Den allerførste gang

Kan du genkende følelsen af at afrejsedatoen nærmer sig? Forventningen, glæden, nervøsiteten, afsavnet og ikke mindst alle ønskerne for turen. De er der hver gang. I hvert fald for mig.

Denne weekend bliver det helt specielt for mig. Det bliver nemlig min første gang. Første gang jeg skal opleve Manchester United imod Liverpool. Et opgør mellem Englands to største klubber. De to klubber som igennem flere årtier har kæmpet kampe både på og udenfor banen.

Jeg sad i går aftes og kiggede på hvor mange kampe jeg helt præcist har været til. 45 kampe blev det til, hvis ellers jeg kan huske rigtigt. Modstanderne har været vidt forskellige. Fra Charlton og Middlesbrough til Real Madrid og Yokohama Mariners. Men nej, aldrig Liverpool.

Det sætter det nogle gange lidt i perspektiv når man hører fans, der aldrig har været på Old Trafford eller set en kamp før, snakke om at de kun vil over og se Manchester United – Liverpool eller helt generelt, vil se en af de “store” kampe som deres første. 46 kampe har det taget mig at nå frem til Liverpool, som jeg selv ser som den største kamp af dem alle. Så jeg glæder mig!

Det ærgerlige er jo så bare timingen, men hvor vil en sejr dog være fantastisk på søndag. Ikke nødvendigivs på grund af den sløve form vi har vist, men fordi det er imod Liverpool. Øj, hvor ville jeg gerne have været tilstede da Dimitar Berbatov (en af mine favoritspillere siden han kom til United) scorede hattrick og jeg stod og væltede mig i sejrsøl på en pub i Marseille.

Eller da John O’Shea scorede på The Kop og fremtvang den vel nok vildeste jubelscene jeg nogensinde har været med til på Den Glade Gris i København.

Opgørene imod Liverpool er mere end bare kampe. De handler om rivalisering, hån, had, jalousi, succes, mobning, kærlighed, kultur, folkeslag, historie, ære, sammenhold og fremfor alt den store glæde ved fodbold, selv i en tid hvor den nogle gange kan være svær at spore. 

Hold op hvor jeg glæder mig, men hold op hvor jeg frygter det! Længe leve rivaliseringen!

(Listen over vil jeg bringe en anden dag med lidt tanker om de største oplevelser).

Forrige artikel

United indvier Carrington-klinik

Næste artikel

Liverpool og City-succes piner Rooney

ANNONCE