Pat McGibbon

Patrick Colm McGibbon blev født i Lurgan den 6. september 1973.

I april 1992 købte Manchester United Pat McGibbon fra Portadown for £100.000. Inden han fik sin debut på førsteholdet, nåede han at spille 3 landskampe for Nordirland. I alt nåede Pat McGibbon at spille 7 landskampe og alle mens han var Manchester United spiller.

Pat McGibbon vil sent glemme sin debut for Manchester United, som fandt sted den 20. september 1995 mod York City. Kampen var i 2. runde af Liga cuppen og Manchester spillede en meget svag kamp. Kevin Pilkington spillede sin første kamp fra start.

York City kom foran efter 24 minutters spilletid og da der var spillet 51 minutter var en spiller fra York City ved at bryde i gennem forsvaret, hvorefter Pat McGibbon fældede ham. Det skete sandsynligvis ude for straffespark feltet, men dommeren dømte straffespark, samtidig med at give Pat McGibbon direkte rødt kort. York City vandt kampen 3-0.

Det blev Pat McGibbon eneste kamp for klubben og han er eneste spiller i Manchester Uniteds historie, der er blevet udvist i sin debutkamp. Det var en tvivlsom ære, der måske ødelagde han karriere på Old Trafford.

I september 1996 var Pat McGibbon udlånt til Swansea City (1 ligakampe) og i marts 1997 til Wigan Athletic, der i august 1997 købte ham for £250.000. Det blev til 163+10 ligakampe og 11 mål hos Wigan Athletic. Fra februar til april 2002 var han udlånt til Scunthorpe United (86 liga kampe). Senerne spillede Pat McGibbon for Tranmere Rovers (4 liga kampe), Portadown og Glentoran.

I marts 2006 stoppede han som fodbold spiller, for at koncentrere sig om fysioterapi