Optakt: Mulighed for at komme tilbage på sporet

Manchester United spiller i aften kl. 21.00 mod Burnley på Burnleys hjemmebane Turf Moor. Efter en dårlig periode hvor United har tabt tre kampe i streg, men mulighed burde være for at få en sejr mod den oprykker, der inden sæsonen ville være den bedste oprykker i Premier League i denne sæson.

Efter tre nederlag på stribe og fire nederlag i de sidste fem kampe kan man vist roligt sige, at det er et United, der er i krise. Inden sæsonen var håbet, at United ville være med i mesterskabskampen, men er allerede ni points bag Manchester City. Det burde dog være muligt at komme tilbage på sporet i aftenens kamp, der ikke starter før kl. 21.00.

Modstanderen er Burnley på deres hjemmebane Turf Moor. 135 gange har holdene mødtes før med 66 sejre til United og 45 sejre til Burnley. United har vundet fire af de sidste fem kampe mod oprykkerne siden Burnleys sidste sejr i januar 2020. I de sidste 55 år har Burnley kun vundet to gange mod United. Udover i januar 2020 så vandt Burnley også i august 2009. Kampen i 2009 var sidste gang Burnley vandt mod United på deres hjemmebane. Siden da har United vundet fem af syv kampe på Turf Moor.

Der er ikke normalt med mange mål i kampene mellem Burnley og United. Men i denne sæson er Onana passeret 14 gange på seks kampe, mens Burnley fået 12 mål scoret i mod sig i fire kampe i Premier League. Det kunne tyde på to svage forsvar og derfor er det ikke usandsynligt, at det bliver målrigt i aften. Men holdene har dog ikke scoret så mange selv. United har scoret ni mål i seks kampe, mens Burnley kun har fire mål i fire kampe.

Kampen mellem nummer 19 og nummer 13 er en vigtig kamp for begge hold. Burnley skal helst få points i sine hjemmekampe for at øge muligheden for overlevelse, men det er ikke lykkedes endnu på trods af, at tre af de fire kamp værterne har spillet i Premier League i denne sæson har været på Turf Moor. United skal stoppe den dårlige stime på tre nederlag og også for at få gang i sæsonen, der mildt sagt ikke har været god.

Vi kan også være positive og sige, at tre af nederlagene har været på udebane mod rigtig gode hold og det sidste nederlag var hjemme på Old Trafford mod et meget velspillende Brighton-hold. Det største problem er dog, at spillet har haltet rigtig meget. Vi United-fans kan godt ærgre os over marginaler og brændte muligheder, men de Røde Djævle har hvertfald ikke fortjent at have mere points.

Hos United har der været en skadeskrise, men det er tæt på at være over nu. Alle de skadede spillere er tilbage i træning undtagen Luke Shaw og Aaron Wan-Bissaka. Men dog skal vi ikke forvente at se dem alle i truppen i aften. Harry Maguire og muligvis Raphael Varane kan være med i truppen. Erik ten Hag har været ude og udelukke Luke Shaw, Tyrell Malacia, Amad Diallo, Mason Mount og Aaron Wan-Bissaka. Desuden er Jadon Sancho og Antony af andre årsager også ikke med endnu.

Burnley mangler angriberen Michael Obafemi, den svenske forsvarer Hjalmar Ekdal, der begge er ude med skader og så har angriberen Lyle Foster karantæne.

Bud på opstillinger:

André Onana

Diogo Dalot, Victor Lindeløf, Lisandro Martinez, Sergio Reguilón

Casemiro, Christian Eriksen

Facundo Pellistri, Bruno Fernandes, Marcus Rashford

Rasmus Højlund

Burnley: Trafford – Roberts, O’Shea, Al Dakhil, Delcroix – Berge, Brownhill, Cullen – Gudmundsson, Koleosho – Amdouni.

Bud på resultat: 0-2.

Første målscorer: Rasmus Højlund

Forrige artikel

Video: Rasmus Højlunds første mål i United-trøjen

Næste artikel

BLOG: Jeg bliver meget påvirket af United

ANNONCE