Lisandro Martinez

Blog: Martinez kan være løsningen på Uniteds midtbaneproblem

Hvis Erik ten Hag tør, kan Lisandro Martinez løse de store problemer på midtbanen, mener vores skribent Tobias Farholt Jørgensen, der ikke er sikker på, at Martinez passer ind i midterforsvaret.

Manchester United har kæmpet med det i mange år nu. Den ene middelmådige midtbanekonstellation efter den anden. ”Kan Fred og McTominay kun spille ved siden af hinanden, og hvorfor ligner Matic pludselig vores bedste midtbanespiller?”. Al tvivlen og frygten hos os ellers så ofte optimistiske United-fans kan være på vej væk – hvis Ten Hag tør satse.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Vi har nemlig fået os en ny argentiner til klubben. Og alt imens hans højde på 175 centimeter ikke er traditionel hos en midterforsvarer, har han imponeret i Ajax med hans kølig- og kløgtighed. Mine forhåbninger er dog ikke, at Lisandro Martinez skal spille en stor rolle i midterforsvaret hos United.

Nej, jeg håber i stedet, at vi har fået os mand, der kan redde vores tarvelige niveau på midtbanen. Manchester Uniteds midtbaneproblemer skriger efter en defensiv midtbanespiller – en rigtig 6’er – og hvis Ten Hag tør, så er der et stort potentiale i Martinez. Derfor kommer jeg herunder med mine tanker om Martinez kvaliteter, samt hvad jeg ser, som hans mangler.

Kvaliteterne

Først og fremmest har Ten Hag brugt Martinez på den defensive midtbane før. Det gjorde han tilbage i 19/20-sæsonen, hvor han ofte delte midtbane med vores helt egen Donny van de Beek. Han spillede i den sæson over 20 kampe på den defensive midtbane.

En af Martinez’ store kvaliteter er hans teknik. Han har evnen til at sætte en mand eller to, og skabe noget ro. Den ro er der brug for på Uniteds midtbane. Martinez har den fysik, som Fred ikke har. Hvis man sætter Martinez på den defensive midt, kan Ten Hag satse mere offensivt, og det ville skabe plads til, at man ville kunne spille den proaktive fodbold, som hollænderen er kendt for.

En af de ting, der også har kendetegnet Martinez i Ajax, er hans fight. Han er vellidt blandt fansene, og det er blandt andet på grund af hans store løbepensum og endeløse arbejde. Endnu en kvalitet, som passer perfekt ind på en midtbane, hvor der er behov for at blive ryddet op.

En stærk Martinez på den defensive midtbane, ville muligvis også kunne gavne Christian Eriksen, der ville kunne spille pladsen ved siden af, hvis der skulle satses offensivt.

Manglerne

Jeg har min frygt for Martinez’ mangler i det fysiske, hvis han skulle spille i midterforsvaret. Hans profil minder mig i højere grad om en midtbanespiller. Premier League er en anden fysisk kaliber end Æresdivisionen er. Jeg frygter, at angribere som Harry Kane vil kunne rykke for let rundt på ham, samtidig med at den hårde fight i dødboldssituationer ikke ville være til Martinez’ fordel.

Martinez ser jeg heller ikke som en bænkevarmer. Erik ten Hag har forleden sagt, at Maguire beholder anførerbindet, hvilket må betyde, han er i startelleveren. Og det bliver svært at slå den firedobbelte Champions League-vinder Raphaël Varane af. På bænken har vi både Victor Lindelöf og Eric Bailly (hvis han holder sig skadesfri). Så mulighederne på midtbanen ser bedre ud for Martinez.

Han er i min optik et bedre alternativ, end for eksempel at gå ud og lægge over 100 millioner pund for Declan Rice. Så jeg håber, at den gode Erik ten Hag har samme tanker som mig.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
1
Shares
Forrige artikel

De Gea og Rashford tilbage i Ten Hags startopstilling - Malacia starter også

Næste artikel

Forrygende fronttrio plyndrer Palace

Relaterede artikler
Sir Alex Ferguson og holdet fejrer titlen i 2013. Skottens sidste af slagsen som manager i klubben
Gå til siden

Blog: Hvorfor er vi egentlig United-fans?

Manchester United skuffer både inde på og uden for banen. Holdet præsterer ikke i nærheden af det, logoet på brystet kræver, og uden for kridtstregerne udspiller der sig foruroligende anklager om vold, voldtægter og slagsmål. I sådanne tider er det vigtigt at huske på, hvorfor vi egentlig blev fans af klubben.
ANNONCE
Total
1
Share