Fire ting, som Moyes skal arbejde med i Dubai

Jonas Sloth Bach er 27 år, freelance journalist og har været Manchester United-fan siden midten af 90’erne. Han skriver på OldTrafford.dk som ekstern blogger.

Uniteds tur til Dubai skal på ingen måde være en charterferie. Men hvad skal Moyes fokusere på at forbedre? Her er et bud på de vigtigste indsatsområder.

Styr på bagkæden

Der har været masser af udskiftninger, skader og andre rotationer i bagkæden, der tidligere har været Uniteds sikre bolværk. 31 mål har vi allerede lukket ind i de første 26 kampe, og det er ikke godt nok. Fraværet af den tidligere trofaste duo med Vidic og Ferdinand er et vilkår, vi kommer til at skulle vænne os til, og den bedste afløsning af det er en ny stærk duo.

Den finder vi ikke så længe Phil Jones og Jonny Evans er skadede, men stabiliteten er vi nødt til at finde nu, hvis målet om top-fire skal virke bare lidt realistisk. Derfor skal der arbejdes intensivt med bagkæden. De gode takter så vi mod Arsenal, og det er dem, der skal bygges videre på i en fart.

Den sidste pasning skal forbedres

Kampen mod Fulham er det bedste eksempel på, at fodbold ikke handler om spillemæssigt overtag, boldbesiddelse eller om antallet af hjørnespark.
United havde bolden i 76% af tiden eller knap 68 minutter. På den tid producerede vi 64 indlæg og 10 hjørnespark. Men de 74 chancer førte kun til 10 skud på mål. Den afgørende aflevering, indlægget eller hjørnesparket var i 64 tilfælde ikke godt nok til at skabe en afslutning.

Jeg er tilhænger af, at der varieres i det offensive spil, der med folk som Mata og Kagawa gerne skulle kunne køre over midten også. Men hvis Moyes fortsat vil spille over kanterne, må kravet være, at Young, Valencia, Cleverly, Evra, Rafael og Mata bliver bedre til at slå et ordentligt indlæg. De kan jo kigge på Januzaj, der formår at variere sin bolde ind mod boksen, hvilket reddede os mod Fulham.

Skarpheden skal findes foran

Fulham-kampen viste også tydeligt, at antallet af skud på mål ikke er vigtigt. På den statistik sluttede kampen 10-3, på tavlen sluttede den 2-2. Med andre ord; Vi missede 8 forsøg, Fulham missede et. Når man kigger på tabellen er problemet nemt at få øje på: Fire hold har scoret flere mål end United, og de ligger alle i top fire.

Hvis United skal have en chance for at klemme sig ind i det selskab, skal vi blive bedre til at finde vej til netmaskerne. Van Persie har ikke set vildt skarp ud i år, Rooney har kun lavet 9 kasser, og egentlig er det vel kun Welbeck, som har levet op til forventningerne oppe foran. Skader har ødelagt meget, men det er altafgørende, at United finder dræberinstinktet frem. 

Holdånden skal genrejses

Man måtte forvente et vist dyk i gejsten og holdånden efter Sir Alex’ afsked. Sådan er det når en karismatisk mester skal afløses, og spillerne skal vænne sig til noget nyt. Det tager tid at finde ånden og samhørigheden. Det har ikke hjulpet, at Moyes endnu ikke har brugt den samme opstilling i to kampe i træk, og det momentum, der normalt giver sprudlende fodbold, er forsvundet.

Samtidig har den dårlige hjemmebanestatistik gjort det svært at bruge Old Trafford som et fort, der tanker energien op og giver overskud. Glæden, holdånden og overskuddet finder United forhåbentlig under den varme sol i Dubai. Lad os håbe, de kommer hjem med nu energi, så de kan erobre Old Trafford tilbage og kæmpe sig ind i top 4.

Forrige artikel

Skuffende FAYC-exit for de unge røde

Næste artikel

Gerard Pique kunne have endt i Arsenal

ANNONCE