United starter nyt projekt

United har igangsat et program for forhenværende akademispillere. Det skal hjælpe spillerne for at komme videre efter skuffelsen over ikke at få sit gennembrud i klubben.

I sidste uge havde United en indledning på starten på et projekt, der har været undervejs i 18 måneder. Til den første og indledende træning var fem forhenværende akademispillere til den første samling hvor de fik træning af Manchester United-træner Neil Harris. De spillere, der fik lov til at være med i de første træninger var Matthew Olosunde, Tom Thorpe, Callum Gribbin, Oli Kilner og Eric Hanbury. Derudover skulle Danny Drinkwater og Ro-Shaun Williams være med til træningen, men de meldte afbud.

Det nye projekt er søsat til at starte i januar og 225 spillere, der har været i akademiet i mindst fem år, har været efter de var fyldt 15 år og er gældende for alle spillere, der har forladt klubben siden 2012. Spillerne, der trænede med i sidste uge er i alderen 19-30 år og har det tilfælles, at de af forskellige årsager er klubløse.

Projektet er sat i gang for at hjælpe spillerne videre efter de forlader United. Det vil også give dem mulighed for at udnytte det store netværk i United.

Nick Cox, der er hovedansvarlig for Uniteds akademi fortæller hvordan dette projekt vil hjælpe spillerne:

– Dette handler ikke kun om at vi hjælper spillerne. Det handler om at de hjælper hinanden. Det handler om nogle af dem, der går ud og opnår nogle fantastiske ting og har inspirerende historier og fremragende færdigheder og kvaliteter. Hvis vi kan lade netværket interagere med sig selv, kan der skabes en enorm mængde støtte på tværs af dette hold.

De spillere, der var med i sidste uge, fik ikke kun lov til at træne. De fik også muligheder for at prøve andre områder af fodbolden hvis de skulle slutte med fodbolden. Blandt andet skulle de komme med en rapport om tre spillere i Uniteds lukkede træningskamp mod Hull City og de skulle også lytte til Luke Fedorenko, som styrer rekrutteringen af akademispillerne, hvordan det var at stoppe med at spille til at alligevel få en karriere indenfor fodbolden.

Forrige artikel

Seneste rygter: Bayern viser interesse for Varane

Næste artikel

Bruno: Det bliver svært på Goodison Park

ANNONCE