchester United til det, som fansene vil: Englands bedste fodboldhold. Eller for at citere en berygtet politiker “Make United great again”.

Forrige artikel

Nedtrykt Shaw: Newcastle ville det mere end os

Næste artikel

Karakterbogen: Kollektiv elendighed

ANNONCE