Sevilla: Tre ting vi lærte af kampen

Efter gårsdagens nederlag mod Sevilla vil jeg kigge på tre ting, som jeg synes vi lærte af kampen. Noget af det vidste vi vist nok i forvejen, men det blev for alvor bekræftet i aftes.

For at komme videre efter et nederlag er vigtigt at man lærer af sine fejl. Derfor vil jeg nu kigge på tre ting, i vilkårlig rækkefølge, som vi lærte af gårsdagens kamp.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

 

1. David de Gea er et problem

For mig er David de Gea en af verdens bedste målmænd. En elendig kamp i aftes ændrer ikke på det. Men det gør ham samtidig også til et problem for Manchester United. For det faktum, at han er mildt sagt ikke god til spillet med fødderne. Måske verdens bedste shotstopper, men en af de dårligste til at spille bolden ud fra forsvaret og det gav Sevilla to mål i går. Specielt det første mål er en fadæse af de Gea. Ja, det er ikke på grund af de Gea, at Sancho har glemt hvordan man spiller fodbold, at Eriksen troede United var dem med hvide trøjer og Maguire er langsommere til at vende sig end et fragtskib i Suezkanalen. Jeg har længe forsvaret de Gea, da jeg har ment, at han har leveret på et højere niveau end han har fået kredit for, men efter kampen i går har jeg tænkt på alle de dårligste kampe i denne sæson. Og der er en ting, der går igen: Modstanderne spiller med højt pres. Det gør det fordi de ved, at de Gea, som jeg ser som en af de tred bedste målmænde i Manchester Uniteds historie (den første målmand jeg så regelmæssigt for United var Schmeichel). Derfor er United simpelthen nødt til at finde en løsning på målmandspositionen til næste sæson hvis fremgangen skal fortsætte.

 

2. Bruno Fernandes er uhyre vigtig

Jeg har set flere og flere United-fans sætte spørgsmålstegn ved Fernandes’ lederevner og hans indstilling, og som synes han brokker sig for meget. Det er jeg ikke enig i. Og igår så vi, at Fernandes faktisk er meget vigtig for holdet. Ja, han har været med i alle blamagerne i denne sæson og har ikke altid vist sig fra sin bedste side. Kigger vi på kampen i går så blev United spillet ud på røv og albuer. Og det var IKKE fordi Sevilla var så gode. Det var mest af alt fordi United var elendige. Der var ingen til at binde holdet sammen og lige i går ville Fernandes have gjort en markant forskel.

3. Truppens mentalitet er stadig ikke god nok

Da Erik ten Hag blev ansat påstod jeg, at ten Hags største og vigtigste opgave var at ændre mentaliteten i truppen. Og, at det ville blive en utrolig svær opgave fordi at ændre en spillers, eller en trups, mentalitet er ikke noget, der kan ændres efter en uge eller en måned. Det tager lang tid. ETH har forbedret mentaliteten meget. Nu er det en trup af spillere, der vil spille for United og ikke kun for lønchecken. Og nu er det en trup af spillere, der ved, at det er manageren, der bestemmer og, at det er ikke nok kun at spille for United. De ved nu, at når man spiller i Manchester United så er det et krav, at man vinder alle kampe eller gør alt for at lykkes med det. Men mentaliteten er ikke god nok. Der skal ikke meget til før holdet falder helt sammen. Kigger vi på denne sæsons nederlag er det vel kun nederlaget i sæsonpremieren mod Brighton hvor vi kan sige, at United ikke faldt helt sammen. Nogle fans vil nok også sige Arsenal-nederlaget, men der skal vi være heldige med, at det kun blev et mål i forskel så jeg er ikke helt enig. Udover at United skal have tre-fire spillere, der går direkte ind i startopstillingen til stort set alle kampe, så skal mentaliteten stadig forbedres meget før United vitterligt skal kæmpe om de sjove pokaler.

3 kommentarer
 1. Fin analyse Nattestad.

  Men i min optik er De Geas skyld i det første mål ikke alene hans.

