West Ham-kampen: Hvad lærte vi?

I går tabte Manchester United 1-0 på London Stadium mod West Ham United. Manchester United spillede ikke nogen kamp, men hvad lærte vi af kampen?

1. Erik ten Hag har stadig noget at lære

At United er i den situation holdet er i er mest af alt takket være manager Erik ten Hag. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Og heller ikke, at det ikke har været lysere fremtidsperspektiver siden Sir Alex Ferguson og David Gill stoppede i klubben i 2013. Men vi har den seneste måned eller deromkring set en manager, der laver de samme fejl om og om igen. Og det er nogle fejl vi har set med de forrige managers. Specielt Ole Gunnar Solskjær blev berygtet for det til sidst. De hovedsaglige fejl skyldes primært det som på engelsk hedder “in-game-management”, som kan oversættes til at læse kampene. De udskiftninger vi har set i de sidste kampe har set ud som udskiftninger, der var afgjort før kampen. Og rent faktisk var det noget ten Hag lagde op til efter kampen mod Brighton, at de havde bestemt inden kampen hvem skulle ind hvornår. Og specielt i kampen i går mener jeg ikke, at ten Hag læste kampen godt. At have Garnacho på bænken fremfor Pellistri og ikke sætte argentineren ind når man skal jagte et mål, men tror mere på, at Sancho, Fred og Martial vil kunne score målene var også en kæmpefejl. For en måneds tid siden var vi tæt på en semifinale i Europa League og var så godt som sikre på top 4. Men nu blev vi sendt ud af Europa League på røv og albuer af Sevilla og fjerdepladsen er lidt mere end truet selvom United selv kan afgøre skæbnen. Og det er primært Erik ten Hag, der har fejlet den sidste stykke tid.

 

2. David de Geas tid som førstemålmand burde slutte 3. juni

West Ham vandt på et kæmpedrop af legenden David de Gea. Én spiller, der virkelig har den rigtige attitude og har givet sit alt for klubben i 12 år. Han har i sin tid været en kæmpegevinst for klubben, men nu burde den tid nok være overstået. Ikke på grund af de store drops han har lavet den sidste stykke tid. Men på grund af sine svagheder. Jeg mener stadigvæk, at det nogen gange går over til had for flere fans når de kritiserer, hvilket er ærgerligt. Men hans kritikere, der peger på hans spil med fødderne som et af de største problemer for United, har ret i, at det er et stort problem. I de kampe United har haft det sværest i i denne sæson har modstanderne lagt spillet op til, at de Gea skal have bolden for fødderne. Om en målscorer eller en målmand er vigtigst er der nok delte meninger om, men begynder mere og mere at give de kritikere, der mener, at United ikke kommer til at vinde Premier League med de Gea som målmand, ret.

 

3. Uniteds spillere skal bruge lang tid for at komme i form efter skader

Det er nogle spillere, der skal spilles i form efter skader, mens andre kan levere med det samme. Shaw hører til den sidste gruppe, men han er nok den eneste i truppen, der gør det. Eriksen har spillet otte kampe siden sin skade og han har mildt sagt ikke leveret. Rashford har også været ret dårlig siden sin skade og det samme kan siges om Martial. Tidligere på sæsonen var det også tydeligt for McTominay. Og så er der Dalot, der har været middelmådig i bedste fald siden sin sidste skade. Det er også noget som dem på Manchester Uniteds lægestab og trænerteam skal kigge på sammen.

Forrige artikel

Ten Hag svarer på hvorfor Garnacho ikke blev indskiftet mod West Ham

Næste artikel

På denne dag: 10 år siden Sir Alex meldte sit exit

ANNONCE