Tid til at slippe ’El Tigre’ løs?

Der har været mere ’El Gato’ end ’El Tigre’ over Radamel Falcao i sin tid i Manchester United, men nu hvor det travle juleprogram nærmer sig, er det tid til, at Falcao skal vise sin klasse.

3 kampe fra start, 5 fra bænken, 305 minutters Premier League-fodbold, men kun en enkelt scoring. Radamel Falcao har haft en skuffende start på sin karriere i Manchester United. Det må selv de mest jubeloptimistiske Manchester United-fans kunne se, og Louis van Gaal havde nok også håbet på mere.

Den 28-årige stjerneangriber kom til United på en 1-årig lejeaftale fra Monaco på den sidste dag af transfervinduet. Falcao fik sin debut for klubben mod QPR, hvor han kom ind fra bænken for at spille den sidste tredjedel af kampen – netop den slags optrædener har Falcao lavet 5 gange, alle med meget begrænset succes (0 mål, 0 assists). Sangen er dog en anden, når Falcao starter inde. Han startede inde i tre kampe i streg mod Leicester, hvor han lagde op til van Persies mål, West Ham, hvor han igen lavede en assist til van Persie, og Everton, hvor det blev til hans indtil videre eneste mål i Unted-trøjen. Det svarer til et mål eller en assist hvert 69. minut, hvilket slet ikke er skidt.

Van Gaal melder ham klar

Efter de tre kampe i startopstillingen spillede Falcao to gange for sit landshold og kom ind fra bænken i Uniteds kamp mod West Brom i oktober. Efter det blev han lægskadet og spillede ikke en kamp i mere end en måned. Louis van Gaal har været meget forsigtig med ikke at haste Falcao tilbage i startopstillingen, men i pressekonferencen før Liverpool-kampen (Hvor United vandt 3-0. Mod Liverpool. Ja tak.) gav manageren en meget positiv indikation omkring colombianerens situation.

En journalist spurgte: ”Kunne Falcao komme tilbage i denne weekend?”, hvortil det meget nøgterne svar var: ”Ja, Falcao kunne godt komme tilbage mod Liverpool”. Som bekendt startede James Wilson inde i stedet for Falcao, men det indikerer, at Falcao, der tidligere efter managerens udsagn kun kunne spille 20 minutter, nu fysisk er klar nok til at starte kampe. Og nu hvor United, med start mod Aston Villa på lørdag, skal spille 5 kampe på 15 dage over julen, er der udsigt til, at Falcao igen skal spille kampe fra start.

Spiller for sin fremtid

Når man henter en spiller, og særligt en angriber, af Falcaos kaliber, forventer alle, at der kommer succes og ikke mindst mål fra dag 1. Det har ikke været tilfældet med Falcao – langt fra. Men selvom Falcao selvfølgelig har været skuffende indtil videre, er det for tidligt at kalde ham et decideret flop. Lægskaden ramte ham på et tidspunkt, hvor han var lige ved at finde rytme og blev ud af ingenting rykket tilbage til startfeltet. Og selvom 1 mål i 8 kampe lyder meget skidt, skal man huske på, at 5 kampe var fra bænken i perioder, hvor kampen enten var vundet, og holdet var gået et niveau ned i intensitet, eller hvor United forsvarede en etmåls føring hjem.

Det er først i de næste par uger, hvor Falcao formentlig kommer til at starte inde igen, at han reelt får chancen for at vise sin klasse og overbevise van Gaal om, at han skal hentes på en permanent aftale. United tyede til lejeaftalen, hvilket efter min mening var meget klogt, af to årsager: Skadesproblemer lurer stadig, og der er stadig tvivl, om han kunne nå op på sit tidligere høje niveau. Nu hvor Falcao er kampklar er det tid til, at han holder sig skadesfri og præsterer. Det kan meget vel være, at det er nu vi ser, hvorfor vi hentede ham.

Forrige artikel

Falcao vil have mere spilletid

Næste artikel

Carrick: Valencia er holdets oversete stjerne

ANNONCE