Redaktør: Sådan dækker vi transferrygter på OldTrafford.dk

Denne sommers transfervindue er allerede godt i gang, og vanen tro bliver Manchester United dagligt sat i forbindelse med små og store spillere fra hele verden. Her på sitet forsøger vi at give dig overblikket – uden at spamme dig med de mest ligegyldige rygter.

Gareth Bale er på vej til Manchester United. Ligeså Alex Sandro. Og Cristiano Ronaldo i øvrigt. Igen.

Når transfervinduet er åbent, kædes vores hjerteklub sammen med lige så mange forskellige spillere, som der er varme dage i den danske sommer.

Det stiller nogle gange redaktionen bag OldTrafford.dk i en prekær situation: For hvordan skiller vi skidt  fra kanel og sikrer, at vi ikke videreformidler det rene vås? Nedenfor vil jeg forsøge at indvie jer i nogle af vores generelle overvejelser, når vi beslutter, om historierne skal skrives.

Det er en svær diskussion, for i bund og grund kan vi ikke verificere transferrygterne. Som et frivilligt drevet site med base i København, er det ikke muligt for os at have insider kilder på hverken Carrington eller Old Trafford.

Man kommer imidlertid langt med logisk sans og grundig kildekritik af de medier og journalister, som skriver rygterne.

Først og fremmest er det vigtigt at sige, at der sagtens kan være hold i rygter, selvom spilleren ikke nødvendigvis ender med at skifte til United. Og på en eller anden måde tegner de historier også et billede af ”de røde djævles” status og position. Eksempelvis var det en anden type spillere, at David Moyes blev sat i forbindelse, end Jose Mourinho gør.

Af og til er det stjernerne selv eller deres agenter, som planter historierne, fordi de er interesserede i et skifte. Eller fordi de er ude på at opnå noget andet med spekulationerne. Eksempelvis er det efterhånden tydeligt for enhver, at Cristiano Ronaldo sår tvivl om sin fremtid og flirter med hans gamle klub, når han jagter en ny kontrakt i Real Madrid.

Her handler det om at tænke sig om. Er det en troværdig kilde, som The Times eller BBC, der påstår, at United forhandler med Cristiano Ronaldo, så skal vi have den på hjemmesiden. Er det derimod The Sun eller Daily Mail, så er vi mere forbeholdne.

Ugentlige transferopdateringer

Hvorfor bringer I så alligevel historier fra de medier, tænker du måske nu. Og det kan jeg godt forstå. Her handler det igen om, at vi forsøger at rationere. Er det plausibelt, at Tottenham stikker følehornene ud omkring Luke Shaw, når han er blevet marginaliseret og kritiseret af United-manager Jose Mourinho, der i øvrigt er ude efter Spurs’ venstreback Danny Rose? Ja, det mener jeg. Er det sandsynligt, at Marcus Rashford reelt er interesseret i at skifte væk fra Manchester United, når han godt nok ikke spiller fast, men trods alt er involveret i stort set samtlige af holdets kampe som 20-årig – og desuden er født og opvokset i Manchester? Nej, det mener jeg ikke.

Men allerede her er vi ude i nogle gråzoner. For nogle gange bliver det usandsynlige til virkelighed, og tabloidaviserne rammer plet. Eksempelvis var det Daily Mail – alles yndlings prygelknabe -der var først med rygtet om, at Sir Alex Ferguson ville gå på pension i 2013.

For at sikre, at du ikke går glip af de kulørte og pikante rygter samler vi fremover de mere løse rygter i en ”ugens transferrygter”-artikel, som udkommer en gang om ugen. Her vil vi mere eller mindre nøgent videreformidle de fleste rygter for at danne jer et overblik over, hvem United sættes i forbindelse med.

Guide til vores skribenter – og jer

Men vi vil selvfølgelig også gerne være på pletten med de mere seriøse transferrygter, som de første i Danmark. Derfor holder vi hele tiden øje og gør vores bedste for at vurdere, hvornår der er hold i spekulationerne.

OldTrafford.dk bryster sig af at være Manchester United-eksperter, og derfor har vi sat os godt ind i hvilke journalister og medier, der normalvis har høj troværdighed. Vedhæftet i denne blog finder I vores interne guide til, hvordan vi vurderer dem.

GUIDE: TRANSFERGUIDE

Her fremgår det blandt andet, at vi vægter historier fra specielt Manchester United-korrespondenterne fra de enkelte medier højt. Korrespondenterne har en interesse i at bevare deres ry og gode kontakter i klubben, og det gør det ikke, hvis de skriver en masse usandheder.

Det vil eksempelvis sige, at et rygte fra The Sun godt kan have høj troværdighed, hvis det kommer fra Neil Custis. Eller at en historie fra Manchester Evening News sagtens kan være ren clickbait og citathistorie fra et fransk United-fansite, som ingen nogensinde har hørt om, hvis det ikke kommer fra en af deres Manchester-korrespondenter.

Igen – vores guide er ikke skudsikker. Nogle gange rammer de troværdige, engelske journalister forbi. Og vi har helt sikkert skrevet en del historier igennem vores 15 år lange levetid, som har været lige så sande, som det er, at Manchester er blå.

Men det hedder jo heller ikke ”Silly Season” for ingenting.

Forrige artikel

OldTrafford.dks transferguide

Næste artikel

Darmian ønsker at vende hjem til Italien

ANNONCE