  1) ETH insistere på opspil bagfra og derforctro jeg at De Gea gør som der bliver sagt fra Gafferen uden at tage situationen i betragtning i situationen, der lægger hans skyld.

  2) Maguire vinker “kom bare” til De Gea uden at orientere sig til begge sider og uden teknikken til at lave en simpelt vending op i banen så alle tre Sevilla spillere bliver sat i en bevægelse…bevares Maguire er centeback og ikke midtbane spiller som jo skal beherske den slags vendinger i søvne på det niveau, men han skal den ondelynme heller aldrig begynde et modløb mod De Gea og vinke at han gerne vil have pasningen her, det er i Min optik den klart største fejl….hvis Maguire ikke havde lavet den bevægelse ned i banen men blevet oppe i banen havde De Gea aldrig forsøgt den pasning eller følt sig presset til at lave den.

  Når det ercssgt skal en så erfaren keeper jo selv tage beslutningen om at sparke langt uanset hvad Gafferen kræver eller hvad Anføren gerne vil…Det er indlysende som begge er det.

  At De Gea mangler blik for spillet i de situationer ved vi jo og vi ved også at hans fodarbejde ikke er i top, heller ikke ved nr 2 mål ser hans fodarbejde godt ud, bolden kommer i en relativ blød bue uden særlig kraft i “skulderstødet” den sidder godt nok tæt oppe under tværribben men et lille skidt bagud inden han springer ville have været rigeligt til at bolden kunne skubbes/prikkes over mål, men det sker nogen gange bare.

  Nrc3 mål var helt horribelt af De Gea hvad er det han prøver på i den situation, fint han er hurtigt ude ved den dybe pasning men en bedre målmand med fødderne havde sat en bred inderside på og sendt bolden til indkast….en endnu bedre målmand med fødderne havde lavet en retningsbestemt tæmning, snydt Sevilla angriberen og startet et kontra angreb med en dyb pasning modsat….

  Enten så skal vi investere i en ny keeper med større og bedre teknik i forhold til forarbejdet eller også skal vi sparke langt noget mere, ihvertfald når modstanderens står meget højt i banen, det vil også tvinge modstanderen til at stå dybere nogle gangen.

  Det er sjovt med Bruno, nogle gange sidder man og krummer tæer over hans attitude og andre gange virker han små anonym fordi han ikke lige laver den ene fremragende og iøjnefaldende ting efter den med bolden, men når man ikke lægger mærke til ham er det ikke fordi han ikke laver noget, han er konstant i bevægelse også uden bold og det så vi i går at vi i den grad manglede.

  Men mentaliteten er noget der fortsæt skal arbejdes med, vi mangler bund i præstationerne når det bliver hårdt og vi rammes sf modgang, men det tager nemlig tid at opbygge og man taber den lynhurtigt igen.

  Bare se Liverpool, sidste sæsons spillede de med om 4 trofæer og var tæt på den helt store triumf, nu er de et hold uden selvtillid, det ses tydeligt.

  GGMU

 2. Helt enige med jer to.
  Jeg har været vildt skuffet på det sidste. Ikke over ETH, men nogle af de spillere vi har på holdet, som simpelthen bare ikke har niveauet.

  De Gea, er som i siger en fantastisk shoot-stopper, med eminente reflekser, men han koster mål, sæson efter sæson på, at han dropper, og at hans spil med fødderne er ringere end en 2 årig. Uanset om ETH insisterer på at bolden skal spilles op nedefra, skal en målmand kunne vurdere om bolden i denne situation skal sparkes langt istedet for! Jeg synes vi skal finde en anden målmand, som kan det, ETH forlanger.

  Bruno Fernandes er enormt god, og ja, også vildt irriterende at se på, når han smider bolden væk for 20 gang i kampen, ved at lave en eller anden håbløs aflevering, men vi skal også huske, at han i perioder jo er den eneste som kan skabe noget kreativt offensivt, og derfor er der jo pålagt ham et enormt krav om, at gøre det.
  Når vi får en rigtig dygtig angriber, som man kan spille den op på, så kan Fernandes spillere flere sikre afleveringer, da vi ikke hele tiden skal forsøge os på kontra eller de svære afleveringer.

