Blog: Tabte Ten Hag kampen mod Liverpool?

I søndags tabte Manchester United hele 0-7 mod Liverpool, vores værste ærkerivaler. I disse dage har de sociale medier været fyldt med kritik mod spillerne i et forsøg at finde en forklaring på kollapset.

Blamagen i søndags skyldes ikke kun én spiller eller kun manageren. Alle har en del i skylden. Og der er ikke én enkelt ting, der kan forklare, hvorfor det gik som det gik.

 

Inden sæsonen sagde jeg, at hvis vi vandt en pokal og sluttede i top 4, så fortjente Erik ten Hag at få en statue opsat. For i juni var United så utrolig langt fra de bedste hold i England. Nu hvor han har haft jobbet i lidt over otte måneder, har han allerede vundet en pokal, og United ser ud til at slutte forholdsvis sikkert i top 4. Så der er absolut ingen tvivl om, at det har været et helt fantastisk arbejde, han har lavet indtil videre.

 

Ten Hag er sluppet uden den store kritik. Men hollænderen er ikke fejlfri. Og det beviste han i søndags. Jeg er klar over, at jeg får tæsk for denne mening, men jeg mener, at Ten Hag tabte kampen i søndags. Det var ikke hans skyld, at det blev 7-0, men han lavede i mine øjne rigtig mange fejl. Fejl, der var med til at gøre, at Liverpool efter 50 minutter var foran 3-0. Alt der gik galt bagefter falder på spillerne. Her vil jeg liste nogle fejl han laver, der er med til at give Liverpool sejren.

 

1. Starte Diogo Dalot istedet for Aaron Wan-Bissaka

Alle fans har deres favoritspillere og deres “hade”-spillere og det har jeg også. Diogo Dalot har været en spiller, som jeg har været meget efter. Men i denne sæson har han været rigtig god og har fortjent overhalet Wan-Bissaka, selvom englænderen har gjort det rigtig godt siden han kom tilbage på holdet. En uge inden kampen mod Liverpool var Dalot i startopstillingen i Carabao Cup-sejren. Hvorfor er det så en fejl at starte ham i denne kamp? Det er fordi alle ved, at Andrew Robertson er en af de bedste backs offensivt og Jürgen Klopp ville bruge Dalots svagheder i den defensive del for at nedbryde United. Og det lykkedes meget godt. Dalot var skyldig i de to første mål, men han havde også store problemer i første halvleg. Det er ikke for at være bagklog, fordi jeg var ikke alene om ønsket at starte Wan-Bissaka i denne kamp, da han er klart stærkere defensivt.

 

2. Starte Fred istedet for Marcel Sabitzer

Det var også en ting, jeg påpegede inden kampen. Jeg kunne dog godt se argumentet med Fred, så det var jeg ikke så højtråbende om. Men årsagen til, at jeg har det som en fejl hos Ten Hag er, at jeg mener, at Sabitzer er bedre på bolden end Fred. Og det mente jeg var vigtigt i denne kamp. Fred, som startede sæsonen rigtig dårligt, men ellers har været rigtig god på det sidste var delvist skyld i det første mål. Brasilianeren har også det seneste stykke tid været dårlig i første halvleg, men har derimod været fremragende hvis ikke verdensklasse i næsten alle anden halvlege. Men jeg ville have nogle boldspillere på midtbanen, og det mente jeg ikke, man ville få med Fred. Fred er en kaosspiller, som i denne kamp ville være rigtig god til at sætte ind for at forhindre Liverpool i at score mål i anden halvleg.

 

3. At starte med Bruno til venstre og Weghorst bag Rashford

Det må jeg indrømme kom bag på mig. Den havde jeg ikke set komme. Og jeg kan stadig ikke se pointen bag denne afgørelse. At spille Marcus Rashford centralt, når han kunne have fået totalt overtaget mod en defensivt svag Trent Alexander-Arnold og samtidig får Bruno Fernandes væk fra den centrale plads, hvor han er mere med i spillet er for mig en stor fejl. Og det fungerede slet ikke. Desværre.

 

4. Ingen udskiftninger i pausen

Da der blev fløjtet til pause, var jeg sikker på, at der ville være mindst én udskiftning. I modsætning til flere andre fans så mener jeg, at Liverpool var klart bedre i første alvleg og havde fortjent ledelsen. Specielt de første 25 minutter fik United ikke et ben til jorden. De sidste 15 minutter var så jævne. Der kunne United med lidt held have scoret et eller to mål, hvilket helt klart havde ændret kampen. Men for mig ville det være ufortjent, hvis United havde ført ved pausen. Da jeg så, at det var de samme 11, der kom ind til anden halvleg, tænkte jeg med det samme, at det godt kunne gå galt. Og det gjorde det så. Der var nok ingen, heller ikke mig, der havde forudset dette kollaps. Men når jeg så, at det var de samme 11, der kom ind efter pausen, var jeg ikke overrasket over, at Liverpool fik to hurtige mål.

 

5. At sætte McTominay på banen ved 3-0

Dette var nok det mærkeligste Ten Hag lavede i søndags. McTerminator er min store favorit på dette hold og er eneste spiller, hvis navn jeg har på to trøjer. Men kampen i søndags passede på ingen måde til ham. Og jeg ved stadig ikke, hvad det var McTominay skulle gøre, da han kom ind. Endnu mere mærkeligt var det, når man har en spiller som Sabitzer på bænken.

 

6. Var for langsom til at ændre noget

Der var rigtig mange ting Ten Hag kunne have ændret både i første halvleg og ikke mindst i pausen. Én ting er at sætte Wan-Bissaka ind for Dalot. Men det var for mig fuldstændig uforståeligt, at Bruno ikke kom ind centralt i første halvleg og Rashford til venstre. At ændre det når man er bagud 3-0 på Anfield er alt for sent. Jeg råbte flere gange ad skærmen i løbet af første halvleg, fordi jeg mente, at Ten Hag skulle ændre noget.

 

Det her er nogle kritikpunkter af Ten Hags taktiske disposition i søndags. Det betyder ikke på nogen måde, at jeg er utilfreds med hans job i United indtil videre. Og jeg er ikke bange for kampene mod Betis, Southampton og Fulham (som er kampene inden landskamppausen). Men kampen i søndags var bare ikke god nok fra manageren, og det skal også med og ikke kun nedslagtningen af nogle få spillere.

2 kommentarer
 1. Helt enig og den analyse, især omkring Brunos position på venstre kanten…

  Jeg er delvis enig ang Dalot, men tror at ETH netop pga Robertsons offensive kvaliteter måske mente at Dalot qua hans offensive tilgang ville kunne tvinge Robertson lidt i defensiven, men hvis det var tilfældet lykkedes det pp ingen måde, og Wan Bissaka havde måske nok været det rigtige valg fra start af pga hans styrke defensivt

  Og så er jeg bare træt af at Weghorst starter inde, det er simpelthen for lidt substans og slutprodukt, han kæmper fint og er alt for “stor” og langsom i sine bevægelser. .

  Nå men må så også sige at alt lykkedes for Liverpool og intet for United.

  GGMU

 2. Meget enig i din analyse af kampen – jeg havde også AWB som starter i ManUtds officielle app – fik et mindre chok da jeg så han ikke startede! Det samme med Shaw – Malacia burde også have startet, og tror også at Sancho burde have fået chancen fra start, når nu at Robertson er så offensivt anlagt.
  Men det er jo så dejlig nemt at være bagklog.
  #GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Fabrizio Romano afkræfter rygter om Fernandes

Næste artikel

Weghorst forklarer sig

ANNONCE