Kritik eller had?

Fodboldfans har sine favoritspillere og spillere, de bare ikke kan lide – både i ens egen favoritklub, men også i andre klubber. Favoritspillerne får længere snor og bliver tit forsvaret, hvis der kommer kritik, mens “hade”-spillere bliver mere kritiseret end andre. Nogle gange også mere end fortjent.

Jeg kan mærke på mig selv, at jeg føler det som et personligt angreb på mig, hvis en spiller som, Scott McTominay bliver kritiseret. Specielt når jeg synes, at han har spillet en god kamp, men bliver haglet ned alligevel.

På den anden fløj er Antony, som jeg ikke var overbevist om, da United købte ham.

Jeg kan finde på at være kritisk overfor ham i kamp som andre, der ikke har så stærke meninger om Antony, mener, at Antony egentlig har spillet en fin kamp. Men hvor går grænsen mellem kritik og had? Burde man ikke forsvare alle spillere, man kan se bliver voldsomt kritiseret, eller er det ok kun at forsvare kritik af sine favoritter?

I den sidste har jeg på Twitter set flere United-fans forsvare en spiller, hvor essensen i fansenes tweets er, at han ikke har fortjent den had, han har fået siden Arsenal-kampen. Jeg har dog ikke set noget had rettet mod Antony (det betyder ikke, at der ikke har været hadefulde beskeder rettet mod ham). Men jeg har set noget, der som minimum må kunne kategoriseres som hård kritik af spillere som Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay, Fred og ikke mindst vores klubkaptajn Harry Maguire. Der synes jeg, at meget af det skrevne går over i direkte had. Der kan jeg godt nogle fange mig i at forsvare en spiller som Maguire, som jeg ikke synes er god nok til at være starter i United.

Nu har jeg som nævnt ikke set noget had rettet mod Antony, men det ville jeg i så fald kritisere. Vi snakker om en 21-årig sydamerikaner, der er kommet til et nyt hold i det regnfulde Nordengland i verdens stærkeste liga. Oveni i det er der det store pres på hans skuldre, som følger for den høje transferpris, United har betalt for ham.

Forsvaret af ham fik mig til at tænke. Hvorfor ser man ikke i ligeså stor grad forsvar af Fred, Maguire og McTominay?

Når jeg ser disse forsvarstweets tænker jeg per automatik på Maguire. Han er om nogen en spiller, der får meget had over sig på de sociale medier. Men det er ikke tit man ser opslag, der forsvarer Uniteds kaptajn. Er det fordi, at ens favoritspillere må ikke kritiseres? Og bliver de det, er det så had? Det har jeg en mistanke om, at det er. Ikke mindst fordi jeg selv har reageret på den måde her på det sidste omkring McTominay.

Men hvor går grænsen? Er det had at påstå, at Maguire er den værste midterforsvarer i United i Premier League-æraen? (Ikke at jeg mener det). Og hvad med at påstå, at Fred ikke kan være brasilianer, da han ikke har højt teknisk niveau? Eller, at Antony er så etbenet, at han kun bruger højre ben til at løbe med?

Jeg vil ikke påstå at kende svarene på spørgsmålene. Men for mig virker det mærkeligt, at så mange forsvarer en ny spiller, der bliver kritiseret efter nogle lidt mindre gode præstationer, men når selve kaptajnen bliver kritiseret for et nederlag, selv om han ikke spiller, så ser vi ikke forsvar af ham af selvsamme fans. Kritik er ok, også hård kritik. Jeg skal også selv lære at godtage det, men det er ikke altid, at hård kritik er had.

1 kommentar
 1. Hmm det er et godt spørgsmål…..

  I min optik må man aldrig groft tilsvine United spillere uanset hvor dårligt de spiller på banen, men kritik er selvfølgelig i orden så længe der er substans og relevans i kritikken …

  F.eks tilfældet Ronaldo….Jeg har mere end almindeligt svært ved at tilgive ham for den forræderiske opførsel han lagde for dagen inden han blev fritstillet/fyret uagtet at han har været en af mine absolutte favoritter i United siden jeg startede med at følge klubben tilbage i 1977.

  Den opførelse gør at jeg dårligt løfter et øjenbryn hvis nogle sviner ham til….Det rør mig ikke.

  Han er ikke min helt mere også selvom han havde 6 gode år i klubben, der er grænser for loyalitet.

  Men tænker faktisk at lige præcis mht Maguire, Mctominey og Fred er det simpelthen blevet sådan at rigtig mange United fans har vejet dem og fundet dem alle for lette…de er ikke på det høje niveau vi forventer af en United spiller og derfor får de ekstra hug, især fordi de har fået masser af chancer og spilletid, i Antonys tilfælde kan alle jo se at hans tekniske niveau er højt men han er også kun 21 år gammel og Premier League er noget helt andet end Holland og Ajax…

  Tror folk er ville til at give de nye spillere mere snor og derfor forsvare dem i første omgang.

  Jeg er personligt efter Weghorst, han er ikke og bliver aldrig en United spiller i min optik, han er bare ikke god nok på den lange bane, lige nu fint nok med den lejekontrakt fordi vi er tyndt besat på den position men heller ikke mere end en halv sæson på leje, så skal Weghorst videre.

  Men salig kritik er altid velkommen, tilsvining hører ikke hjemme hvis man elsker United.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Hvad vi ved om Greenwood-sagen

Næste artikel

Ten Hag forventer fuldt fokus mod Palace trods Greenwood-sag

ANNONCE