  Mentaliteten har vi allerede set over en periode. Den skal der bare bygges videre på, med de rigtige spillere. Husk på, at vi ligger til top 4, kom langt i EL, er i semifinalen i FA, og vandt Carabao-cuppen. Klopp vandt ikke noget i sine første to sæsoner, trods to finaler, og blev kun nr 8 i ligaen den første. ETH har vist hvad han kan med begrænset spillermateriale, og ingen rigtig angriber!!
  Meget få managers går direkte ind i PL og bare vinder noget. Guardiola gør, men han havde jo også et superhold fra start (ellers havde han ikke valgt dem).

  ETH skal have 3-4 år til at bevise, han kan skabe mentalitet og et hold, som kæmper med om titler. Skal have lov til at skabe et hold, og få ryddet op. Det er sagt mange gange, men det er nødvendigt!
  Når vi ser på et hold som City, så kan vi jo se, hvad vi mangler, hvad Arsenal mangler og også hold som Newcastle osv – en stærk bænk, hvor der er spillere, som kan komme ind og gøre en forskel. Spillere, som sagtens kan spille 90 min mod Bournemouth, og ikke have så dårligt niveau, at vi taber kampen, hvis de spiller.
  Arsenal taber mesterskabet, fordi deres reserver er for dårlige. Vi taber kampe nu, fordi vores reserver er for dårlige. Det Betyder ikke, at vi skal have 22 stjernespillere, som alle skal have 3 mio om ugen. Men vi skal have 11 dygtige, og 5 som sagtens kan gå på banen istedet for, uden at niveauet falder drastisk, og så skal det være spillere, som ikke altid er skadet, eller ikke har spillet en kamp 2 i år osv osv.
  .-
  Så for mig spillere som skal ud:
  Gea – Fed æra, men slut nu (Brug da Henderson en sæson, spar pengene på en ny, og se da om ikke han sagtens kunne blive en god målmand for os)
  Heaton og Butland. Så hellere bare have et fedt talent som reserve.
  Maguire – Han kan heade, men ellers mangler han alt. hvad jeg forventer en forsvarer skal kunne på højt niveau.
  Bissaka – Gode laaaaange taklinger, men for dårlig offensivt. Kan ikke sparke bolden i mål, om han så står helt fri, og teknisk er han bare for dårlig.
  Bailly og Telles – siger sig selv
  Jones, altså ham Phil – den udløber da heldigvis nu
  Williams – Kan snart ikke huske ham, og hans spil, så lad ham finde et godt sted
  Tuanzebe who?!
  Beek – Det bliver aldrig godt nok
  Martial – For skrøbeligt
  Greenwood – bliver nok aldrig tilgivet af medspillere og fans, så hellere få en ny start andetsteds
  Sancho? – Tjahh… det skal godt nok blive markant bedre næste sæson, hvis han skal overbevise mig
  Weghorst er heldigvis kun på lån!
  Elanga – For dårlig
  Puha, der skal købes ind, hvis der skal skabes kvalitetsbredde…..

  Også derfor spillere som Fred, Mctominay som udgangspunkt skal blive. Holdet kan også blive for tyndt. Sabitzer ved jeg ikke rigtigt med. Dygtig, men er han så meget dygtigere end Fred?! Fred har vi allerede (er jo gratis), og Sabitzer koster jo noget at få ind! Så kan det vel bedst betale sig, at beholde, fremfor at investere.
  Alle de unge bliver, og så er det måske tid til at Diallo, kommer hjem og får noget mere fast spilletid, på højt niveau. Ellers kan vi ligeså godt bare droppe projektet allerede nu, og lade ham rejse.

  Ja det er jo nemt at sige, den og den skal rejse, og lave Championship manager oprydning, men virkeligheden er jo en anden. Jeg kunne dog godt ønske mig, at ETH og klubben virkelig ryddede op og solgte ud, af spillere, sådan en gang for alle!

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Podcast: Adios Europa, hello Wembley

Næste artikel

Udsat Chelsea-kamp nu programsat

ANNONCE