United are going to Wembley

Manchester United skal møde Newcastle United i EFL-Cup finalen, der spilles søndag 26. Februar, efter United i aften vandt med 2-0 mod Nottingham Forest i den anden semifinale på Old Trafford og 5-0 sammenlagt.

For en uge siden spillede holdene på Nottingham Forests hjemmebane, City Ground. Og der vandt de røde djævle med 3-0 i en relativ sikker sejr. Dermed havde United det ene ben i finalen. Men kampen skulle spilles og pladsen var ikke helt sikker så United startede med et stærkt hold. Erik ten Hag har i denne sæson haft for vane at stille i så godt som stærkeste opstilling hver gang. Men United-fans havde højt humør med det ene ben i finalen og Jadon Sancho, der har været ude i lang tid med mentale udfordringer, var tilbage i kamptruppen. Og sådan var det også med startopstillingen i aften. Heaton startede på mål og Garnacho på venstre fløj, mens skaderne til Dalot og Eriksen gjorde, at Wan-Bissaka og Fred startede. Ellers var det stærkest mulig opstilling.

1. Halvleg var ikke nogen flot spillet kamp. Som forventet var United mest på bolden og dominerede, men der blev ikke skabt det helt store. Efter 29 min. Fik Nottingham Forests målmand Hennessey sin første redning da han satte foden på en header fra Casemiro og fem minutter senere fik Johnson en åben skudmulighed, men Tom Heaton stod på det rigtige sted og fik reddet det hårde skud. Dernæst havde Antony et rigtige godt skud, der gik lige over mål og efter 42 min fik Forest igen en mulighed da et skud blev reddet tre meter fra mål af Forests angriber, Surridge. Lige da klokken rundede 45 min headede Wout Weghorst med en flot header, efter et fremragende indlæg af Casemiro, bolden på stolpen.

Efter pausen fortsatte den halvkedelige kamp uden de store muligheder. Efter 62 minutter kom Martial og Sancho ind til sine comebacks. Også Rashford kom ind. Ud gik Antony, Garnacho og Weghorst. Og det var interessant, at Sancho kom ind på Brunos plads, mens portugiseren gik ud til højre. United fik med det samme skabt flere farlige situationer og også nogle større chancer. Og efter 73 minutter kom aftenens forløsning. Casemiro sender Martial, Rashford og Bruno afsted med to forsvarere. Martial giver Rashford en dårlig aflevering så Rashfords afslutning blier blokeret af en forsvarsspiller til Martial, der roligt lægger bolden i sidenettet. 1-0 på aftenen og 2-0 sammenlagt. Efter 76 minutter står der 2-0 da Fred lægger bolden i målet. Bruno Fernandes slår et indlæg med ydersiden fra højre til bagerste stolpe til Rashford, der afleverer roligt til Fred, der står en halv meter fra mållinjen og skubber bolden over linjen med låret.

Manchester United-Nottingham Forest 2-0 (0-0) 5-0 sammenlagt

1-0 Anthony Martial 73. Min

2-0 Fred 76. min