Optakt: Revanchetid i FA Cup-finalen

I dag kl. 16:00 spilles den sidste kamp i denne rædselsfulde sæson for Manchester United. Men sæsonen kan slutte af med en pokal. Den sidste kamp i sæsonen er nemlig FA Cup-finalen imod den larmende lillebror fra den lyseblå del af byen.

Denne sæson har været en direkte til glemmebogen for alle United-fans. Resultaterne har været dårlige, og spillet har været endnu værre.

Men alligevel kan sæsonen slutte med en pokal. For i dag spilles sæsonens sidste kamp for Manchester United. Det er endda pokalfinalen i FA Cup’en mod den larmende lillebror i Manchester City.

Lytter man til fodboldsnak på diverse medier og læser alle optakterne, så er der én ting, der går igen. City kommer til at vinde en ret sikker sejr. Og muligvis er den endda allerede afgjort kampen i første halvleg. Så stor er forskellen mellem mestrene fra City og United i dag.

Anfører Bruno Fernandes har forsøgt at indgyde lidt håb i United-fansene med et flot skriv i The Players Tribune, hvor han blandt andet fortæller, hvor meget han elsker at være i klubben, og at spillerne også er skuffede over sæsonen. Men der har også været negative overskrifter omkring United op til finalen. Der har i ugen op til kampen været flere og flere rygter, der melder om, at finalen bliver Erik ten Hags sidste kamp som United-manager.

Om det rigtigt, ved vi så ikke, men det er nok ingen tvivl om, at disse rygter nok ikke er den bedste optakt til en så vigtig kamp mod et hold, som de fleste mener, vinder sikkert.

Dato, tid og sted

Lørdag d. 25. maj kl. 16:00 på Wembley.

Dommer

Andrew Madley

Skader og karantæner

I denne sæson har United været ekstremt hårdt ramt af skader. Og sammen med Chelsea har United været det hold i Premier League, der har været hårdest ramt af skader. Det er dog ikke så meget antallet af skader, der har været problemet, men snarere de spillere, der har været skadede.

Det ser dog ud til, at United ikke har store skadesproblemer op til finalen. 22 spillere er rejst til London. Det er fire spillere i førsteholdstruppen, som ikke er med i kamptruppen. Og de er alle sammen skadede. Det drejer sig om Tyrell Malacia, der har været væk hele sæsonen, Anthony Martial, som således spillede sin sidste kamp for klubben i december, Harry Maguire og Luke Shaw. Ellers er resten af spillerne klar.

Mason Mount starter nok ikke inde, da han har været skadet i længere tid. Men derimod er det ret sandsynligt, at Varane og Martinez starter i midterforsvaret, efter de har været indskiftet i de sidste to kampe. Der er to spørgsmål i forhold til startopstillingen hos United til kampen i dag. Starter Rasmus Højlund i angrebet eller vælger ten Hag at spille med den opstilling, som han har spillet med i de to sidste kampe? Og så er det et spørgsmål, om hvorvidt Casemiro, der har haft en forfærdelig sæson, starter?

Mulige startopstillinger

Manchester United: 

André Onana
Wan-Bissaka – Varane – Martinez – Dalot
Casemiro – Mainoo
Amad – Fernandes – Garnacho
Højlund

Manchester City:

Ortega
Walker – Dias – Akanji – Gvardiol
Rodri – de Bruyne,
Foden – Silva – Doku
Haaland

Skribentens bud på kampens resultat og målscorere

Jeg vælger at være positiv. Nu hvor United har nærmest alle spillere klar, så tror jeg, at det bliver spillet en god kamp fra Uniteds side. City kommer til at styre kampen og være mest på bolden. Men udover Dalot og Garnacho er der ikke mange spillere, der har set trætte ud. Og de to har nu fået en uge til at hvile sig. Så jeg tror faktisk på en sejr.

Manchester United løfter pokalen og slår naboerne med 3-2.

Målscorerne for United bliver Casemiro, Rasmus Højlund og Raphaël Varane.

Hvor kan man se kampen?

See og Viaplay.

Forrige artikel

Fredagens rygter

Næste artikel

Da United tabte to FA Cup-finaler i træk

ANNONCE